کد خبر : ۱۲۴۵۹۶
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱
حاج حسن آهن‌سازان:

روضه را به منازل خود ببرید/ «روضه خانگی» بیشترین اثر را بر فرزندان دارد

یک پیرغلام اهل بیت (ع) می‌گوید: نباید نقش تربیتی روضه‌های خانگی بر فرزندان را نادیده گرفت. فرزند در روضه خانگی می‌بیند که پدرش با هر موقعیت اجتماعی به عزادار امام (ع) خدمت می‌کند. فرهنگ خضوع و خشوع در او تقویت می‌‌شود.

عقیق: ایام شهادت حضرت زهرا (س) به روایت ۷۵ روز را که به فاطمیه اول مشهور است، پشت سر گذاشتیم و شهادت این حضرت به روایت ۹۵ روز یا همان فاطمیه دوم در پیش است. در ایام عزاداری فاطمیه، مجالس روضه‌های خانگی به خصوص از جنس زنانه‌اش رونق بسیاری دارد. حسن آهن‌سازان پیرغلام اهل بیت (ع) در گفت‌وگویی از اهمیت و آثار برگزاری این روضه‌ها گفته است.

روضه خانگی ساده‌ترین و کم‌خرج‌ترین محفل عزاداری است

آهن‌سازان با اشاره به اینکه قدمت برپایی روضه خانگی، به اندازه قدمت عزای سیدالشهداست، اظهارداشت: برگزاری مراسم عزاداری برای سیدالشهدا (ع) در طول تاریخ اسلام نیز توسط اهل‌بیت و بزرگان دین مورد توجه بوده است. برگزاری مراسم عزاداری و روضه خانگی سنتی است که ائمه اطهار به آن سفارش کرده‌اند اما متأسفانه این روزها برخی با بهانه‌هایی همچون مشکلات اقتصادی، از برکات آن، خود را محروم می‌کنند؛ درحالی‌که ساده‌ترین، کم‌خرج‌ترین و مخلص‌ترین محفل‌ عزاداری، همین روضه‌های خانگی هستند.

وی که با ماهنامه «خیمه» گفت‌وگو کرده است، افزود: تکیه‌گاه بسیاری از روایات این است که روضه‌ها را به منازل خود ببرید. در بعضی از منازلی که سالیان درازی، مجالس روضه برپاست ، وقتی در آن پا گذاشته می‌شود، حال معنویت خاصی به انسان دست می‌دهد و احساس می‌کنیم که این فضا با فضاهای دیگر متفاوت است.

روضه‌خانگی منجر به صله‌رحم می‌شود

آهن‌سازان گفت: برای روضه‌های خانگی، نتایج بی‌شماری را می‌توان برشمرد که از جمله آن‌ها، ایجاد و حفظ همبستگی در درون خانواده و نزدیکان است که منجر به صله‌رحم خواهد شد و افراد می‌توانند از این طریق از حال یکدیگر باخبر شوند و به حل مشکلات یکدیگر بپردازند. از طرفی زندگی‌ شهری موجب شده که بین افراد فاصله بیفتد که با این مجالس می‌توان این فواصل را نیز کم کرد.

روضه خانگی بیشترین تاثیر را در تربیت فرزندان دارد

این پیرغلام آستان اهل بیت (ع) افزود: هرکدام از اعضای خانواده همچون مادر، پدر و فرزند از موهبت برگزاری روضه خانگی بهره‌مند می‌شوند، اما نباید نقش تربیتی روضه‌های خانگی بر فرزندان را نادیده گرفت. فرزند در روضه خانگی می‌بیند که پدرش با هر موقعیت اجتماعی و شغلی که دارد، خم می‌شود و کفش‌های مهمانان را جُفت می‌کند یا به عزادار امام (ع) خدمت می‌کند.

وی ادامه داد: این اتفاق، فرهنگ خضوع و خشوع را در فرزند تقویت می‌کند. به‌علاوه این که باعث ایجاد محبت و ارادات به اهل‌بیت (ع) می‌شود تا او از کودکی خود را آماده حضور در خیمه اباعبدا... (ع) ببیند.

مداحی‌ام را از مجالس خانگی آغاز کردم

آهن‌سازان با اشاره به اینکه در کودکی همواره در منزل ما مجلس روضه هفتگی برپا بود و با مجالس اهل بیت(ع) انس داشتم، گفت: مادرم بانی روضه‌های زنانه بود و بسیار دوست داشت که من مداح شوم. با تشویق‌های او از همان مجالس روضه‌خانگی خواندن برای اهل بیت(ع) را آغاز کردم. خواندن و مداحی من از همین مجالس خانگی شروع شد.

این پیرغلام آستان اهل بیت (ع) گفت: برگزاری مراسم عزاداری در دوران قبل از انقلاب اسلامی اصلاً به راحتی شرایط فعلی نبود و بیشتر مجالس همه خانگی و محدود بود. ما در خانه خودمان هرهفته دوشنبه‌ها مراسم عزاداری داشتیم که هنوز هم این رسم هم پابرجاست و در حوالی میدان سپاه همچنان این روضه خانگی را در منزل خودم برپا می‌کنم.

منبع:فارس


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین