عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۵۲۲۳۲
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۷
تفسیر قرآن در بیان رهبر انقلاب/۱
همواره تحقق معجزگون وعده‌‌های الهی، نشانه‌‌ امیدبخشی است که تحقق وعده‌‌های بزرگتر را نوید می‌دهد؛ حکایت قرآن از دو وعده‌‌ای که خداوند به مادر موسی داد، نمونه‌‌ای از این تاکتیک ربوبی است.
عقیق: انس با قرآن کریم و بهره‌گیری از کلام وحی در سرتاسر زندگی رهبر معظم انقلاب نمود داشته است. گذشته از اهتمام ایشان به بحث تلاوت قرآن و تربیت قاریان، تفسیر قرآن کریم چه در جلسات تفسیر، فقه و اصول و چه در مهم‌ترین و راهبردی‌ترین سخنرانی‌های سیاسی ایشان در قبل و بعد از انقلاب دیده می‌شود.

به بیان دیگر ایشان هم در عرصه سخن و هم در ورطه عمل، همواره معارف وحیانی را سرلوح خویش قرار می‌دهند. از همین‌رو تلاش می‌کنیم هر روز برگی از تفسیر و اشارات قرآنی معظم‌له را منتشر کنیم.

فَرَدَدناهُ إِلىٰ أُمِّهِ کَی تَقَرَّ عَینُها وَلا تَحزَنَ وَلِتَعلَمَ أَنَّ وَعدَ اللَّهِ حَقٌّ وَلٰکِنَّ أَکثَرَهُم لا یَعلَمونَ﴿۱۳﴾ (القصص/ ۱۳)

ترجمه: ما او را به مادرش بازگرداندیم تا چشمش روشن شود و غمگین نباشد و بداند که وعده الهی حق است؛ ولی بیشتر آنان نمی‌دانند!

همواره تحقق معجزگون وعده‌‌های الهی، نشانه‌‌ امیدبخشی است که تحقق وعده‌‌های بزرگتر را نوید می‌دهد. حکایت قرآن از دو وعده‌‌ای که خداوند به مادر موسی داد، نمونه‌‌ای از این تاکتیک ربوبی است:

در آن هنگامه‌‌ دشوار که فرمان به آب افکندن صندوق حامل نوزاد داده شد، خطاب الهی وعده فرمود که: «انّا رادّوه الیک و جاعلوه من المرسلین».(القصص آیه ۷) تحقق وعده‌‌ی اول که وعده‌‌ کوچکتر و مایه‌‌ دلخوشی مادر بود، نشانه‌‌ تحقق وعده‌‌ رسالت شد، که بسی بزرگتر و البته مستلزم رنج و مجاهدت و صبر بلندمدت بود: «فرددناه الی امّه کی تقرّ عینها و لا تحزن و لتعلم انّ وعد اللَّه حقّ».(القصص آیه ۱۳) این وعده‌‌ حق، همان رسالت بزرگ است که پس از چند سال تحقق یافت و مسیر تاریخ را تغییر داد.

نمونه‌‌ دیگر، یادآوری قدرت فائقه‌‌ الهی در سرکوب مهاجمان به بیت شریف است، که خداوند به وسیله‌‌ پیامبر اعظم(ص)، برای تشویق مخاطبان، به امتثال امرِ: «فلیعبدوا ربّ هذا البیت»(قریش آیه ۳) به کار می‌بَرد و می‌فرماید: «أ لم یجعل کیدهم فی تضلیل».(الفیل آیه ۲)

یا برای تقویت روحی پیامبر محبوبش(ص) و باور وعده‌‌ : «ما ودّعک ربّک و ما قلی»،(الضحى آیه ۳) از یادآوری نعمت معجزگون : «أ لم یجدک یتیما فأوی. و وجدک ضالّا فهدی»(الضحى آیه 6-7) بهره می‌گیرد. و چنین نمونه‌‌هائی در قرآن بسیار است.

آن روز که اسلام در ایران پیروز شد و توانست دژ آمریکا و صهیونیزم را در یکی از حساس‌ترین کشورهای این منطقه‌‌ بسیار حساس فتح کند، اهل عبرت و حکمت دانستند که اگر صبر و بصیرت را به کار گیرند، فتوحات دیگر پی‌‌درپی فرا خواهد رسید و فرا رسید.

واقعیت‌های درخشان در جمهوری اسلامی که دشمنان ما بدان اعتراف می‌کنند، همه در سایه‌‌ اعتماد به وعده‌‌ الهی، صبر، مقاومت و استمداد از خداوند به دست آمده است. مردم ما همواره در برابر وسوسه‌‌ ضعفائی که در مقاطع اضطراب‌‌انگیز، ندای: «انّا لمدرکون»(الشعراء آیه ۶۱) سر می‌دادند، نهیب زده‌‌اند که : «کلاّ انّ معی ربّی سیهدین».(الشعراء آیه ۶۲)

امروز این تجربه‌‌ گرانبهاء در دسترس ملت‌هائی است که در برابر استکبار و استبداد قد علم کرده و توانسته‌‌اند حکومت‌های فاسد و گوش‌‌به‌‌فرمان و وابسته به آمریکا را سرنگون ساخته یا متزلزل کنند.

ایستادگی و صبر و بصر و اعتماد به وعده‌‌: «و لینصرنّ اللَّه من ینصره انّ اللَّه لقویّ عزیز»(الحج آیه ۴۰) خواهد توانست این مسیر افتخار را تا رسیدن به قله‌‌ تمدن اسلامی، در برابر امت اسلامی هموار کند.


منبع:ایکنا

بیانات مقام معظم رهبری در اجلاس جهانی علما و بیداری اسلامی (۱۳۹۲/۲/۹)


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین