صفحه نخست

گزارش تصویری

گفت‌و‌گو

سرویس صوت

شعر آیینی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

فارس

قزوین

قم

کرمان

کرمانشاه

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

واعظین

شب های دلتنگی

حرف دل

زیر نور ماه

برنامه تلویزیونی عقیق

برنامه موکب

نغمه ساز

صفحات داخلی

۰۲:۵۳

۱۳۹۲/۰۹/۲۷

سود و زيان اعمال متوجه كيست؟

نخستين وظيفه انسان انديشيدن در آيات خدا و تفكر در باره آنها و سپس عمل به آنهاست ...
کد خبر : ۱۷۷۰۷

عقیق: اگر باور كنيم سفارشات و احكام قرآن قاعده تغيير ناپذير و هميشگى عالم هستى است و هرگز ممكن نيست خلاف آن حتى براى يك لحظه درست باشد به يقين از اجراى آنها سرپيچى نخواهيم كرد. پس نخستين وظيفه انسان انديشيدن در آيات خدا و تفكر در باره آنها و سپس عمل به آنهاست زيرا بعد از انديشيدن، آدمى به اين نتيجه خواهد رسيد كه عمل خود را با علم خويش هماهنگ سازد و در چنين صورتى است كه از نيت پاك و خالص او جز عمل شايسته سر نخواهد زد.

اكنون به آيات زير بينديشيد و نتيجه گيرى خود را بيازماييد.

-1
مَنْ عَمِلَ صالِحاً فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ أَساءَ فَعَلَيْها وَ ما رَبُّكَ بِظَلَّامٍ لِلْعَبِيدِ (فصلت- ۴۶) هر كه كار نيك كند به سود خود اوست و هر كه كار بد كند به زيان خودش مى‏ باشد و پروردگار تو به بندگانش ستم نمى ‏كند.

2- إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها (اسراء- ۷) اگر نيكى كنيد به خود نيكى كرده ‏ايد و اگر بدى كنيد به زيان خود مرتكب شده ‏ايد.

3- فَمَنْ أَبْصَرَ فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ عَمِيَ فَعَلَيْها (انعام- (104
هر كه چشم گشايد و بينا شود به سود خود اوست و هر كه چشم فرو بندد و كور شود به زيان او مى ‏باشد.

راستى آيا كسى هست كه آيات بالا را منكر شود؟ و آيا كسى هست كه كور دلى را بهتر از بينايى بداند؟
درست است كه زيان ديده از عمل بد ديگران به رنج مى‏ افتد و آسيب مى‏ بيند ولى آيا ستمديده و مظلوم همواره بى ‏ياور است؟

براى اينكه پاسخ درست پرسش‏هاى بالا را دريابيد، به اطراف خود كه ظالم و مظلومى را در بر دارد بنگريد و يا به تاريخ كه سرنوشت نيكوكاران و بدكاران را بر صفحه اوراقش ثبت كرده مراجعه كنيد تا به اين نتيجه برسيد كه، هر كه كار نيك كند به سود خود اوست و هر كه كار بد كند به زيان خودش مى ‏باشد.

پس براى بردن سود بيشتر و پرهيز از ضرر و زيان بايد كار نيك كرد و وقتى نيكوكارى عادت مردم شد جامعه‏ اى به وجود خواهد آمد كه همه افرادش در مصيبت و شادى هم شريك و با همه كثرت و تعداد فراوانشان يك تن و يا «يد واحده» خواهند بود. كه المسلمون يد واحدة.

اگر كسانى نفع خود را در زيان ديگران بدانند و با حيله و نيرنگ يا با اعمال زور مقصد و مقصود خود را بر همنوعان خويش تحميل كنند از كيفرى كه در طبيعت براى آنان مقرر شده نجات نخواهند يافت و همچنين آنان كه سود خويش را در نفع ديگران مى‏ دانند و با كارهاى نيك پيكر جامعه را زينت و زيور مى‏ بخشند از پاداش الهى بى ‏نصيب نخواهند ماند


پی نوشت:

محاسبه نفس يا روش پيشگيرى از وقوع جرم (ترجمه محاسبة النفس)، ص۹۱و۹۲.

منبع:افکار نیوز

ارسال نظر