پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۲۰:۴۶

۱۴۰۳/۱۱/۱۳

شرکت بیش از ۵۲۰۰ هیئت در مهرواره هوای نو؛ هیئت ها پیشران گام دوم انقلاب اسلامی هستند

دبیر مهرواره هوای نوگفت:نگاه این رویداد به آینده و افق گام دوم انقلاب اسلامی است که هیئت‌ها به عنوان موتورهای پیشران محسوب می شوند و از این رو باید افق دید روشن و نقشه راه درستی داشته باشند.
کد خبر : ۱۳۲۲۹۸

عقیق:وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو با اشاره به برگزاری اختتامیه سومین دوره مهرواره در تالار وحدت گفت: مراسم اختتامیه روز چهارشنبه ۱۷ بهمن از ساعت ۱۸:۳۰ با حضور پرچمداران و اصحاب هیئت از شهرهای مختلف و سخنرانان، مداحان، شاعران و مدیران هیئت برگزار می‌شود. محور اصلی برنامه اختتامیه امسال اهدای هدای و معرفی پرچمداران است.

وی در خصوص داوری این دوره از مهرواره تصریح کرد: شورای برنامه ریزی در ۵ بخش داورهایی را مشخص کردند که مجموعاً ۸۵ داور داریم و این داورهای براساس ملاک‌ها و شاخص‌های تعریف شده کار داوری هیئت‌ها در رشته‌های مختلف را برعهده دارند. این اساتید از صاحبنظران حوزه و دانشگاه هستند و از این رو امکان سو گیری در آنان غیرممکن است. ضمن اینکه شورای مرکزی نیز در مسیر داوری نظارت دارد و نظر نهایی شورا مستلزم ارائه مستندات است.

ملتجی اضافه کرد: این دوره از مهرواره هوای نو در قالب ۵ بخش و ۳۱ رشته تدارک دیده شده که در مجموع ۵ هزار و ۲۵۱ هیئت ثبت نام کردند. به این ترتیب تعداد هیئت‌های شرکت کننده در این دوره نسبت به دوره اول کاهش ۲۴ درصدی داشت. به تفکیک در بخش نهاد هیئت: ۵,۹۰۰، بخش ارکان هیئت: ۲,۹۱۵، بخش تولیدات هیئت: ۱,۲۹۹، بخش فرا هیئت: ۳۶۲ و بخش بین الملل: ۱۶۱ اثر ثبت شده است.

هیئت‌ها به عنوان موتور پیشران گام دوم انقلاب اسلامی

دبیر مهرواره هوای نو این رویداد را یک رویداد آینده محور دانست و تصریح کرد: نگاه این رویداد به آینده و افق گام دوم انقلاب اسلامی است که هیئت‌ها به عنوان موتورهای پیشران هستند از این رو باید افق دید روشن و نقشه راه درستی داشته باشند. هوای تو از معدود رویدادهایی است که نگاهی اینچنینی به فضای فرهنگی جامعه دارد. با توجه به اینکه تحولات در عرصه فرهنگ سرعت بالایی دارد و سرعت رویدادها نیز در یک دهه اخیر بیشتر شده و خواهد شد هیئت‌ها نیز برای اینکه اثرگذاری خود را در حوزه فرهنگ حفظ کنند باید مسیر خود را ترسیم کنند.

وی در خصوص نکات مهم در ارزیابی هیئت‌ها گفت: هوای نو بیشتر به سمت هیئت‌هایی می‌رود که می‌توانند فضای جامعه را بیشتر و دقیق‌تر نگاه کنند. هیئتی که صرفاً مراسم یا آئین مذهبی برگزار می‌کند ضمن اینکه خوب است ولی کافی نیست. هیئت‌هایی موفق تر هستند که همه اجزای جامعه را می‌بینند و برای همه اقشار فکر و ایده دارند و می‌توانند در کنار آئین مذهبی خدمات مختلفی را در بستر دین به مخاطب عرضه کنند.

ملتجی در خصوص اهمیت هوای نو تصریح کرد: این کار از این جهت که مسیر پیش رو شناخته شده نیست سخت است. ارتباط نسبت شرایط فرهنگی جامعه در دهه‌های آینده و نوع فعالیت هیئت‌های مذهبی این الزام را به وجود می‌آورد که مسیر را درست پیش ببریم و سعی کنیم از نخبگان هیئت در این عرصه استفاده کنیم. از این رو مهرواره تلاش دارد با تعریف رشته‌های مختلف مسیری که هیئت‌ها باید بپیمایند روشن کرده و کمک کند هیئت‌ها برای آینده خود فکر و اندیشه داشته باشند.

کیفیت، اولویت هوای نو

وی در خصوص کاهش تعداد شرکت کنندگان در این دوره نیز بیان کرد: این رویداد عمومی و به دنبال عدد و رقم نیست، و حتماً کیفیت اولویت دارد، لذا هر سال ارزیابی‌ها دقیق‌تر اتفاق می‌افتد. هر ساله هیئت‌هایی که کار ویژه داشته باشند کمتر است. این در حالی است که هیئت‌های سنتی بسیار زیادند و چون بسیاری از آنان مقطعی برگزار می‌شوند خیلی در هوای نو نمی‌توانند شرکت کنند. همچنین هیئتی که در یک سال برگزیده شود در سال بعد در رشته‌ای که برگزیده شده شرکت داده نمی‌شود و به عنوان کمک کار در نشست‌ها از آنان استفاده می‌کنیم.

دبیر مهرواره هوای نو همچنین در خصوص تسهیلگری و حمایت از هیئت‌ها نیز گفت: ما تنها یک رویدادیم که پرچمداران را شناسایی و معرفی می‌کنیم. سازمان‌هایی که به کار هیئت‌ها می‌پردازند مثل سازمان هیئت و تشکل‌های دینی شبکه ای از این هیئت را ایجاد و حمایت می‌کنند، ما نیز در طول سال با هیئت‌های پرچمدار ارتباط داریم و نشست‌هایی برگزار می‌کنیم.

 

منبع:مهر


گزارش خطا

ارسال نظر
  • پربازدیدها
  • تازه ها