۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۵ : ۱۶
عقیق:حضرت فاطمه زهرا (س) با وجود عمری کوتاه توانستند به عنوان سرمشق و الگویی برجسته در ابعاد مختلف فردی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تربیتی برای همه انسانها و به ویژه زنان عالم باشند؛ ایشان اسوه دفاع از ولایت بودند.
امامت و ولایت در اسلام از پایههای اصلی اعتقاد و زیربنای زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به شمار میآیند؛ اما ولایت در باور شیعه از جایگاهی خاص و رفیع برخوردار است. تا جایی که از نماز، روزه، حج، و جهاد نیز برتر و بالاتر است. رویکرد حضرت زهرا (س) به عنوان اولین حامی و مدافع ولایت بر حق الهی و آغازگر دفاع از حریم ولایت، تعیین کننده محور ارزشهای اجتماعی و سیاسی در حرکت تاریخی اسلام است.
در واقع نفس حضور حضرت زهرا (س) در کنار امام علی (ع) و در جبهه مخالفین ولایت، نشانهای از حقانیت علی (ع) است. زهرایی که تنها حضورش نشانه بود، در راه دفاع از ولایت به همین مقدار قناعت نکرد؛ بلکه از همه امکانات و امتیازات خویش در راه این مبارزه بهره گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا حدادی سخنران و پژوهشگر مذهبی، در گفت و گویی درباره مقام و جایگاه والای حضرت زهرا (س) گفت: مقام حضرت زهرا (س) به حد و اندازهای است که انسان قادر به توصیف ایشان نیست و برای فهم شخصیت این بانوی جلیل القدر باید رجوع به کلام اهل بیت و قرآن کرد.
وی افزود: در توصیف حضرت زهرا (س) همین مقدار کافی است که رسول خدا (ص) در رابطه با ایشان فرمودند «إِنَّمَا فَاطِمَهُ بَضْعَهٌ مِنِّی یُؤْذِینِی مَا آذَاهَا وَ یُنْصِبُنِی مَا أَنْصَبَهَا»؛ و با این کلام حضرت زهرا (س) را شخصی جدا ناپذیر از خود و جزئی از وجود خود معرفی میکنند و شادی و غمی که در هر انسان یک امر طبیعی است، برای این بانوی گرامی متفاوت تعریف میکنند و آن شادی و غم را عامل شادی و غم پروردگار مینامند که این مطلب نشان دهنده عصمت و عظمت حضرت زهرا (س) است که در بالاترین درجه معصومیت قرار دارند.
وی در ادامه به محبوبیت حضرت زهرا (س) نزد پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: محبوبیت حضرت زهرا (س) نزد پیامبر (ص) به قدری است که هرگاه ایشان نزد رسول خدا (ص) میرفتند، پیامبر (ص) چهار عمل انجام میدادند. ابتدا تمام وقت به خاطر حضرت فاطمه (س) بلند میشدند و سپس به او خوشآمد میگفتند و خم میشدند و دست فاطمه (س) را میبوسیدند و در آخر او را جای خود مینشاندند.
این کارشناس مذهبی توضیح داد: با توجه به مطالبی که مطرح شد نکتهای که بسیار حائز اهمیت است این است که بانویی که در نزد خدا و اهل بیت (ع) دارای چنین منزلتی است، چه چیزی در زندگیاش مهم بود و بهترین الگوبرداری از حضرت زهرا (س) چیست؟ بانویی که امام زمان (عج) در مورد ایشان فرمودند «برای من یک الگوست و آن مادرم حضرت زهراست».
وی تصریح کرد: هنگامی که با دقت به این موضوع نگاه کنیم، مشاهده میکنیم امام زمان (عج) مهمترین الگو و درسی که از مادرشان گرفته اند چیزی جز ولایت پذیری نیست و این موضوع درسی برای ماست که اگر ولایت پذیری را از حضرت زهرا (س) الگوبرداری کنیم، مقدمه ظهور را فراهم و فاطمیه را بستری برای ظهور امام عصر (عج) کرده ایم.
حجت الاسلام حدادی در پایان گفت: حضرت زهرا (س) در بحث دفاع از ولایت از خود و جان خود گذشتند و حق را بیان و از چیزی نترسیدند. همچنین ایشان در دفاع از ولایت هزینه دادند. در روایت داریم «همانا شیعیان واقعی ما کسانی هستند که از مال و جان خود بذل میکنند». اینکه ما با زبان بگوییم مدافع ولایت هستیم به درد نمیخورد. در نتیجه ما امروز باید از حضرت زهرا (س) یاد بگیریم و در راستای ولایت اهل بیت (ع) از جان و مال و زندگی خود بگذاریم.