۰۴ آذر ۱۴۰۳ ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۴ : ۰۳
عقیق:حجتالاسلام مهدی رجایی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: جامعةالمصطفی در ادامه تجلیل از علما و بزرگان و آثاری که آنها تدوین کردهاند با توجه به اهمیت آثار جدید آیتالله مکارم شیرازی از ایشان درخواست کرده است مراسم رونمایی از سه کتاب جدید با همکاری المصطفی برگزار شود.
وی افزود: در شب ولادت امام محمد باقر(ع)، مراسم رونمایی از سه اثر برجسته آیتالله مکارم شیرازی ساعت 11 تا 12 و 30 دقیقه در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
معاون پژوهش جامعةالمصطفی خاطرنشان کرد: آیتالله اعرافی رئیس جامعةالمصطفی العالمیه سخنران ابتدایی مراسم خواهد بود و در ادامه آیتالله مکارم شیرازی در مورد آثار خویش نکاتی را بیان خواهد کرد.
وی تمام بزرگان، علما، فضلای حوزوی، طلاب ایرانی و خارجی و مسئولان استانی را مدعوین این مراسم دانست و تصریح کرد: این سه اثر دارای اهمیت ویژهای هستند زیرا یکی مربوط به نهج البلاغه و شرح آن و دو کتاب دیگر هم در مورد فقه و حدیث شیعی هستند.
رجایی افزود: پیام امام امیرالمومنین(ع) شرحی تازه و جامع از نهج البلاغه در موضوعات گوناگون است؛ منتخب الاثار من بحارالانوار هم در مورد روایات و احادیث و دایرةالمعارف فقه مقارن هم، فقه شیعی را مورد بررسی قرار میدهد.
معاون پژوهش جامعةالمصطفی با بیان اینکه خلأ اینگونه آثار در جامعه علمی کشور احساس میشد، عنوان داشت: در حوزه فقه مقارن نیز به صورت تخصصی، اثری به زبان فارسی موجود نبود و دایرةالمعارف فقه مقارن میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
وی ادامه داد: توسعه معارف دینی به زبان فارسی یکی از قابلیتهای ویژه آیتالله مکارم شیرازی است بنابراین این ویژگی باید مورد توجه قرار گیرد زیرا بسیاری از بزرگان تاکنون اینگونه کتابها را به زبان عربی عرضه میکردند.
رجایی با اشاره به زبان فارسی به عنوان زبان دوم دنیای اسلامی از نظر بیان معارف دینی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب هم بر توسعه و غنای زبان فارسی به ویژه در حوزه علمی تاکید دارند تا به جایی برسیم که دنیا نیازمند فراگیری آن باشد.
معاون پژوهش جامعةالمصطفی با بیان اینکه کار جمعی در تدوین این سه اثر دیده میشود، گفت: بسیاری از آثار حوزوی تا امروز به صورت فردی نگاشته شدهاند ولی آیتالله مکارم شیرازی در طول حیات علمی خویش نشان دادهاند آثاری که توسط جمعی از نخبگان حوزوی نوشته میشوند دارای غنای علمی بالایی هستند و به این ترتیب فرهنگ کار جمعی را در حوزه علمیه قم توسعه دادند.
وی تصریح کرد: از اصحاب رسانه نیز درخواست میکنیم همانطور که تا امروز در راستای نشر فرهنگ تشیع سهیم بودهاند، با پوشش خبری گسترده این مراسم و معرفی این آثار، بار دیگر نقش خود را در گسترش و رشد آگاهیهای دینی مردم نشان دهند.
حجتالاسلام مهدی دربانی عضو گروه تحقیق و تدوین منتخب بحارالانوار هم در این نشست عنوان داشت: در مورد بحارالانوار کار محتوایی انجام شده و اگر روایتی از نظر محتوا نیازمند توضیح بوده آیتالله مکارم شیرازی توضیحاتی را پیرامون آن مسئله مرقوم کرده است ولی این مجموعه از نظر رجال، احادیث را مورد بررسی قرار نداده است ضمن اینکه قرار بر این شده منتخب بحار تا 20 جلد تدوین شود.
جلد دائرةالمعارف فقه مقارن در سال 1385 و جلد دوم آن نیز در سال 1389 و جلد سوم نیز در سال 1392 به زیور طبع آراسته شدهاند و سبک آن نیز روش موسوعه و دانشنامه نگاری است و در واقع یک دوره فقه ترتیبی محسوب میشود.
پیام امام امیرالمومنین(ع) نیز شرحی است مهم، جامع و تازه بر نهج البلاغه که از سوی آیتالله مکارم شیرازی و با همکاری جمعی از فضلای حوزه علمیه در 15 جلد به رشته تحریر درآمده است و در سال 82 به عنوان بهترین کتاب سال برگزیده شد.
امتیازات منتخب الآثار من بحارالانوار نیز شامل اعرابگذاری تمام احادیث مطابق با منابع مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نکتهگذاری محتوایی و ذکر منابع مختلف روایات دارای محتوای یکسان است.
منبع:فارس
211008