۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۵۲ : ۱۴
گروههای جهادی با توجه به گستردگی فعالیت و عمق تاثیر گذاری بالا در مناطق مختلف کشور، سفیرانی هستند که می توانند با مجموعه اقدامات خود زمینه ایجاد وحدت را در مناطق سکونت اهل تسنن و شیعیان ایجاد نمایند.
اسلام مردم را به وحدت فراخوانده و محوری را که مسلمانان باید به آن تمسک جویند و گرداگرد آن جمع آیند، اعتصام به حبل الله قرار داده است. این مطلب در بسیاری از آیات قرآن حکیم آمده، و رساترین آن در سوره ی آل عمران است «وَ اعتَصِمُوا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» بنابراین تاکید قرآن بر این اصل، جای هیچ تردیدی را باقی نخواهد گذاشت که همه ی مسلمانان باید تحت لوای پرچمی واحد، به جانب صحیحی حرکت کنند و از هرگونه عملی که این حرکت را کُند و به سوی تفرقه و اشتقاق سوق می دهد بپرهیزند. سیره ی معصومین (علیهم السلام) بر این اصل قرار داشته که از هرگونه اختلاف و تفرقه در امت اسلام جلوگیری کنند. تاکید بر نماز گزاردن با مذاهب دیگر، پرهیز دادن از لعن و تکفیر و نفرین یکدیگر، سفارش به راز داری و ... همه در راستای وحدت بوده است.
انقلاب اسلامی ایران نیز، مصداق بارز آیه ی «اَشِدّاءُ عَلَیَ الکُفارِ رُحَماءُ بَینَهُم» بود که یکی از وظایف سنگین مسلمانان را، تشخیص صحیح جبههی خودی از غیر ذکر نموده است. زیرا در طول تاریخ، تشتت و اختلاف در جبهه ی خودی، نتیجه ای جز شکست و ذلت در بر نداشته است؛ به همین دلیل است که همواره تلاشی فراگیر برای یکپارچه کردن، و وحدت و اتفاق نظر در ملت ها از سوی نخبگان و سیاستمداران صورت گرفته. در اندیشه ی امام خمینی(رحمة الله علیه) هر نوع هویت از قبیل هویت های فرقه ای، قومی، ملی و... که نافی هویت مکتبی-امتی باشد، مطرود است: «جنگ ما جنگ عقیده است و جغرافیا و مرز نمی شناسد. ما باید در جنگ اعتقادی مان بسیج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راه بیاندازیم.
با توجه به ضرورت ایجاد وحدت در بین مسلمین جهت ایستادگی در برابر خدعه های استکبار، و نقش تعیین کننده گروههای مردمی در ایجاد وحدت، در دوره "سفیران وحدت" تصمیم بر آن است تا زمینه آشنایی گروههای جهادی با این مباحث فراهم شده و راهکارهای اساسی و کاربردی فعالیت گروههای جهادی در این مناطق را معرفی شود.
اهدف و سرفصل دوره
دوره آموزشی سفیران وحدت، که به عنوان اولین دوره آموزشی در این زمینه برای استفاده گروههای جهادی برگزار می شود؛ این هدف مدنظر قرار گرفته است تا حتی المقدور زمینه آشنایی گروههای جهادی با فرق اهل سنت ایران و جهان و همچنین آشنایی با راهکارهای ایجاد وحدت در مناطق اهل سنت فراهم گردد. به طور خلاصه سرفصل عناوینی که در این دوره بر اساس این هدف ارائه می شود به شرح ذیل است:
جریان شناسی اهل سنت ایران
مبانی تکفیر و آسیب شناسی جریان های تکفیری
جریان شناسی جهان اسلام
مخاطبین
زمان و مکان برگزاری دوره
ظرفیت دوره: 60 نفر و اولویت با گروه ها و فعالینی که در مناطق تلفیقی
آشنایی با اساتید دوره
با توجه به ماهیت عملیاتی گروههای جهادی و همچنین نیازهای آنان، در انتخاب اساتید سعی بر آن بوده است تا از اساتیدی استفاده شود که علاوه بر تسلط دانشی بر موضوع از سابقه فعالیت عملی در مناطق اهل سنت نیز برخوردار باشند.
یاسر اسحاقی فر
علی کمیلی
میثم صفری
تدریس نقد افراطی گری در بینش اسلامی در جمع شیعه و اهل سنت استانهای سیستان و بلوچستان و کردستان
منبع:مهر