۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۰ : ۰۴
عقیق: جامعه قرآنی کشورمان در بیانیهای با موضوع چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از آحاد مردم همیشه در صحنه ایرانی اسلامی دعوت کرده است تا حماسه دیگری را در تاریخ این انقلاب رقم بزنند. همچنین در این بیانیه شاخصهای رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی با توجه به مبانی قرآن کریم برشمرده شده است. متن این بیانیه به شرح زیر است.
«انتخابات ریاست جمهوری با هدف سپردن سرنوشت کشور در تمامی حوزههای مدیریتی و به عنوان یکی از مهمترین روشهای گزینش نخبگان سیاسی در دنیای امروز شناخته میشود.
از این رو یکی از رویدادهایی است که با توجه به تاثیرات درون و برونمرزی آن، نیاز به نقش آفرینی همه گروههای مرجع دارد. طبیعی است که فعالان قرآنی کشور که شامل طیف عظیمی از معلمان، اساتید، قاریان، حافظان و پژوهشگران فرهیخته و بصیر است، باید برای شکلگیری یک انتخابات پرشور و سالم تلاش نمایند.
جمهوری اسلامی ایران بر پایه قرآن کریم و با هدف تشکیل حکومت قرآنی شکل گرفته است و بر همین اساس، ناگزیر حاکمان آن نیز بایستی شخصیتی مطابق با آموزههای ناب اين وديعه الهى داشته و بتوانند با اتخاذ رویکردهای قرآنی مسائل کشور را راهبری و مدیریت نمایند.
تطابق شاخصهای یک رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی با مبانی قرآن کریم برای دستیابی به جامعه مطلوب در گام دوم انقلاب اسلامی ضرورت دارد؛ اما پيش از تبیین شاخصها، حضور حداکثری مردم در این برهه حساس و تاریخساز موضوعیت و اولویت دارد که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامى نیز بوده است. همانطور که فرمودند؛ «حماسه انتخابات مکمل حماسه بدرقه شهیدان(خدمت) است.» و انشاءالله جامعه قرآنی با ترویج مبانی الهى و ربانى و القای حس امید در دل و جان ملت عزيز ايران، نقش تعیین کنندهای را در این زمینه خواهند داشت. چنانچه خداوند متعال در آیه ۱۱ سوره مبارکه رعد میفرماید: «... إنَّ اللهَ لايُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ ...»؛ ... همانا خداوند حال قومى را تغییر نمىدهد تا آن که آنان حال خود را تغییر دهند... همچنین بر اساس حدیث «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته» (صحيح البخاری، بخاری، ج ۸، ص ۱۰۴) آحاد ملت باید در تعیین سرنوشت خود و جامعه نقش موثری ایفا نمایند.
لذا بدینوسیله ما جامعه قرآنی کشور نکات ذیل را مورد تاکید قرار میدهیم؛
نکته اول؛ ما به دنبال حضور حداکثری و افزایش مشارکت مردم در انتخابات هستیم و با هیچ کدام از احزاب و گروههای سیاسی پیمانی نبستهایم و ملاک انتخاب ما، شاخصهای مورد نظر ولی امر مسلمین میباشد.
نکته دوم؛ رعایت اخلاق مبتنى بر تعاليم قرآن كريم در تبلیغات بهویژه در مناظرهها، پرهیز از تلاشهای ناصواب برای کاهش اعتبار رقبا و اولویت دادن منافع ملی بر منافع گروهی، مورد انتظار است.
لازم است نهادهای ناظر و مجری انتخابات تدابیری بازدارنده، برای جلوگیری از رقابتهای منفی و تخریب، اتخاذ نمایند.
نکته سوم؛ از آنجا که مقام حکومت، از مهمترین امانات الهی است و در حدیث معروف از امام باقر و امام صادق (ع) در تفسیر آیه ۵۸ سوره مبارکه نساء «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا...»، خداوند به شما فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانش بدهید! - صریحاً آمده است: «ولایت و حکومت را به اهلش بسپارید.» - لازم است همه آحاد جامعه برای انتخاب یک رئیس جمهور «فعال، پرکار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب اسلامی» دقت نظر داشته باشند.
در پایان با توجه به این که قرآن کریم، مبنای حکمرانی انقلاب اسلامی ایران و شامل عالیترین و کارآمدترین مدلها و روشهای مدیریتی و حکومتی است، ضمن قدردانی از برنامهریزی و پیشبینی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نسبت به طرح پرسشهای قرآنی برای اولین بار در برنامههای تبلیغات انتخاباتی، محورهای ذیل پیشنهاد میشود:
منبع:ایکنا