کد خبر : ۱۱۵۶۳۵
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۹

۲ استفتای جدید از آیت‌الله خامنه‌ای دربارۀ "نماز"

۲ استفتای جدید از آیت‌‌الله خامنه‌‌ای مد ظله دربارۀ «محاسبه نیمه شب شرعی» و «وقت نماز عشاء» شده است که به آنها پاسخ فرمودند.

عیقیق: کانال فقه و احکام رهبر معظّم انقلاب اسلامی در شبکه‌ مجازی به‌نشانی (leader_ahkam@) جدیدترین استفتائات از معظم‌له و جواب ایشان را دربارۀ 2 موضوع مهم منتشر کرده است.

محاسبه نیمه شب شرعی
سؤال: نیمه شب شرعی برای نماز مغرب و عشا چگونه محاسبه می‌شود؟
جواب: نیمه شب برای نماز مغرب و عشا، نصف فاصله بین غروب آفتاب تا هنگام فجر صادق* است.

* فجر صادق در مقابل فجر کاذب است. فجر کاذب نوری است که به درازا در آسمان پدید می‌آید و به جای پهن شدن بر روی افق، به صورت عمودی به سمت بالا انعکاس می‌یابد. فجر صادق زمانی است که نور سفید متصل به سطح افق با شدت کم طلوع کرده و در افق پراکنده می‌شود و باگذشت زمان، شدت نور آن بیشتر می‌شود. به دلیل ضعیف بودن فجر صادق، مشاهده آن نیازمند داشتن افق شرقی کاملاً باز و تاریک است و در شهرهایی مانند تهران بسیار مشکل است. با توجه به اینکه تشخیص دقیق طلوع فجر سخت است، جهت رعایت احتیاط، حدود 10 دقیقه بعد از شروع اذان از رسانه‌ها، نماز صبح خوانده شود.

احکام دینی , رهبر , آیت الله خامنه‌ ای ,

وقت نماز عشاء
سؤال: آخر وقت نماز عشاء تا چه زمانی است؟ اگر کسی آن را تا پس از نیمه شب به تأخیر بیندازد به چه نیتی باید نماز عشاء بخواند؟
جواب: وقت نماز عشاء از هنگامی است که به مقدار خواندن نماز مغرب از اول وقت گذشته باشد تا هنگام نیمه شب شرعی؛ و تأخیر انداختن نماز مغرب و عشا از  نیمه شب شرعی جایز نیست اما در صورتی که نماز مغرب و عشا به دلیل به وجود آمدن عذری و یا از روی معصیت تا پس از نیمه شب به تأخیر بیفتد بنابر احتیاط باید آن را تا اذان صبح بدون نیت ادا و قضا (به نیت ما فی‌الذمه) به‌جا آورد.

احکام دینی , رهبر , آیت الله خامنه‌ ای ,

 

منبع:تسنیم


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین