کد خبر : ۲۵۱۶۸
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۱

انسان پس ازشناخت خود،خداراخواهدشناخت

آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق خود گفت:انسان اگر گوهر ذات خود را بشناسد، هم در علوم به بسياري از معارف دسترسي پيدا مي‌كند و هم در اخلاق.

عقیق: اهمیت خودشناسی از منظر دستیابی به فضایل اخلاقی پرداختند و فرمودند: راه‌هاي فراواني در رسیدن به فضایل اخلاقي مطرح است؛ لیکن بهترين راه چه در بخش علم و چه در بخش عمل، معرفت نفس است. انسان اگر گوهر ذات خود را بشناسد هم در علوم به بسياري از معارف دسترسي پيدا مي‌كند و هم در اخلاق.

وی در ادامه با بیان کلامی نورانی از اميرالمؤمنين(ع) اذعان داشت: اين بيان نوراني اميرالمؤمنين(ع) است که فرمودند اگر كسي ارزش خود را بداند، جريان شهوت و غضب براي او بي‌ارزش خواهد بود، وجود مبارك اميرالمؤمنين(ع) كه در حقيقت سخنگوي دين است در چند جمله به عبارت‌هاي گوناگون فرمود شما به اندازه بهشت مي‌ارزيد اگر خود را به غير بهشت فروختيد مغبون هستيد.

ایشان افزودند: ائمه (ع) در حقیقت هم براي بدنِ ما قيمت‌گذاري كردند هم براي روح ما؛ بدن ما به اندازه بهشت جسماني مي‌ارزد، روح ما به اندازه بهشت روحاني مي‌ارزد؛ هم بهشت جسماني بها مي‌خواهد و هم بهشت روحاني.

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این مطلب که "بيشترين و مهمترين و ضروري‌ترين كار اين است كه انسان از حقيقت خود غفلت نكند" فرمودند: اگر حقيقت انسان براي ما روشن شد که انسان يك موجود فقير است و از طرفی ذاتاً به خدا مرتبط است نتیجه آن خواهد بود که انسان پس از شناخت حقیقت خود خدا را خواهد شناخت.

ایشان الگو قرار دادن ائمه در مسیر دستیابی به فضایل اخلاقی را مورد تاکید قرار دادند و خاطرنشان کردند: اينكه وجود مبارك حضرت امير(ع) بخشي از مقامات عالي خود را براي بعضي از شاگردان خودش نیز ثابت كرد مانند اینکه فرمود هيچ كسي نمي‌تواند به اوج فكر مالك برسد و هيچ پرنده‌اي نمي‌تواند به اوج معرفت مالك بار يابد نتیجه می گیریم اين راه، رفتني است.

ایشان اظهار داشتند: اگر براي ائمه(ع) مقاماتي است آن مقامات دو قسم است؛ يك قسم مخصوص خود آنهاست که به عصمت،اعجاز و ولايت مطلقه آنان وابسته است كه این مقامات مقدور ديگران نيست، اما بسياري از مقامات نازله ائمه مقدور شاگردان و پیروانشان هست.

 

 منبع:مهر

211008

 


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین