۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۳۳ : ۲۲
این عالم وارسته چند روز پیش به علت عارضه عفونی و کلیوی در بخش سی سی یو بیمارستان امام زمان(عج) مشهد بستری شده بود.
*آیت الله سیبویه که بود؟
آیت الله حاج شیخ محمد حسین سیبویه حائری در سال 1306 هجری شمسی در بیت علم و زهد و تقوی در شهر مقدس کربلا دیده به جهان گشودند . پدر ایشان آیت الله العظمی حاج شیخ محمد علی سیبویه (ره) از مراجع تقلید حوزه علمیه کربلا و از شخصیت های برجسته شهر بودند.
ایشان پس از گذراندن دوره ابتدایی و مقدمات حوزوی در شهر کربلا ، عازم شهر نجف اشرف می شوند و از محضر اساتید برجسته آن زمان استفاده می کنند.
این عالم فقید در حوزه علمیه کربلا در دروس سطح از محضر اساتیدی چون حضرات آیات حاج آقا شیخ علی ساوجی ، طبسی حائری ، شیخ جعفر رشتی ، شیخ محمد خطیب ، آقا شیخ محمد رضا اصفهانی ، شیخ یوسف خراسانی و مرحوم والدشان استفاده می کنند.
در نجف اشرف نیز سطوح عالیه حوزه را در محضر بزرگانی همچون حضرات آیات حاج شیخ مجتبی لنکرانی ( کفایه ) ، سید احمد اشکوری ، شیخ صدرای بادکوبه ای و حاج سید محمد باقر محلاتی فرا گرفته و در دروس خارج فقه و اصول آیات عظام سید ابوالقاسم خوئی، امام خمینی ، سید حسن بجنوردی ، میرزا باقر زنجانی و حاج میرزا حسن یزدی شرکت می کنند که ثمره آن نگارش تقریرات دروس خارج آن اساتید می باشد که برخی از آنها به چاپ رسیده است.
ایشان در حوزه علمیه نجف اشرف به تدریس فقه و اصول ، تفسیر ، عقاید و اخلاق می پردازند . معظم له در نجف اشرف نقش مهمی در احیای مسجد شیخ طوسی (ره) داشتند بطوریکه بحث های ایشان در نجف اشرف بیشتر در مسجد جامع شیخ طوسی (ره) برگزار می شد.
آیت الله سیبویه در سال 1358 هجری شمسی توسط عمال حکومتی عراق دستگیر و از شهر نجف اشرف اخراج می شوند و به همراه گروهی از علما عازم ایران شده و در شهر مقدس مشهد اقامت می افکنند.
ایشان در حوزه علمیه مشهد ، اقدام به تاسیس مدرسه علمیه امام حسین (ع) کرد و به تدریس تفسیر و درس خارج فقه در این مدرسه می پرداخت و بدین صورت حضور با برکت خود را در مشهد مقدس با تربیت صدها شاگرد فاضل و محقق تکمیل کرد.
*زمان تشییع
مراسم تشييع آن مرحوم پنج شنبه 14 آبان ماه ساعت 9 صبح از حسينيه نجفي ها واقع در خيابان آيت الله شيرازي، كوچه مخابرات به سمت حرم مطهر رضوي مي باشد.
منبع:حوزه