وقتي امام(ره) مجبور شدند در ماشين نماز بخوانند
يار امام گفت: بعد از دستگيري حضرت امام، ايشان را از راه جاده قديم قم به تهران منتقل كردند و راه را بستند و امام هر چه به ماموران گفتند صبر كنند تا نماز صبحشان را اقامه كنند، اجازه ندادند و امام در اتومبيل نماز خواندند.
عقیق:محمد صادق قاضي طباطبايي يكي از مبارزان عليه رژيم ستمشاهي و يار حضرت امام (ره) در گفتوگو با فارس اظهارداشت: دوم فروردين سال ۴۲ به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در قم رسم بود مراسمي در سوگ امام هفتم برگزار ميكردند.
وي با اشاره به اينكه آيتالله گلپايگاني در مدرسه فيضيه قم و مرحوم امام در منزل خود مراسم ميگرفتند. دوم فروردين آقاي انصاري قمي به منبر رفتند و سخنراني را آغاز كردند و گفتند: امروز سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) است و حوزه هم به نام حوزه جعفري مشهور است تا اين جمله را گفت يكي از ميان جمعيت بلند شد و گفت: براي شادي روح اعلي حضرت رضا شاه كبير صلوات و جمعيت اين صلوات را فرستادند و ما هم متوجه نشديم كه اين جمعيت اهل هيئت نيستند تا مراسم را ترك كنيم و سخنران گفت: ديگر صلوات نفرستيد اگر لازم شد خودم صلوات ميفرستم.
اين مبارز با رژيم ستمشاهي ادامه داد: سخنران تكرار كرد شهادت امام صادق (ع) كسي ديگر بلند شد و گفت براي سلامتي اعلاء حضرت همايوني محمدرضا شاه پهلوي صلوات بفرستيد اين جمله را كه گفت زد و خورد شروع شد افراد مسلح آماده بودند با چوب و چماق به سوي جمعيت هجوم آوردند سرهنگ مولوي كه رئيس ساواك تهران بود از نزديك صحن حضرت معصومه مهاجمان را هدايت ميكرند. مهاجمان سيد مونس رودباري را از بالاي مدرسه فيضيه پرتاب كردند و شهيد شد.
قاضي طباطبايي افزود: ما آيتالله گلپايگاني و آقاي انصاري را به حجرهاي برديم از آنجا بيرون آمديم زماني كه خواستيم از راهرو باريك مدرسه فيضيه خارج شويم ماموران با چماق بر بدنمان ميزدند قصد كشتن نداشتند فقط خواستند مرعوبمان كنند تا حضرت امام را به سكوت بكشانند.
وي يادآور شد: از مدرسه فيضيه به منزل مرحوم امام رفتيم در بستيم و تيرك در را نيز انداختيم چون ساواك قرار داشت بعد از مدرسه خانه امام خميني (ره) را به هم بريزد همين اينكه تبرك گذاشتيم امام آمد اين چه كاري است كه ميكنيد.
يار امام افزود: عرض كرديم مدرسه فيضيه مورد حمله ساواك قرار گرفت و قصد دارند به خانه شما هم بيايند فرمودند: غلط ميكنند. برداريد. به گونهاي امام حرف ميزد كه انسان نميتوانست واكنش نشان دهد. آنزمان خانه امام انتهاي كوچه يخچال قاضي بود ماموران ساواك تا سر كوچه آمدند ولي جرات نكردند داخل كوچه بيايند برگشتند.
وي تصريح كرد: بعد از حمله به مدرسه فيضيه توسط امام، امام عصر عاشورا همان سال سخنراني كردند من نوار عصر عاشوراي امام را در قم ضبط كردم. سخنراني جالبي بود كه امام كرد و در پاسخ به شاه كه روحانيون را مفتخور خواند فرمودند: من شما را نصيحت ميكنم. ما كه آيتالله بروجردي از دنيا ميرود ۶۰۰ هزار تومان بدهي دارد ايشان مفتخور است؟ . ما آيتالله حائري از دنيا ميروند و آقا زادهها شام نداشتند بخورند ايشان مفت خورند؟ اما آنهايي كه در كاخها زندگي ميكنند و بانكهاي خارجي را پر از پول كردند مفت خور نيستند؟ ! . دنيا بايد قضاوت كند مفتخوار كي است؟
قاضي طباطبايي با اشاره به اينكه امام خميني عصر عاشوراي سال ۱۳۸۳ هجري قمري (۱۳ خرداد ۱۳۴۲ شمسي) در مدرسۀ فيضيه نطق تاريخي خويش را كه آغازي بر قيام ۱۵ خرداد بود ايراد كرد. افزود: نخست جمع زيادي از ياران امام خميني در شامگاه ۱۴ خرداد دستگير و ساعت سه نيمه شب (سحرگاه پانزده خرداد ۴۲) صدها كماندوي اعزامي از مركز، منزل حضرت امام را محاصره كردند و ايشان را در حالي كه مشغول نماز شب بود دستگير و سراسيمه به تهران برده و در بازداشتگاه باشگاه افسران زنداني كردند و غروب آن روز به زندان قصر منتقل كردند.
وي افزود: بعد از دستگيري امام، ايشان را از راه جاده قديم قم به تهران منتقل كردند و راه را بستند و امام هر چه به ماموران گفتند. صبر كنند تا امام نماز صبح اقامه كند اجازه ندادند و امام پشت به قبله و در اتومبيل نماز را خواندند.
منبع:حج