۰۷ آذر ۱۴۰۳ ۲۶ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۴ : ۱۳
عقیق: برلیانت بزرگمهر، مشاور تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگویی در این خصوص گفت: روزهداران ضمن اهمیت وِیژه برای وعده سحری باید در این وعده کمتر از مواد پروتئینی حیوانی استفاده کنند چرا که این مواد به صورت عوره دفع میشوند و برای دفعشدن مقدار زیادی به مایعات نیاز دارند، از این رو آب بدن کم شده و فرد در طول روز دچار تشنگی و عطش میشود.
وی یکی دیگر از عواملی که باعث تشنگی در ماه رمضان میشود را مصرف زیاد چای عنوان کرد و گفت: مصرف زیاد چای باعث دفع آب بدن میشود و فرد را در طول روز دچار تشنگی میکند.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی همچنین به روزهداران توصیه کرد که در طول این ماه تا حد امکان نمک غذای خود را کاهش داده و از غذاهای کمنمک استفاده کند چرا که نمک باعث ایجاد تشنگی میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: استفاده سبزیجات به صورت خام و پخته در وعده سحری علاوه بر تأمین ویتامین آب زیادی را به بدن میرساند.
بزرگمهر افزود: بهترین غذاها برای سحری میتواند انواع خورشتهای سبزی، خوراکهایی شامل انواع سبزیجات مثل لوبیاسبز، هویج، بامیه و غیره باشد و انواع سبزیجات را در قالب این خوراکها مصرف کنند.
وی همچنین به روزهداران توصیه کرد حتما برنج و نان را به طور متعادل در وعدههای غذایی خود مصرف کنند.
وی در مورد احتمال اضافهوزن روزهداران در این ماه هشدار داد و گفت: بهتر است در مواقع خنک روز در صبح یا بعد از افطار افراد پیادهروی کرده چرا که کمتحرکی و افزایش استفاده از مواد شیرین باعث افزایش وزن بسیاری از افراد میشود.
منبع:شبستان
211001