۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۳۰ : ۲۰
عقیق: خاطره فرزند این مرجع تقلید از نحوه تجدیدنظر و تغییر در صدور فتوای ایشان را منتشر میکند.
فرزند مرحوم آیتالله العظمی تبریزى(ره) نقل میکند: بسیار کم اتفاق مىافتاد، مرحوم والد فتوایى را بنویسند و بعداً آن را تغییر دهند؛ بلکه آنچه بر کاغذ مىآوردند، با تواضع کامل مىفرمودند« این است آنچه به ذهن من رسیده. ان شاء اللَّه مرضىّ خداوند متعال و اهلبیت(ع) باشد» تا اینکه نیمه شبى قبل از اذان صبح، والده زنگ زد و گفت: پدرتان مىگوید، فلان استفتاء را نفرستید و فعلاً نگه دارید، باید اصلاح شود؛ بسیار تعجب کردم که در این نیمه شب و قبل از اذان صبح، چه اتفاقى افتاده و چرا آقا این تصمیم را گرفته است؟
صبح به دفتر رفتم و به یکى از اعضاى شوراى استفتاء، حجتالاسلام والمسلمین شوپائى، گفتم آقا چه استفتائى را مىخواهند؟ خوشبختانه ارسال نشده بود و آن را تقدیم کردم، ایشان قلم مبارک را بر روى کاغذ گذاشته و استفتاء را اصلاح کردند.
نکته
تغییر پاسخ استفتاء مربوط به مسئله نکاح و بسیار حساس بود، بنابراین ذهن ما را به قضیه شیخ مفید رحمه الله معطوف کرد، بعد از آن که شیخ مفیدرحمه الله، در خانه خود را بست، فرمود: اگر بنا است در حکم شرعى اشتباه کنیم پس بهتر است درِ خانه بسته باشد. آنگاه امام زمان علیهالسلام فرمود: شما کار خود را بکنید، ما به شما کمک خواهیم کرد.
این علماى بزرگ تحت توجه ولى عصر(عج) هستند و ایشان همواره ناظر بر اعمال آنها است و چه بزرگانى که مورد عنایت و لطف آن بزرگوار قرار گرفته و مىگیرند. یقیناً شخصیتى مثل مرحوم آیتالله العظمی میرزا جوادآقا تبریزی که شب و روز خود را وقف مذهب کرده و با دل و جان در راه اعتلای مذهب تلاش مىکرد، عنایتى از طرف صاحب مذهب حجة بن الحسن العسکرى(ع) شده که توانسته این گونه به حوزه و تشیع خدمت کند.
منبع:حوزه
211008