۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۳ : ۱۷
عقیق:حجتالاسلام حسین سوزنچی عصر امروز در دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت که در سالن وصال مجتمع یاوران مهدی(عج) قم در حال برگزاری است، به تبیین اقدامات دشمنان بشریت علیه خانواده پرداخت و خانواده اسلامی را بهعنوان مقدمهای برای تحقق امت اسلامی مطرح و اظهار کرد: نظام سرمایهداری سمت و سویش فروپاشی خانواده است به این علت که خانواده مانع پیشبرد اهداف نظام سرمایهداری میشود. رکن نظام سرمایه داری رواج مصرفگرایی است و خودمحوری است و در جامعهای که خانواده محکم باشد این مولفهها نمیتواند محوریت پیدا کند.
وی افزود: نظام سرمایهداری نوعی دنبال لذت و خوشی کاذب بودن را به عنوان محور همه چیز القا میکند و از این روست که با ترویج مد، به روحیه مصرفگرایی نامعقول دامن میزند.
دانشیار دانشگاه باقرالعلوم با بیان اینکه اگر بنیان خانواده سست شود عواطف کنار و روابط ماشینی میشود، و در چنین فضایی است که همه چیز با نفع مادیاش سنجیده میشود و این مطلوب نظام سرمایهداری است؛ در حالی که اگر روابط خانوادگی قوی باشد خانواده کانون زندگی خواهد بود، نه کوچه و بازار؛ و در چنین فضایی که روابط عاطفی خانوادگی بر منطق منفعتطلبی غلبه کند هیچ فردی والدین خود را در خانه سالمندان نمیگذارد.
وی گفت: در ادبیات دینی و در نگاه عمیق به انسان، انسان طالب آرامش است: الا بذکر الله تطمئن القلوب؛ اما در منطق سرمایهداری به انسان القا میشود که مهمترین هدف تو باید لذت بردن و خوش بودن باشد؛ وقتی لذت شخصی و خوشی مادی محور قرار گیرد، مصرف گرایی شدت میگیرد و افراد دائما دنبال چشم و همچشمی و .. میافتند؛ در حالی که در جایی که خانواده مهم باشد، آرامش موضوعیت دارد: انسان در خانواده است که به آرامش میشود: قرآن کریم یکی از فلسفه های ازدواج را رسیدن به آرامش معرفی کرده است:خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها. شما میبینید برخی در خانوادههای بسیار ثروتمند هستند که ظاهرا در خوشی غوطه ورند؛ اما واقعا آرامش ندارند؛ اما آرامش قلبی در خانواده سالم محقق میشود و آرامش لزوما در گروی وضعیت مالی نیست؛ بلکه در گروی روابط صمیمانه افراد خانواده است.
سوزنچی اظهارکرد: جامعه غربی ارزشها و اولویتها را برای ما جابه جا میکنند و این امر خانواده را دچار فروپاشی میکند. زمانی که زن و شوهر به جای اینکه به هم عشق بورزند و نسبت به هم روحیه ایثار و عشق داشته باشند دائما از هم مطالبهگر شوند کانون خانواده تضعیف میشود.
این کارشناس خانواده با بیان اینکه تربیت مذهبی با تشریفات ازدواجهای کنونی محقق نمیشود، گفت: اگر میخواهیم فرزندانمان واقعا پایبند خانواده و مذهب باشند نباید محور همه تصمیمات و اولویتهایمان را مسائل مادی قرار دهیم.
وی با اظهار اینکه امروزه با بیحیا کردن افراد، بنیان خانواده را متلاشی میکنند، گفت: برخی از فعالیتهای آنان بسیار خزنده است و کسی متوجه نمیشود. مثلا وقتی شبکههایی مثل اینستاگرام ترویج میشود و فرد دائما در خلوت خود و با تلفن همراه خود (یعنی جایی که کسی او را نمیبیند) با تصاویر آنچنانی حشر و نشر دارد به تدریج حیایش را از بین میبرد؛ و اگر حیا نماند دیگر انگیزهای برای تشکیل و یا حفظ خانواده باقی نمیماند.
سوزنچی ادامه داد: در کشورهای غربی و ایالات متحده آمریکا بسیاری از شبکههای ماهوارهای هزینه دارد اما در ایران این شبکهها را رایگان در اختیار مردم ما قرار دادهاند، آیا واقعا دلشان برای ما سوخته و دارند قربة الی الله چنین میکنند؟
وی عنوان کرد: خانواده ایثار و از خودگذشتگی را به ما میآموزد اما با ترویج مصرفگرایی فرصتی برای از خود گذشتگیها نمیماند.
سوزنچی ابراز کرد: در خانوادههای گرم و صمیمی، محبت و گفتوگو با یکدیگر افراد خانواده را دورهم جمع و آنان را از مصرفگرایی دور میکند.