۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۱ : ۰۹
عقیق: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) با تدبیر الهیِ خویش دستور به تشکیل مجموعهای مردمی دادند که بعدها با عنوان تشکل بسیج در جامعه شناخته شد. در واقع فلسفه بسیج در این راستا بود که تشکلی مردمی و با روحیه جهادی شکل بگیرد تا تحت فرمان ولیّ فقیه زمان، بازوان نظام برای پیشبرد اهداف انقلاب به ویژه در زمینههای فرهنگی و نظامی باشد، همچنان که در اساسنامه بسیج، آن را نهادی تحت فرماندهی مقام معظم رهبری معرفی کردهاند که هدف آن، پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن و جهاد در راه خدا و نیز گسترش حاکمیت قانون خدا در جهان، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و تقویت کامل بنیه دفاعی از طریق همکاری با سایر نیروهای مسلح و همچنین کمک به مردم هنگام بروز بلا و حوادث غیر مترقبه است.
بهحق میتوان گفت عمده جاهایی که بسیج در طی بیش از چهار دهه از حیات انقلاب اسلامی ایران ورود داشته، شاهد موفقیتها و رفع چالشها بودهایم؛ از جمله حضور مؤثر بسیجیان در زلزلههای اخیری که در لرستان و کرمانشاه اتفاق افتاد و در گذشته، حضور پر شور آنها در جبهههای جنگ و هشت سال نبرد جانانه علیه دشمنان نظام. در یک نگاه معناگرایانه، بسیج صرفاً یک تشکل خاص نیست بلکه مفهومی در بردارنده عالیترین خصلتهای ایمانی و اخلاقی است؛ بنابراین کسانی که با این نهاد مردمی دشمنی دارند، در واقع مشکلشان با ارزشهای دینی و ایمانی است. چه بسیار بسیجیانی که با ورود به این عرصه چه در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب و سالهای دفاع مقدس و چه در عرصههای جهادی، استعدادشان شکوفا و تبدیل به مردانی مؤثر برای حریم انقلاب و پاسدار حقیقی برای اسلام شدند.
حجت الاسلام مصطفی اللهیاری مدیر بنیاد بینالمللی تمدن ولایی با تصریح به اینکه ویژگیهای نهاد بسیج را باید از آیینه قرآن کشف کنیم، گفت: اگر بخواهیم ریشه قرآنی خصلت بسیجی راستین را کشف کنیم، به آیه 13 سوره کهف میرسیم آنجا که خداوند فرمود: «إِنَّهُمْ فِتْیَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْناهُمْ هُدىً؛ آنان جوانمردانى بودند که به پروردگارشان ایمان آوردند و ما بر هدایتشان افزودیم.» این توضیح را اضافه کنم که فتیه به معنای جوان بودن نیست؛ چه اینکه در بین اصحاب کهف پیرمردانی هم وجود داشتند و فتیه در اینجا به معنای جوانمردی و پایبندی به عهد است.
وی انجام کار جمعی و با روحیه جهادی را یکی از رموز موفقیت نهاد بسیج معرفی کرد و گفت: بسیج به معنای «دور هم جمع شدن» برای انجام یک کار و هدف مشترک است و خداوند در همین اتصال و همبستگی برکت قرار داده است؛ چرا که دین اسلام همواره تأکید بر کار جمعی کرده و خداوند اینطور مقرر کرده که تمام حرکتهای مؤثر به صورت جمعی به ثمر برسد؛ از این روست که امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود «یَدُ اللهِ مَعَ الجَماعَة.»
منبع:تسنیم