عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۶۸۷۵۹
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۸
به طور قطع و یقین وحدت اسلامی اساسی ترین و مهمترین نیاز واقعی امروز دنیای اسلام است. وحدت و برادری بین مسلمانان جزو مبانی دین مبین اسلام می باشد.
عقیق: در دستورات اجتماعی اسلام بدون استثنا در هر موردی که به نحوی برای مسلمانان الزام‌آور است، هدف نهایی آن ایجاد محبت و الفت و برادری و اتحاد میان مسلمانان است و بطور کلی هر عملی یا صفتی که به نحوی در اسلام منع شده، برای جلو گیری از اختلاف و در گیری و نزاع میان مسلمانان است. لذا باید همگان بدانند که بزرگ‌ترین عامل عزت و سرافرازی امت‌های پیشین انسجام وحدت مسلمین بوده و بالا‌ترین عامل شکست و ذلت و سقوط ایشان تفرقه و اختلاف می‌باشد. از این رو حفظ وحدت یکی از مهم ترین توصیه های ائمه اطهار (ع) بوده است، چنانکه امام صادق (ع) در این باره فرموده اند: صَدَقَةٌ يُحِبُّهَا اللّه إِصلاحٌ بَينَ النّاسِ إِذا تَفاسَدوا، وَ تَقارُبٌ بَينَهُم إِذا تَباعَدوا؛ ایجاد وحدت هنگام پیدایش اختلاف و تباهی امت و نزدیک کردن آنها در هنگام جدایی، صدقه ایست که خداوند آن را دوست دارد. همچنین می فرمایند:إِنَّمـَا الْمـُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ بَنُو أَبٍ وَ أُمٍّ وَ إِذَا ضَرَبَ عَلَى رَجُلٍ مِنْهُمْ عِرْقٌ سَهِرَ لَهُ الْآخَرُونَ مؤمنان، با یکدیگر برادرند و همگی فرزندان یک پدر و مادر و چون رگ یکی از آنان زده شود (مصیبتی بر او وارد شود) دیگران در غم او خوابشان نمی برد. نیز اشاره داشته اند: تَواصلوا وَ تَباروا وَ تَراحموا وَ کُونوا إخوَة أبرَارا کَما أَمرکُم الله عزَ وَ جَل؛ همانا خدای عزوجل به شما دستور داده، با هم پیوند داشته باشید، به یکدیگر نیکی کنید، و برادرانی نیکوکار باشید.
در این راستا نبی مکرم اسلام بیان داشته اند: ألمُؤمنون إخوَة تَتکافُؤ دَماؤهُم وَ هُم یَد عَلی من سَواهُم؛ مؤمنان با هم برادرند و خونشان برابر است و در برابر دشمن متحد و یکپارچه اند. همچنین مسلم آورده است که حضرت محمد (ص) فرموده اند: الْمُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِ كَالْبُنْيَانِ الْمَرْصُوصِ يَشُدُّ بَعْضُهُ بَعْضًا؛ مؤمن نسبت به مؤمن مانند بنای استواری است که اجزای آن، یکدیگر را استحکام می بخشند .نیز می فرمایند: خَیر المُؤمنین من کانَ مألفة للمُؤمنین وَ لا خَیر فیمَن لایألف وَ لایؤلَف؛ بهترین مؤمنان، کسی است که محور الفت و وحدت مؤمنان باشد، مومنی که انس نگیرد و با دیگران مأنوس نشود خیری ندارد.


پی نوشت ها:
1-کلینی، کافی، ج 1: 404؛ ج 2: 165، 209.
2-حرعاملی، وسایل الشیعه، ج 8: 552.
3-مسلم، صحیح مسلم، ج 4: 1999.
4-علامه مجلسی، بحار الانوار، ج 71: 393.
منبع:قدس
211008

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین