۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۳ : ۰۳
عقیق:به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، حجتالاسلام احمد مبلغی به مناسبت ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام(ص) و هفته وحدت اظهار داشت: از پیامبر (ص) تراثی درخشان و جامع به جای مانده است که متاسفانه در لا به لای کتابهای تاریخی و حدیثی شیعه و سنی محبوس مانده و به ساحتهای اجتماعی به عنوان الگوی زندگی وارد نشده و در مقابل چشمان نسل های نو قرار نگرفته است.
وی با اشاره به این که این سیره و تراث آنقدر مهم است که قرآن از آن به اسوه حسنه نام میبرد، گفت: وقتی قرآن در معرفی پیامبر (ص) بر واژه اسوه زیبا تمرکز میکند، میخواهد و الگوی خود را برای این زندگی، الگوی زیبا معرفی، و هماهنگی دین و زیبایی را آشکار و محقق کند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار داشت: یکی از زمینههای ظهور جریانهای تکفیری و سخت گیر در فضای امت اسلامی، معرفی دین در چارچوبی بی اعتنا به حس زیباییخواهی انسان در قبال نسلهای نو است.
مبلغی با اشاره به اینکه دین در صورت قرار داده شدن در مقابل حس زیبایی خواهی یا خنثی نسبت به آن، قیافهای خشن به خود می گیرد، گفت: ارایه وصف زیبا برای پیامبر (ص) به عنوان الگو پیوند دو مقوله زندگی و زیبایی را در اسلام مورد توجه قرار میدهد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس افزود: گروهها و
جریانهایی که در جهان اسلام نه در رفتار و اخلاقشان و نه در نگاهها و
تصرفاتشان، حسن و زیبایی دیده نمیشود و فراتر زندگی را بر دیگران سخت،
پُرمرارت و خشن ساختهاند، نفرت نسبت به دین را ایجاد ، و دین را به انزوا
میکشانند.
وی با برشمردن سرشاخههای مهم سیره اجتماعی پیامبر(ص) گفت: این سرشاخههای
مهم عبارت بودند از : تالیف دل ها به جای نفرت دل ها، اخوت اسلامی به جای
رویارویی مذهبی، اخلاق اجتماعی به جای خشونت اجتماعی، امت محوری به جای
طائفه گرایی، حرمت به انسان به جای کشتن انسان، گستردن حالت امن و اطمینان
در جامعه به جای تروریسم و ایجاد خوف و ترس در جامعه، جاذبه بخشی به دین به
جای نفرت آوری نسبت به دین و ...
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: رویکرد سلفی اندیشی در دین از نظر فردی و درونی به سمت تضعیف عواطف انسانی، از بین بردن محبت در انسان و کشتن لطافت در روح است و از نظر اجتماعی به سمت تعمیق تفرقه و خشونت در جامعه است.
مبلغی با اشاره به روایتی از امام باقر (ع) در نقد رویکرد خوارج به سخت گیری، که فرمود: «خوارج بر خود سخت گرفتند و دین فراخ تر از آن است»، خاطرنشان کرد: نگاه سخت گیرانه به رفتار خشونت گرایانه منتهی میشود و جامعه اسلامی امروز به دلیل سختگیری های سلفیت به شدت از نظر عاطفی آسیب دیده است و اگر علاج نشود خطر عدم برقراری رابطه نسلهای در حال شکل گیری با دین، (که ماهیت آن حب است،هل الدین الا الحب) جدی می گردد و در مسیر دین گریزی قرار میگیرند.
وی در پایان تصریح کرد: خوشبختانه برخی از سلفیها در جهان اسلام به فکر بازسازی روش خود برآمدهاند، گفت: جهان اسلام چه اهل سنت و چه شیعه باید به سلفیها مجال این بازنگری را بدهد و با آن ها گفتگو کنند.
منبع:فارس