۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۵۲ : ۰۸
عقیق: حجتالاسلام حجت احسانبخش فعال رسانهای به مناسبت سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر یادداشتی در اختیار خبرگزاری فارس گذاشت. او در این یادداشت نوشت:
مقام و عظمت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها اینقدر والا است که در بیان نَمی از دریای فضائلش، علمای بزرگ کتابها نوشتهاند و شعرای به نام، اشعار بلندی را سرودهاند. همینکه طبق فرموده چند امام معصوم، بهشت جزای زائرینش است، کفایت میکند که بحر وجودش را نتوان فهمید و درک کرد.
زیارتنامه با عظمت حضرت معصومه سلام الله علیها که توسط امام رضا علیهالسلام، انشاء شده است، نشان از جلال حضرتش دارد که در بخشی از آن اشاره به مقام شفاعت ایشان دارد که این مقام مخصوص معصومین و آبرومندان درگاه الهی است ولی مقام شفاعت حضرت معصومه سلام الله علیها اینقدر گسترده است که تمام شیعیان از اولین و آخرین از آن بهرهمند میشوند که خداوند منان به این بانوی بزرگ عنایت کرده است و مقام ویژهای است و غیر از شفاعتی است که ممکن است بعضی از مؤمنان راستین دارای شفاعت محدودی باشند.
مرحوم علامه مصباح در سخنانی در باب مقامات حضرت آقا سلام الله علیها میفرمایند: عنایات حضرت معصومه سلام الله علیها اختصاص به اهل قم ندارد. چنین گوهری اینجا هست با این فضائلی که همه ما کمابیش اعتقاد داریم، حالا بعضی چیزها را شما میدانید و من نمیدانم و چیزهایی را من شنیدم و شما نمیدانید، ولی همه معتقدیم که اینجا جایی است که حاجات مردم روا میشود، به برکت توسل به ایشان گناهانشان آمرزیده میشود و بلاها دفع میشود.
این تعبیر را مکرر از مرحوم آیتالله بهجت رضوان الله علیه شنیدم. ایشان میفرمودند سؤال شد که حضرت معصومه سلام الله علیها فقط برای مردم قم شفاعت میکنند یا برای همه مسلمانها؟ جواب دادند میرزای قمی برای مردم قم کافی است، حضرت معصومه سلاماللهعلیها برای همه شفاعت میکنند!
و گویندهای میگفت اگر شیعیان، برکات این قبر مطهر و این مزار شریف را میدانستند و درست درک میکردند، از بس خاک این اطراف را برای تبرک برمیداشتند شاید الآن اطراف صحن حضرت معصومه سلام الله علیها یک خندق شده بود! منتها ما آن طور که باید و شاید معرفت نداریم که در کجا زندگی میکنیم و چه برکاتی «آناً فآناً»(لحظه به لحظه) نازل میشود.
یکی از خصوصیات مهم حضرت معصومه سلام الله علیها که کمتر بدان پرداخته شده، محدثه بودن ایشان است که شاید جالب باشد که بدانید یکی از راویان واقعه غدیر، حضرت معصومه سلام الله علیها است و روایت زیبای دیگری که از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل میکند: ألا من مات علی حُبّ آل محمّد ماتَ شهیداً، کسی که بر محبت آل محمد بمیرد، با مقام شهادت از دنیا رفته است. روایات مهم دیگری که حضرتش جزو راویان آن بوده است که در این مقال نمیگنجد.
در کرامات حضرت معصومه سلام الله علیها که فراوان شنیده ایم و دیده ایم که بعضی از آنها به صورت مستند به ثبت رسیده است که به حق لقب کریمه اهل بیت برازنده حضرتش است.
در پایان به نقل کراماتی از حضرت معصومه سلام الله علیها از زبان مرحوم آیتالله العظمی سیدشهاب الدین مرعشی نجفی قدّس سرّه اشاره میکنیم که ایشان نقل میکند:
«وقتی که از نجف اشرف به شهر قم مهاجرت کردیم، منزل محقّری را در پایین شهر اجاره کردیم و با نهایت فقر و قناعت روزگار میگذراندیم. زن صاحبخانه، بسیار زن بداخلاق و سختگیری بود و ایراد فراوانی میگرفت. حتی موقع شستن رخت و لباس با همسر من دعوا میکرد و میگفت: «رختها را ببرید در کنار رودخانه بشویید تا چاه منزل پُر نشود».
یک روز بر سر این موضوع با همسرم دعوا و سروصدای بسیار کرد، من حوصلهام سرآمد و دلتنگ شدم و قلبم پریشان شد. چارهای نیافتم جز این که با آن حالت پریشان برخاسته، به حرم حضرت معصومه علیها السلام مشرّف شوم و با آن حضرت راز و نیاز کنم. پس از سلام و زیارت و نماز، متوسّل به آن حضرت شده، آن بزرگوار را به درگاه خداوند شفیع قرار داده، عرض کردم: «بیبی جان! من میهمان تو هستم و به آستان تو پناه آوردهام، از خدا بخواه که مرا از این گرفتاری مستأجری خلاص کند.» دعا و گریه کرده، برگشتم.
چند روزی نگذشته بود که نامهای از عمویم، از شهر تبریز به دستم رسید؛ نامه را خواندم و دیدم نوشته: من نذر کرده بودم اگر حاجتم روا شود برای طلبهای که در قم درس میخواند و خانه ندارد یک باب خانه بخرم. اکنون حاجتم روا شده، خواستم به نذرم وفا کنم و چون دیدم شما نیز خانه ندارید، ترجیح دادم پول خانه را به شما بدهم، لذا مبلغ ۶۰۰ تومان حواله دادم که بروید در بازار قم، از حاج محمد حسین یزدی تحویل بگیرید. بدین وسیله خداوند از برکت حضرت فاطمه معصومه علیها السلام ما را از گرفتاری مستأجری خلاص کرد».