۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۵ : ۲۱
عقیق: گردهمایی مدیران اجرایی و هیأت امنای بقاع شاخص در سراسر کشور به صورت وبیناری و در تهران به صورت حضوری با حضور حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و حجت الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در آستان مقدس شیخ صدوق در شهرری برگزار شد.
حجت الاسلام خاموشی در این مراسم خطاب به نوجوانان و جوانان و فعالان قرآنی گفت: اگر از شما سوال کنند مهمترین نعمتی که خداوند به شما داده چیست؟ پاسخهایی را ممکن است بگویید، اما من گزارههایی را به شما می گویم که به نظرم مهم است و آن هستی شماست و از نبود، بود شدن شماست. خدا شما را خلق کرده و مخلوق خدا هستید و از زمانی که مخلوق شدید، مخاطب قرار گرفتید، تشخص و تمیز پیدا کردید. شما با فردی که صد سال قبل آمده و افراد آینده تفاوت دارید. در تاریخ از بین نمی روید، این همان نعمتی است که خدا عنایت کرده است.
وی اظهار کرد: شما در محضر قرآن قرار گرفتید، مهمتر از این محضر در عالم سراغ نداریم. «من» که میخواهد رشد پیدا کند باید در نقشه راه خالق قرار گیرد. به شما نوجوانان و جوانان می گویم قرآن را برای خدا بخوانید فردی که میخواهد برای خدا کاری را انجام دهد خیلی باید به خودش توجه داشته باشد. یکی از مهمترین توجهات این است که قرآن فرموده «لا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ» (کسی توان ادارک قرآن را ندارد مگر اینکه پاک و مطهر باشد) شخصی که قاری قرآن است باید تمام اوصافش از دیگران متمایز باشد. قاری قرآن سخن خدا را زیبا میخواند. خدا به پیامبر (ص) چنین میگوید: «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ» «خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ» «اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ».
وی تصریح کرد: تلاش کنید من رشدیافته را برای خود هدفگیری کنید و در محضر قرآن روزبروز متخلق تر باشید. قاری قرآن، کلام الله را قرائت میکند، گویی خدا صحبت میکند، بنابراین دهانی پاک و اعمال و رفتار پاک باید داشته باشد و صابر باشد. در روایت آمده است که مردم بر نیتشان محشور میشوند. باید انگیزه تان را اصلاح کنید و خدایی فکر کنید، برای خدا خانواده تشکیل دهید و برای خدا تلاش کنید که نتیجه بدست خدا رقم میخورد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در قنوت نماز عید فطر میخوانیم «اَللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ کُلِّ خَیْرٍ أَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ» (خدایا هر خیری که علم تو به آنها احاطه دارد من میخواهم) خدا هرچه ببخشد کم نمیآورد. روز قیامت شما را بر اساس نیت میسنجند. در اوصاف مؤمنان در قرآن آمده است: «الَّذینَ هُمْ فی صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ» «وَ الَّذینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ» «وَ الَّذینَ هُمْ لِلزَّکاةِ فاعِلُونَ».
وی عنوان کرد: نکته دیگر اینکه همه نیاز به تربیت شدن داریم و اینجا بهانهای برای رقابت است. شما خورشیدهای پرفروغ آینده هستید و نام شما در تاریخ باید به نیکی ثبت شود. باید تربیت شویم و تربیت با شناخت درست، آگاهی و علم بیشتر و عمل صالح ارتباط مستقیم دارد. از شما که در محضر قرآن هستید تشکر میکنم و تقاضای استمرار قرآنی بودن و قرآنی به ملاقات خدا رفتن را دارم. سازمان اوقاف نیز افتخار دارد که در محضر شما هست و سعی میکنیم به کارمان در حوزه فعالیتهای قرآنی قدرت دهیم. استعدادهای زیادی در کشور وجود دارند که باید شناسایی شوند. فرد قرآنی، خانواده قرآنی، جامعه و سبک زندگی قرآنی در یک بسته جمع میشوند و باید عمق پیدا کنند.
در ادامه حجت الاسلام عادل در این مراسم ضمن تبریک حلول ماه رمضان و ضیافت الهی گفت: بقاع متبرکه در ایام نوروز که مصادف با ایام ماه رمضان شده است میزبان میهمانان الهی هستند و قطعاً تعداد زائران و نمازگزاران در این ایام افزایش مییابد بنابراین باید بتوانیم برنامههای خوب و جذابی در این ایام برای خانوادهها داشته باشیم و همین امر میتواند مشوق حضور تعداد بیشتری از خانوادهها در این اماکن مقدس باشد.
وی اظهار کرد: باید از توفیقی که حاصل شده تا به عنوان امانتدار و خدمتگزار در آستان مقدس اهل بیت (ع) و فرزندان بزرگوار آنها در چنین شرایط فرهنگی که همه اذعان داریم بار سنگینی بر عهده ماست، فعالیت کنیم، برای پیشبرد اهداف فرهنگی و تعالی معنوی جامعه مخصوصاً قشر جوان و نوجوانان از هیچ کوششی فروگذار نکنیم.
حجت الاسلام عادل افزود: در آستانه سال جدید هستیم و این سنت دیرینه همواره در بین مردم رواج داشته که در این ایام بیشتر به امامزادهها سر میزنند و سال جدید را در کنار مضجع شریف ائمه اطهار و امامزادگان و اماکن مذهبی آغاز میکنند و این فرصت را باید غنیمت بشماریم. اگر در طول سال سه یا چهار روز باشد که بیشترین جمعیت در امامزادهها حضور دارند، از روز عاشورا و شبهای قدر که عبور کنیم یکی از آن ایام لحظه تحویل سال است که اقشار مختلف مردم در این اماکن مقدس حضور پیدا میکنند و امسال که این زمان مقارن با ماه رمضان و بعد از نماز صبح است برنامهها باید به گونهای باشد که برای مخاطبان جذابیت داشته باشد.
وی عنوان کرد: از جمله برنامههایی که امسال در دستور کار سازمان اوقاف قرار گرفته، تدوین برنامه و بودجه بقاع متبرکه است که خوشبختانه به صورت جامع و دقیق نسبت به این موضوع اهتمام داشته اید. قطعاً در فضاهایی که توفیق خدمتگزاری داریم اگر دچار روزمرگی شویم نمیتوانیم از نظر شرعی، قانونی و اجتماعی پاسخگو باشیم. باید هر روز برنامههای جذاب برای مخاطبان و مجاوران این اماکن مقدس داشته باشیم. در مجاورت امامزادگان مساجد و هیأتهای مذهبی قرار دارند و با اعتماد و اعتقادی که مردم به امامزادهها دارند این قابلیت را دارند که امامزاده محور همه فعالیتها باشند، مساجد را در کنار خود داشته باشند، مدارس را فعال کنند و جشن تکلیف برگزار کنند، مبلغان را به مدارس اعزام کنند و هیأتهای مذهبی را دعوت کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: شبکه خادمان افتخاری برکات بسیار زیادی دارد، علاوه بر کمک در انجام کارها، ارتباط معنایی بین مردم و مدیریت امامزاده برقرار میکنند.
در ادامه این مراسم تعدادی از مدیران اجرایی و هیئت امنای بقاع شاخص در سراسر کشور از برنامهها و موضوعاتی که جز اولویت امامزادگان بوده گزارشهایی ارائه کردند.
منبع:مهر