عقیق: حضرت آیتالله جوادی آملی در جلسه درس فقه امروز ضمن گرامیداشت ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها با اشاره به شرایط کشور، اظهار داشتند: گرچه ایران این روزها مصیبتزده است، اما ولایت اهلبیت علیهمالسلام، عظمت و مقام این خاندان، تمام این رنجها را تسکین میدهد. ارتباط با این ذوات مقدسه، هم موجب بهشتی شدن رفتگان میشود و هم به بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل عطا میکند.
معظم له با تأکید بر ماهیت معنوی این مناسبت افزودند: غرض این است که این شادمانی، شادمانی ولایی است، نه شادمانی بشری. از اینرو هم رفتگان به درجات رفیع میرسند، هم بازماندگان تسلی مییابند و هم کسانی که این روز را گرامی میدارند، مشمول هدایت ویژه اهلبیت علیهمالسلام میشوند.
ایشان در تبیین جایگاه زن در فرهنگ اسلامی، اظهار داشتند: زن در اسلام، صرفاً یک انسان عادی نیست. همه زنان یکسان و همه مردان همسان نیستند. این بانوی بزرگ (حضرت معصومه سلاماللهعلیها) را ببینید؛ دستکم سه امام معصوم نسبت به ایشان کرامتی ویژه ابراز داشتهاند. مقام ایشان چنان والاست که امام معصوم برای ایشان زیارتنامهای سفارش میکند؛ زیارتنامهای که از چند جهت ارادت به ایشان را میطلبد: سلام بر دختر امام، سلام بر خواهر امام، سلام بر عمه امام». همه این نسبتها دلیل بر عظمت مقام آن بانوست.
معظم له در ادامه، با اشاره به برکات جوار مزار حضرت معصومه سلاماللهعلیها تصریح کردند: این بانوی بزرگ، بانویی عالیمقام است و نشانهی مقام بلند ایشان همین حوزهی پر برکت قم است که در کنار مرقد نورانیشان شکل گرفت. بسیاری از کارهای علمی، از جمله فقه، در کنار این مزار آغاز شد.
حضرت آیتالله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود به خاطرهای از دوران تحصیلشان اشاره کردند و اظهار داشتند: به یاد دارم در تهران، خدمت مرحوم آیتالله محمدتقی آملی عرض کردم که ما تازه درس خارج را آغاز کردهایم و هنوز به نوشتن تقریرات عادت نداریم. از ایشان خواستیم که نوشتههای خودشان را در اختیار ما بگذارند تا از آنها بهره بگیریم و روش تقریرنویسی را بیاموزیم. ایشان با بزرگواری پذیرفتند و محبت کردند و نوشتههایشان را به ما دادند. وقتی آن نوشتهها را دیدم، متوجه شدم که در بالای تمام صفحات، این جمله نوشته شده بود: «بسمالله الرحمن الرحیم، یا صاحبالزمان ادرکنی»؛ بزرگان ما برکات علمی و معنوی خود را از این خاندان مطهر گرفتهاند.
ایشان با تأکید بر جایگاه معنوی بارگاه حضرت معصومه سلاماللهعلیها، بیان داشتند: بارگاه حضرت معصومه سلاماللهعلیها، بارگاه رحمت و فضیلت است. بزرگان همواره به ما توصیه کردهاند که در قم، ابتدا به بیبی حضرت معصومه سلاماللهعلیها توسل بجویید؛ بانویی که به نهایت مقام قرب الهی رسیده است، چنانکه سه امام معصوم علیهمالسلام در شأن ایشان سلام دادهاند. در جوار مرقد مطهر این بانوی بزرگ، علما و مراجع بزرگی آرمیدهاند که وجودشان منشأ برکت است. از اینرو، ما جشن را به معنای ظاهری آن نمیگیریم، بلکه همواره عرض ادب، عرض ارادت و توسل به ساحت قدسی ایشان را حفظ میکنیم.
معظم له در دعا برای امت اسلامی ابراز امیدواری کردند: امیدواریم به برکت این بیبی (سلاماللهعلیها)، نظام اسلامی، جامعه اسلامی، امت اسلامی، ایران اسلامی و حوزههای علمیه اسلامی در مسیر عنایت اهلبیت علیهمالسلام باقی بمانند.