۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۱۳ : ۱۰
عقیق: مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در مراسم آئین پاسداشت استاد «حسین انصاریان» که امروز پنجشنبه ۱۷ آبانماه مصادف با سالروز ولادت حضرت زینب(س) و همزمان با زادروز هشتاد سالگی این عالم دینی در تالار وحدت برگزار شد، با اشاره به حکمت ۷۳ نهجالبلاغه، گفت: حضرت علی(ع) میفرماید: «مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً، [فَعَلَيْهِ أَنْ يَبْدَأَ] فَلْيَبْدَأْ بِتَعْلِيمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِيمِ غَيْرِهِ؛ وَ لْيَكُنْ تَأْدِيبُهُ بِسِيرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِيبِهِ بِلِسَانِهِ؛ وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مُؤَدِّبُهَا، أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِمْ؛ هر كه خود را پيشواى مردم خواهد، بايد كه پيش از ادب كردن ديگران به ادب كردن خود پردازد و بايد كه ادب كردن ديگران به كردار باشد، نه به گفتار. كسى كه آموزگار و ادبكننده خويش است، سزاوارتر به تعظيم است، از آنكه آموزگار و ادب كننده مردم است» اگر استاد انصاریان صدها کتاب مینوشت و منبر و سخنرانی میکردند گویای آن نبود که با رفتارشان طرف مقابل را تسلیم و وادار میکنند در مقابل رفتار و اخلاق درست کوتاه بیایند و دگرگون شوند.
وی ادامه داد: مشکلی که ما داریم، رفتار درست است. خداوند در قرآن میفرمایند: «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ؛ پس به [بركت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعا از پيرامون تو پراكنده مى شدند پس از آنان درگذر و برايشان آمرزش بخواه و در كار[ها] با آنان مشورت كن و چون تصميم گرفتى بر خدا توكل كن زيرا خداوند توكلكنندگان را دوست مى دارد»(آیه ۱۵۹ سوره آل عمران).
رئیس جهور در مورد آیهای که قرائت کرد، گفت: خداوند این آیه را بعد از جنگ احد نازل کرد؛ وقتی عدهای رسول خدا را تنها گذاشتند و فرار کردند و حضرت تا دم شهادت رفت و بعد از اینکه کفار رفتند و مسلمانان جمع شدند، همان آدمهایی که فرار کره و رسول را تنها گذاشته بودند بازگشتند. خداوند آیه نازل کرد و فرمود به خاطر لطف خدا بود که با این افراد ملایم بودی؛ از آنها بگذر اگر با آنها با اخلاق نامناسب برخورد میکردی از دورت پراکنده میشدند.
پزشکیان ادامه داد: آیا ما میتوانیم با اخلاق و رفتار بد و برخورد خشن جامعه را به راه راست هداست کنیم؟ پیامبر اسلام حرف خدا را منتقل میکرد و خدا میفرماید حرف خدا را اگر با اخلاق بد میگفتی دور تو جمع نمیشدند.
وی با تأکید بر اینکه با رفتار نامناسب اگر جامعه از ما نگریزد و ضد ما نشود، هدایت هم نمیشود، گفت: خداوند میگوید از آنها بگذر و با همینها مشاوره کن و بعد به خدا توکل کنید و کار را انجام دهید. همین رفتار بود که باعث شد اسلام در تمام منطقه نفوذ کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: نمیشود مدرسه دانشگاه، رسانه و کتاب دست ما باشد و در جامعه این مشکلات را داشته باشیم؛ باید بگردیم و ببینیم چرا اینطور شد؟ چرا وقتی استاد(انصاریان) حرف میزنند مردم در خیابان هم می نشینند و گوش میکنند اما وقتی من حرف میزنم اینطور نمیشود؟ به خاطر حرف استاد آن فرد منحرف هدایت نشد به خاطر رفتار ایشان بود و این چیزی است که ما کم داریم. نمیشود با محصل و دانشجو رفتار مناسبی کرد و آنها از ما دور شوند. مشکل دانشجو نیست مشکل منم که با رفتارم نمیتوانم انصاف، عدالت و ... را نشان دهم. هر قدر آیه و حدیث بگوییم مردم از رفتار ما حقیقت را میفهمند.
پزشکیان ادامه داد: عملکرد ما در حاکمیت است که میتواند مردم را دفع یا جذب کند. و رفتار درست نیاز جامعه ما است؛ ما اینگونه استادان را کم داریم و باید آنها را ارج بنهیم. امیدوارم خداوند به ما این باور را بدهد که ایمان را قبل از گفتار در عمل نشان دهیم تا برای مردم و کشورمان بر اساس عدالت، حق و درستی کار کنیم؛ نه برای اینکه من مسئول شدم تا دوستان و آشنایانم را سر کار بگذارم و بقیه مردم را نادیده بگیرم و مردم سهمی نداشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی مردم ببینند من به عنوان یک فرد دارم اطرافیانم را به قدرت میرسانم و دیگران نیستند حرف من را نمیپذیرند. رفتار من گویاتر از زبان من است این رفتار باید در جامعه خود را نشان دهد و مردم وقتی این رفتار را ببینند باور میکنند و این رفتار در وجود استاد هست و خداوند عمر استاد را طولانی کند و اولاً بین روحانیت بعد جوانان این رفتار شناخته شود تا مردم بدانند اسلام دین رحمت، محبت، حق و گذشت است و هر کار غلطی را کتک نمیزنند.
پزشکیان در پایان گفت: خدا به ما کمک کند شرمنده مردم نشویم و باعث آبروی امامانمان باشیم نه باعث بیآبرویی آنها.