۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۱ : ۰۷
عقیق: مهدی احمدی: ۱۷ اسفند سالروز درگذشت استادی است که همه عمرش را برای قرآن گذاشت و هیچ چیز نتوانست او را از قرآن جدا کند.
استادی که هیچگاه جلسهاش تعطیل نشد
مرحوم علی اربابی از جمله اساتیدی است که طی هیچ شرایطی اجازه نمیداد جلسه قرآنش تعطیل شود و حتی اگر در سفر هم بود چهارشنبهها خود را به تهران میرساند و جلسه را برپا میکرد.
مرحوم اربابی در کنار چهرههایی چون محمداللیثی، عبدالرسول عبایی، مرحوم فاطمیان، موسوی بلده، شاهمیوه و پورمعین
کمتر کسی به یاد دارد مرحوم اربابی اجازه دهد جلسه قرآنش به تعویق بیفتد یا یک هفته برگزار نشود او همچنین به دلیل تلمذ از اساتید بزرگ قرآن جهان اسلام یکی از برترینهای تلاوت در کشور به شمار میرفت که بسیاری از اساتید امروز از شاگردان وی هستند و موفقیتهایشان را مدیون تلاشهای این استاد قرآن کریم میدانند.
تلاوت قرآن توسط مرحوم اربابی
تلمذ از محضر بزرگان تلاوت جهان اسلام
انس استاد با قرآن مربوط به امروز و دیروز نبود، او از همان کودکی به مکتبخانه رفت و با تشویق خانواده با قرآن کریم آشنا و مأنوس شد و این انس تا پایان عمر آرامش بخش استاد بود. این استاد قرآن کریم در سنین جوانی با تلمذ از محضر مرحوم مولایی و مرحوم حافظ خلیل الرحمان از اساتید قرآن عربستان که از مدینه به تهران آمده بود، تلاوت را به صورت علمی آموخت و در سالهای عمرش از بزرگانی چون مصطفی اسماعیل، محمود علی البناء و الرزیقی تلمذ کرد و آنچه از این اساتید بزرگ آموخته بود تا روزهای آخر عمر به شاگردانش انتقال داد تا این میراث نسل به نسل حفظ شود.
مرحوم اربابی در کنار اساتید موسوی و خواجوی
توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به مرحوم اربابی
مرحوم اربابی به دلیل تلاشهایش در راه آموزش و ترویج قرآن کریم همواره مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار داشت و معظمله در دیدارهایشان استاد را مورد تفقد قرار میدادند، تا جایی که در پیام تسلیتشان ایشان را از سرمایهگذاران انقلاب و اسلام و از صابران محتسب خطاب کردند که متن پیام به شرح زیر است.
بسمه تعالی
«رحلت قاری و استاد گرانقدر تلاوت، آقای حاج علی اربابی که عمری را در خدمت به قرآن سپری کرد و با تقدیم شهیدی والامقام در زمره سرمایه گذاران انقلاب و اسلام و صابران محتسب قرار گرفت، به خانواده محترم و شاگردان آن مرحوم و جامعه قرآنی تسلیت میگویم.»
دیدار جمعی از چهرههای قرآنی با آیتالله خامنهای در سال ۵۵، مرحوم اربابی نفر دوم از راست
آموزش به جوانان در هر فرصتی حتی در سفر
علاقه استاد به آموزش قرآن تا جایی بود که اگر برای داوری و یا تلاوت به شهرستانی دعوت میشد آنجا هم جوانان را گرد خود جمع میکرد و آنچه از قرآن آموخته بود به آنها انتقال میداد به گفته دوستانش در سفرها لحظهای به دنبال تفریح و استراحت نبود و همواره میگفت باید از این فرصت استفاده کنیم زیرا جوانانی که در شهرستان هستند امکان حضور در جلسات را ندارند از این رو باید در همین فرصتهای کم آنچه آموختهایم به آنها یاد بدهیم.
استاد اربابی و مرحوم مروت
شهادت فرزند و داغی که هیچگاه سرد نشد
این استاد قرآن کریم نه تنها عمر با برکتش، بلکه فرزندش امیر راهم در راه اعتلای اسلام و قرآن را تقدیم کرد. شهادت امیر در سال ۶۵ داغ سنگینی بر دل پدر گذاشت اما استاد با این داغ صبر پیشه کرد و همواره به خانوادههای شهدا دلداری میداد، در حالی که خودش داغ سختی بر دل داشت و به گفته دوستان و شاگردان هرگاه خلوتی پیدا میکرد از داغ فرزندش میگریست.
شهید امیر اربابی
فرزندان هم راه پدر را در پیش گرفتند، شهید امیر اربابی از جمله کسانی بود که هم قاری قرآن بود و هم اگر فرصتی میشد جلسهای برپا میکرد و به جوانان قرآن میآموخت. به گفته بسیاری از همرزمانش او جبهه جلسه قرآن برپا میکرد و حتی پس از هر دوره آموزش مسابقه قرآن هم برگزار میکرد و به این صورت جوانان را برای آموختن بیشتر قرآن تشویق میکرد.
سرانجام این استاد قرآن کریم ۱۷ اسفندماه ۱۳۸۵ پس از عمری انس با قرآن در سن ۶۸ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و به فرزند شهیدش پیوست.
منبع:فارس