۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۵ : ۱۱
عقیق: ماه محرم با سوگواری و عزا از 1400 سال پیش تاکنون عجین شده است و بعد از واقعه مصیبت عاشورا مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) تلاش خود را به کار بستهاند تا پیام ثارالله را نسل به نسل منتقل کنند. برپایی یازدهمین همایش پیرغلامان حسینی در استان گلستان فرصتی را فراهم آورد که از نزدیک پای سخن این ذاکران سینهسوخته بنشینیم و از زبان آنها علت این عشق خروشان به سید و سالار شهیدان را جویا شویم.
در استان خوزستان نام خانواده آهنگری در میان مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) زبانزد خاص و عام است. پیرغلام اباعبدالله «عبدالحسین آهنگری» که عموی محمدصادق آهنگران است، در سن 70 سالگی همچنان پرشور میخواند و گرد پیری بر حنجرهاش ننشسته است. میگوید با اینکه پنج بار به کربلا مشرف شده است، باز میل سفر به بارگاه منور مولایش حسین(ع) را دارد.
خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چند سال دارید؟
ـ عبدالحسین آهنگری هستم و 70 سال از عمرم میگذرد.
از کدام استان در همایش پیرغلامان حسینی شرکت کردید؟
ـ از استان خوزستان، شهر اهواز.
چند سال است که در مدح و مصیبت امام حسین(ع) میخوانید؟
ـ 40 سال است که نوکر و غلام امام حسین(ع) هستم.
مثل اینکه خوزستانیها علاقه خاصی به مداحی دارند؟
ـ بله! در خوزستان علاقه به مداحی یک مقدار بیشتر از جاهای دیگر است.
بیشتر چه سبکهایی در استان شما اجرا میشود؟
ـ در اهواز معمولاً به سبک بوشهری و واحد، نوحهخوانی میشود.
هربار که مداحی میکنید چه احساسی به شما دست میدهد؟
ـ ابتدا این را بگویم خدا را شکر میگویم که این استعداد را به ما داده است و به آن واقعاً افتخار میکنم. بعد هم واقعاً هر بار که مداحی میکنم، احساس خوبی دارم.
شما که این قدر نوکری امام حسین(ع) را دوست دارید، کربلا هم رفتید؟
ـ بله، پنج بار.
در هر پنج بار که به کربلا رفتید، احساستان یکسان بوده است؟
ـ نه! هر بار که رفتم از بار قبل احساسم بیشتر میشود و متوجه میشوم که ائمه معصومین(ع) چقدر محب و دوستدار دارند. اول فکر میکردم که تنها همشهریها و یا دوستان در کربلا حضور دارند، بعد متوجه شدم که از کشورهای دیگر نیز حضور دارند و این میزان عشق و علاقه به اهلبیت(ع) مخصوصاً به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را نشان میدهد.
آیا فرزندانتان نیز راه شما را ادامه دادهاند؟
ـ بله، شکر خدا دو تا فرزند پسر دارم که مداحی میکنند. بردازادهام هم حاج صادق آهنگران است.
چه جالب! راستی ماجرای نام خانوادگی ایشان چیست؛ چون شما آهنگری هستید و برادرزادهتان آهنگران؟
ـ آنطور که شنیدهام پس از پیروزی رزمندگان در عملیات طریقالقدس، گزارشگر تلویزیون با اعلام خبر آزادشدن بستان گفت: «دعای پرفیض کمیل در شهر آزاد شده بستان توسط برادر آهنگران اجرا شد.» همین اشتباه لفظی باعث شد که ایشان بعدها به نام «آهنگران» شناخته شود.
به عنوان آخرین سؤال فکر میکنید برپایی اجلاس پیرغلامان چه آثار مثبتی در جامعه دارد؟
ـ الحمدلله جوانان استقبال خوبی از این اجلاس دارند و علاقهمندی به فراگیری مداحی در جامعه بیشتر شده است. چنین همایشهایی میتواند از تأثیرات منفی تبلیغات غربی کم کند.
منبع:فارس