کد خبر : ۳۴۱۴۰
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۴
نگاهی به مجموعه غزل «سکوت کاه‌گِلی»؛

دکتر شیبانی:وظیفه‌‌ام ترویج تشیع است

«سکوت کاهگلی» مجموعه بیش از 40 غزل رضا شیبانی اصل است که اردیبهشت 91 راهی بازار نشر شد. غزل ها محدود به موضوع خاصی نیست و از دفاع مقدس تا غزل‌های عاشقانه و اسطوره‌های مشروطه هر یک در این مجموعه سهمی دارند.
عقیق: طرح روی جلد کتاب با عنوان آن طرحی خاص را در ذهن مخاطب تداعی می کند. نقشی از تخت جمشید روی دارِ قالی که به مدد دسترنج زنان قالیباف، گره بر گره زده می‌شود و بالا می‌رود. بالاتر هم عنوان کتاب: «سکوت کاه‌گِلی».  عنوان و طرح کتاب اما در متن خودش معنادارتر است. سروده‌ای که شیبانی آن تقدیم کرده است به مادربزرگ سفر کرده‌اش:

«کجایی؟ ای که شبی مهربانی دستت

شد آشیانه گنجشک خیس باران‌ها

مگر نه اینکه این همان است این خانه؟

که مانده است به جا از گزند دوران‌ها

همان اتاق که با آن سکوت کاه‌گلی

حکایتی‌ست هم از کاخ‌ها، گلستان‌ها

حکایتی‌ست هم از تاج‌ها رفته به باد

حکایت‌سی هم از سرنگونی‌ خان‌ها...»(شیبانی اصل، 1391: 8-7)

اهل تبریز است و متولد 1360. ضمن توضیحاتی در وبلاگش آورده است: «عجیب دنیایی است دنیای ما... دامپزشکی خوانده‌ام! تا آخر دکترای درد! داروشناسی را هم دوست دارم اما غزل دوست همیشه‌های من است؛ در لحظاتی که دارو کفاف نمی دهد، نوشداروی غزل از راه می رسد. هنرجوی سینما هم هستم، جرایم دیگری هم مرتکب شده‌ام.»

«سکوت کاهگلی» مجموعه بیش از 40 غزل رضا شیبانی اصل، شاعر تبریزی است که توسط انتشارات سلمان پاک راهی بازار نشر شده است. این کتاب در اردیبهشت 91 رونمایی شد. سیدحسن حسینی، قیصر امین‌پور و علیرضا قزوه را تنه‌های اصلی شعر انقلاب می‌داند و سایرین را هم شاخه‌هایی که بر این تنه‌ها روییده‌اند.

«دیوان حافظِ» خانه پدری که با خط نستعلیق نوشته شده بود را عامل و جرقه اصلی گرایش خود به شعر می‌داند. از دوم ابتدایی با این دیوان مانوس بوده و با وجود آنکه چیزی از آن نمی‌فهمیده اما لذت غزل‌هایش را حس می‌کرده است. از دوران دبیرستان نیز به صورت جدی به سرودن روی آورد. او وظیفه خود را ترویج عقیده تشیع می‌داند: «من کارم ترویج عقیده تشیع است. وظیفه و تکلیف من این است که با زبان هنر، از این عقیده دفاع کنم.»

شیبانی تا پیش از آشنایی با شهریار، شعر را به صورت یک مساله فانتزی دنبال می‌کرد. آشنایی با شهریار، شعر و حس شاعر پیشگی را برای او ملموس‌تر کرد. قیصر امین‌پور نیز به تعبیر شیبانی دریچه‌ای شد تا شعر انقلاب را بیشتر بشناسد. با این حال ارتباط بین شعر کلاسیک و شعر معاصر را بیش از همه مدیون شهریار است. مساله‌ای که در بسیاری از غزل‌های «سکوت کاهگلی» نیز به چشم می‌آیند.

غزل‌های شیبانی در این کتاب محدود به موضوع خاصی نیست. از حضرت صاحب‌الزمان(عج) و دفاع مقدس تا غزل‌های عاشقانه و اسطوره‌های تاریخ مشروطه از قبیل ستارخان هر یک در این مجموعه سهمی دارند. اولین مجموعه سروده‌های شیبانی در سال گذشته از نامزدهای بخش شعر جایزه قلم زرین بود. با این حال در مرحله نهایی و در رقابت با «صبح بنارسِ» علیرضا قزوه و «خورشیدهای توامانِ» حسنی محمدزاده، قافیه را واگذار کرد.

«سکوت کاهگلی» در سال 1391 و در 88 صفحه توسط انتشارات سلمان پاک وابسته به موسسه شهرستان ادب در شمارگان 2500 نسخه و به قیمت 2200 تومان روانه بازار نشر شده است.


منبع:فارس

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین