۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۳۸ : ۲۲
عقیق: آیتالله جعفر سبحانی در انتهای درس خارج اصول خود در مسجد اعظم روایتی از امام جواد(ع) در موضوع بدعت در دین را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: اگر چیزی بر دین افزوده شود یا از آن کم شود بدعت است، بدعت یعنی چیزی را به دین نسبت دهیم که وجود ندارد.
وی افزود: البته ارتکاب هر فعل حرامی بدعت نیست زیرا بدعت بدان معناست که چیزی از دین کم یا بر آن افزوده شود که پس از رحلت رسول گرامی اسلام(ص) هر دو این بدعتها صورت گرفت.
این مرجع تقلید با اشاره به برخی موضوعات همچون شیوه نماز خواندن پیامبر(ص) و اختلافی که در آن به وجود آمد، بیان کرد: صحابه بسیاری شیوه ایشان در قرائت و افعال نماز را دیده و نقل کردهاند ولی بعداً در آن اختلاف به وجود آمده و در مورد احکام دیگر از جمله حج تمتع هم چنین رویهای دیده میشود.
وی ادامه داد: نکته مهم آن است که نباید گمان کنیم فقط دیگران اهل بدعت هستند زیرا ممکن است خود ما هم گرفتار چنین موضوعی شویم.
آیتالله سبحانی با بیان اینکه قوام دین اسلام به منابر حسینی است خاطرنشان کرد: مداحان و منبریها باید به این مسئله توجه ویژهای داشته باشند و مراقبت کنند که مسائلی را به دین نیفزایند یا از آن کم نکنند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم عنوان داشت: نباید تا وقتی مسئلهای برایمان روشن نشده در موردش روضه بخوانیم زیرا گریاندن مردم هرچند کار خوبی است ولی به هر قیمتی نباید باشد بلکه سخنان ما باید با استناد به منابع صحیح حدیثی باید باشد.
وی با اشاره به برخی افراد که مطالبی را به خیال ترویج دین بر روی منبر بیان میکنند، افزود: کار آنها در حقیقت تشویش دین است؛ کتابهایی با استناد به منابع صحیح و معتبر در مورد عاشورا نوشته شده که برای روضه خواندن میتوان به آنها مراجعه کرد.
آیتالله سبحانی غلو یا پایین آوردن مقام ائمه اطهار(ع) را از جمله آسیبهای بدعت در روضه و مداحی دانست و تصریح کرد: باید مراقب باشیم تا گرفتار چنین مسائلی نشویم.
منبع:فارس
211008