۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۰۸ : ۰۹
عقیق: محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم آئین پاسداشت استاد «حسین انصاریان» که امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه مصادف با سالروز ولادت حضرت زینب(س) و همزمان با زادروز هشتاد سالگی این عالم دینی در تالار وحدت برگزار شد، ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) گفت: از باب اینکه توفیق همسنگری و همرزمی با استاد عزیز در دوران دفاع مقدس و به عنوان یک پامنبری قریب به ۴۰ سال و دوستی با این استاد عزیز بودم، چند نکتهای را مطرح کنم.
وی با اشاره به آیه ۳۹ سوره احزاب که میفرماید: «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا؛ همان كسانى كه پيامهاى خدا را ابلاغ مى كنند و از او مى ترسند و از هيچ كس جز خدا بيم ندارند و خدا براى حسابرسى كفايت مى كند»، گفت: تاریخ پرفراز و نشیب شیعه را که مرور میکنیم همواره بر آسمان آن ستاره درخشانی از روحانیت شیعه را میبینیم که در مواجهه با حکام جور و هرگونه انحراف در معارف دینی و رنجهای فراوان تودههای مردم، از هر صنف و قوم و قبیلهای، خود را در مهلکه انداخته و لنگرگاه اهالی رنج و دغدغه بودند.
قالیبافت افزود: تاریخ ایران در هزار سال گذشته همواره شاهد عالمانی بوده است که حتی لحظهای راحتطلبی را دنبال نکردند و در انتظار دیوان سالاران برای رفع حوائج مردم نماندند. آنها برای ترویج دین قرآن و اهل بیت(ع)، تنها به خطابههای علمی در فراز منبرها بسنده نکردند، بلکه در کنار تبیین، ترویج، تذکر و نصیحت مصداق کامل دعوت عملی مردم به دین خدا و شاهدی بر این فرمایش امام صادق(ع) بودند که میفرمایند: «كُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُمْ».
وی در ادامه گفت: امروز اینجا جمع شدهایم تا درباره کسی صحبت کنیم که سیره و سلوک و مش فردی و اجتماعی او و کنشگری سیاسی او بازنمایی حقیقی از همان چیزی است که ما از آن به عنوان علم نافع یاد میکنیم. همانطور که در دعای شریف میخوانیم: «رَبِّ زِدْنِي عِلْمًا وَ عَمَلاً وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ». حضرت امام رضوانالله تعالی علیه در مقدمه کتاب شرح ۴۰ حدیث مطلبی را به این مضمون مطرح میکنند که علم دین و روایت حدیث و علم اخلاق برای تغییر و عمل در حوزه فردی و توسعه آن در مسیر اجتماعی است وگرنه برای علم بدون عمل هیچ اثری مترتب نیست.
قالیباف با اشاره به اینکه لازم است از درک فردی خود از استاد انصاریان در چهار دهه گذشته سخن بگوید، عنوان کرد: آوازه شیخ حسین انصاریان از دهه ۵۰ در بین آحاد مردم طنینانداز شد. جنوب شهر تهران بارها جوان فاضل امام حسینی را دیده بود که دستگیر مردان و زنان ناامید میشد و در کنار ترویج معنویت و اخلاق، حل مشکلات مردم بخش مهمی از دغدغههایشان بود.
وی افزود: ایشان در سالهای پیش از انقلاب مقابله با رژیم طاغوت را محدود به مبارزات معمول سیاسی نکرد، بلکه شیوه علمای سلف خود را در ارائه خدمات اجتماعی به مردم پی گرفت. یکی از ویژگیهای اساسی این مرد بزرگ، عقلانیت انقلابی ایشان است. عقلانیت انقلابی در ترویج دین و مکتب اهل بیت دارای بروز و ظهوری است که از سویی در مبارزه با هرگونه تحجر، صف آرایی میکند و از سوی دیگر کنشگری سیاسی روحانیت را محدود به مخالفت یا حمایت از نظام نمیکند.
قالیباف تاکید کرد: ایشان آنچنانی که تضعیف نظام جمهوری اسلامی را روا نمیدارد، طی این سالها هیچگاه از نصیحت مشفقانه، همدلانه و امیدبخش نسبت به این نظام مقدس کوتاهی نکردند.
وی در پایان گفت: شاهد بودهایم که ایشان چه انسانهایی را به صراط مستقیم هدایت کردهاند و چه گرههایی را از زندگی نیازمندان باز کردهاند. بیش از ۶۰ سال جهاد علمی، ترویج مکتب اهل بیت(ع) و معارف قرآنی، دستگیری از افتادگان اخلاقی، اقتصادی، سیاسی و عقیدتی و به حق طبیب دوار بودن ارمغانی است که در اثر مداومت در روضه خوانی حضرت سیدالشهدا(ع) نصیب مردی شده است که امروز در آستانه ۸۰ سالگی قرار دارد.