24 شهريور 1401 19 صفر 1444 - 06 : 15
کد خبر : ۱۷۹۶۸
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۵:۴۱
افرادی که متقی اند خود را همواره در محضر خداوند تبارک و تعالی می بینند و اطاعت از او را بر خود فرض می دانند

عقیق:انسانهای اندیشمند با تاملی در چرایی امور ،تلاش می نمایند بهترین را انتخاب نمایند به عنوان مثال با اندکی تفکر انسان می تواند پیش خود چنین محاسبه کند که بهترین راه برای اینکه روزها و ساعت ها مجبور به توبه کردن از گناهی که انجام آن شاید به دقیقه هم نکشد نشود ،ترک آن معصیت است .

علامه مجلسی در بحارالانوار روایتی نقل می کند که در آن آمده: شخصى از امیر مومنان حضرت علی (ع) درخواست کرد که این سؤال ها را جواب دهد، واجب چیست و واجب تر کدام؟ عجب چیست و عجب‏تر چه؟ دشوار کدام و دشوارتر چیست؟ نزدیک چیست و نزدیکتر کدام؟ هنوز سخنش تمام نشده و زبان در دهان نبرده بود که آن حضرت با این اشعار جوابش را داد.
توب رب الورى واجب علیهم

و ترکهم للذنوب اوجب‏

و الدهر فی صرفه عجیب

و غفلة الناس فیه اعجب‏

و الصبر فی النائبات صعب

لکن فوت الثواب اصعب‏

و کلما یرتجى قریب

و الموت من کل ذاک اقرب‏


توبه نمودن به پیشگاه پروردگار واجب است از آن لازم‏تر ترک‏ گناه است، تغییر روزگار شگفت‏انگیز است از آن عجیب‏تر غفلت مردم است در زندگى از این تغییرات، شکیبائى در ناملایمات و مصیبتها دشوار است اما دشوارتر از آن از دست دادن ثواب آن است، هر چیزى را که امید آمدنش را داشته باشى نزدیک است مرگ از همه آنها نزدیک‏تر است

 

پی نوشت :

مجلسی، محمد باقر، بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار، ج ‏75، ص 89، مؤسسه الوفاء، بیروت، 1404 هـ ق، با استفاده از ترجمه "مواعظ امامان (ع)علیهم السلام.

 منبع:قدس

211008

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: