کد خبر : ۱۱۸۵۸۹
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۵
آیت الله تحریری:

رئیس جمهور و کابینه او نباید اهل زندگی اشرافی باشند

تولیت مدرسه علمیه مروی با تاکید بر اینکه رییس جمهور نباید تنها منافع خود و همفکرانش را در نظر بگیرد، گفت: رییس جمهور باید مومن و متقی عدالت محور بوده و تنها به سعادت مردم و جامعه بیاندیشد.

عقیق:آیت الله محمدباقر تحریری در دومین جلسه شرح نامه امیرمومنان علی (ع) به مالک اشتر به تبیین ویژگی‌های رئیس قوه مجریه پرداخت و اظهار داشت: امام علی (ع) به مالک اشتر می‌فرمایند زمامدار جامعه اسلامی باید برای همگان عدالت محور باشد.

تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: او باید در اجرای قانون به طور مساوی به همه مردم نگاه کند؛ مردم یک جامعه حالات متفاوتی دارند برای مثال بعضی اهل طغیان و امتیاز خواهی هستند و در اینجا نه تنها رئیس جمهور بلکه کابینه دولت نیز نباید چنین ویژگی و صفاتی را دارا باشد.

وی با تاکید بر اینکه رئیس جمهور و کابینه او نباید اهل زندگی اشرافی باشد، گفت: زندگی مسؤولان نباید به گونه‌ای مرفه باشد که توقع برود تمایزی بین آنان و دیگران وجود داشته باشد؛ بنابراین رئیس جمهور بدون ملاک از جهت رسیدگی اقتصادی به این افراد توجه کند چنین رفتاری به دور از عدالت است.

آیت الله تحریری با بیان اینکه رئیس جمهور باید به جنبه‌های مثبت مردم توجه داشته باشد و آن را توسعه دهد، تصریح کرد: کسانی که به جنبه‌های نقص و منفی توجه می‌کنند و می‌خواهند این نواقص را بزرگ کنند مسؤول نباید به آنها توجه کند البته باید به نقص جامعه و افراد توجه و راهکارهایی در ابعاد گوناگون زندگی برای حل این نواقص در نظر گرفته شود اما این به آن معنا نیست که از داشته‌ها و نقاط مثبت غافل شویم زیرا نقص‌ها باید ما را متوجه جنبه‌های مثبت کند و آن جنبه‌های مثبت را باید حفظ کرد و رشد داد.

تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: همچنین رئیس جمهور نباید در اجرای قانون فرقی قائل شود حال می‌خواهد این قانون به نفع یا به ضرر کسی حتی برادر و نزدیکان خود تمام شود؛ بنابراین مدیر جامعه اسلامی باید این خصلت‌ها را داشته باشد.

وی گفت: لازم به تاکید است که رئیس جمهور باید از افکاری که در جهت رشد جامعه است استقبال کند زیرا این اقتضای عدالت محوری است؛ بنابراین رئیس قوه مجریه باید در مسیر صلاح و اصلاح جامعه باشد و نه تنها خود باید صالح باشد و در مسیر صلاح حرکت کند بلکه در این مسیر باید از ظرفیت کسانی استفاده کند که بتواند در این امر موفق باشد.

آیت الله تحریری با استناد به کلام امام علی (ع) مبنی بر اینکه مسؤول یک جامعه نباید بخیل، حریص و ترسو باشد، گفت: ترسو نباشد تا بتواند کارها را انجام دهد، حریص نباشد تا تنها منافع خود و همفکرانش را در نظر نگیرد. مسؤول با ایمان و متقی همتش را در راستای تحقق دستورات دین آن هم در همه ابعاد زندگی افراد جامعه به کار می‌گیرد تا مردم به سعادت برسند و دین اقامه شود.

تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: متأسفانه هنوز آنگونه که باید دستورات الهی در جوامع اسلامی اقامه شود اقامه نشده و جمهوری اسلامی ایران در مسیر اقامه دین قرار دارد منتهی معارضات و مشکلاتی در مسیر وجود دارد که باید رفع شود. مسؤولان در جامعه اسلامی باید خودشان را از صفات رذیله دور کنند و دیدگاهشان عدالت محور باشد.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین