کد خبر : ۱۶۹۴۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۸

کنگرۀ آیت‌الله خویی برگزار می‌شود

نشست اول کنگرۀ "آیت‌الله سیدابوالقاسم موسوی خویی" روز چهارشنبه 20 آذرماه در شهر خوی برگزار می‌شود.

عقیق:اولین گردهمایی و نشست کنگره آیت‌الله خویی با موضوع "شخصیت شناسی و بررسی دیدگاه‌های علمی آیت‌الله خویی در حوزۀ علوم قرآن و تفسیر" با حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران حوزه و دانشگاه، هم زمان با سالگرد ارتحال آن مرجع عظیم الشأن هشتم ماه صفر برگزار می‌شود.

مکان این نشست در شهر خوی - بلوار شیخ نوایی - مجتمع فرهنگی و هنری ادارۀ فرهنگ و ارشاد اسلامی و زمان آن 9 صبح روز چهارشنبه 20 آذرماه اعلام شده است.

آیت‌الله سید ابوالقاسم موسوی خویی فرزند سید علی اکبر فرزند میرهاشم موسوی خویی در 28 آبان سال 1278 (15 رجب 1317 ق) در خانوادۀ علم و تقوا در شهر خوی به دنیا آمد. سیدابوالقاسم، دوران کودکی و نوجوانی را زیر نظر پدر گذراند و مقدمات علوم عربی و صرف و نحو و قرآن را از وی آموخت. در سال 1330 ق به همراه برادرش سیدعبدالله خویی، رهسپار نجف اشرف و به پدرش پیوست. او جوانی باهوش بود و استعدادش مایۀ شگفتی و اعجاب استادان حوزۀ علمیه نجف شد.

از جمله استادان مشهور آیت‌الله خویی می‌توان به آیات عظام: شیخ فتح الله شریعت اصفهانی، حاج شیخ مهدی مازندرانی، میرزا حسین نائینی، شیخ محمدجواد بلاغی، میرزا علی آقا شیرازی فرزند میرزای شیرازی، سیدحسین بادکوبه‌ای، آقا ضیاءالدین عراقی، شیخ محمدحسین غروی اصفهانی اشاره کرد.

وی پس از 20 سال تحصیل در نجف اشرف، به درجۀ اجتهاد رسید و جمعی از علمای بزرگ به اجتهادش شهادت دادند.

حوزۀ درس‌اش تا پایان عمر ادامه داشت و چنان شهره شد که در دو دهۀ آخر عمر، در حوزه‌های علمیۀ عراق، بلکه جهان اسلام بی‌نظیر بود و صدها نفر از جویندگان علوم و معارف اسلامی به محضرش می‌شتافتند. بسیاری از فقها و فضلای امروز، خوشه چین دانش بیکران این استاد والا مقام بود‌ه‌اند. او از مفاخر بزرگ جهان تشیع و از مشاهیر فقه و اصول و از مدرسان پرآوازۀ حوزۀ علمیۀ نجف اشرف و از مفسران و قرآن پژوهان عالی قدر اسلام است.

آیت‌الله خویی که عمر ارزشمند خویش را در راه نشر معارف اسلام و قرآن گذراند، سرانجام در پی یک بیماری قلبی، در روز شنبه 17 مرداد 1371 (مطابق با 8 صفر 1413 ق) در کوفه دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.

آثار علمی ارزشمند این شخصیت بزرگ به ده‌ها جلد کتاب در فقه و اصول و تفسیر و رجال منحصر نمی‌شود، بلکه هزاران تربیت یافتۀ حوزۀ غنی و سرشار او، هم اکنون در همۀ بلاد اسلامی پراکنده‌اند.

آیت الله خویی در زمینۀ علوم قرآن و تفسیر آثار ارزشمندی از جمله" البیان فی تفسیرالقرآن" را تألیف کرده است.

منبع:ایسنا


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین