06 اسفند 1400 24 رجب 1443 - 43 : 20
کد خبر : ۱۶۲۸۸
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۳
معرفی کتاب...
'بررسی مقایسه ای و تطبیقی بین حضرت مهدی(ع) و امام حسین(ع)' نوشته آیت الله کریمی جهرمی به یکی از ابعاد مهمّ شخصیّت امام عصر(عج) که همانا پیوند با اباعبداللّه حسین(ع) است، می پردازد.
عقیق: "امامان معصوم حلقه هاى زنجیره امامت و ولایتند و همگى در این خصیصه با هم اشتراک دارند و هدف واحد مشترکى را دنبال مى‏ نمایند و پیوند و اتّصال آنان الهى و آسمانى است، از این نقطه نظر، بستگى و پیوستگى آنان با هم یکنواخت و یکسان است با این حال در میان بعضى از آن انوار طیبه الهى ارتباط و پیوند و بستگى ویژه‏ اى است که مصداق بارز و شاخص آن حضرت سیدالشهداء(ع) و حضرت بقیة الله(عج) است..

مطالعه آیات قرآنى و روایات شریفه خاندان وحى و نیز ادعیه و زیارت هاى مأئوره انسان را بدین نقطه مى‏ رساند که این دو نور درخشانِ عالم وجود و این دو خورشیدِ آسمان عصمت و امامت و ولایت خصوصیاتى با هم دارند و بستگى و اتصالى میان آن دو حجت الهى است که از میان همگان ممتازند.
ما در این نوشته، این مطلب ارزشمند را از رهگذر قرآن کریم و اخبار اهل بیت(ع) و ادعیه و زیارت دنبال مى‏ کنیم و در نهایت مى‏ بینیم که آن دو نور پاک از عالم ارواح و اشباح تا عالم ظهور و شهود، با هم بوده و شخصیت هر یک در چهره دیگرى تجسم پیدا مى ‏کند، از حسین(ع) به مهدى موعود مى‏ رسیم و از مهدى منتظر به امام حسین منتقل شده و دست مى‏ یابیم."

در کتاب "بررسی مقایسه ای و تطبیقی بین حضرت مهدی و امام حسین(ع)" به یکی از ابعاد مهمّ شخصیّت امام عصر(عج) که همانا پیوند با حضرت اباعبداللّه الحسین(ع) است، پرداخته می شود. در مجموعه مباحث کتاب حاضر پیوند این دو معصوم با یکدیگر در 17 نکته بررسی شده که برخی از آنها عبارتند از:

1. حسین(ع) و مهدی(عج) در قرآن؛ 2. دعای روز ولادت امام حسین(ع) و یاد مهدی(عج)؛ 3. امام مهدی و انتقام از دشمنان امام حسین(ع)؛ 4. نام و یاد مهدی در زیارت عاشورا؛ 5. یادکرد مهدی(عج) در روز عاشورا؛ 6. شب مهدی به یاد حسین(ع)؛ 7. مهدی موعود سوگوار دائمی اباعبداللّه(ع)؛ 8. یاد حسین(ع) در دعای ندبه؛ 9. زیارت امام حسین(ع) در کلام مهدی(عج)؛ 10. ظهور مهدی در روز عاشورا؛ 11. مهدی و ندای مظلومیّت حسین(ع)؛ 12. فرشتگان، یاران حسین(ع) و مهدی(ع)؛ 13. شعار مهدی؛ 14. اصحاب مهدی(عج) و امام حسین(ع)؛ 15. تجلی مهدی(عج) و حسین(ع) در ادبیات فارسی و عربی.

در بخش "روز ظهور مهدى(عج) مقارن با عاشوراى حسینى" آمده است:
"یکى از مطالب اسرارآمیز حضرت ولى عصر(عج) تقارن روز ظهور آن حضرت با روز عاشوراى حضرت سیدالشهداء و روز شهادت جانگداز آن امام مظلوم و پیشواى آزادى است.
اصل تقارن این دو جریان و مصادف بودن روز ظهور با روز شهادت امام حسین(ع) مطلبى است که در عده ‏اى از روایات اهل بیت(ع) وارد شده است: و از این رو عکس ‏العمل با خود عمل از نظر ظرفیّت، توان، توسعه و گستردگى با هم تناسب کامل دارند اگر آن روز، ظلم و ستم به نهایت رسید و امام حسین(ع) بى‏ باکانه همه آن بلاهاى فوق طاقت را تحمل فرمود، حضرت ولىیعصر(ع) نیز حرکتى عظیم خواهد داشت که طوفان آن، جهان را فرا بگیرد، و امواج خروشان آن دریاى بیکران هستى را به خروش آورد و جبران آن جنایت ها و ستمگری هاى بى‏ حساب را بنماید. اعداء امام حسین را به کیفر عمل خطرناکشان برساند و قلب آن امام معصوم و یاران وى را شادمان گرداند انشاءالله."
شایان ذکر است، "بررسی مقایسه ای بین حضرت مهدی و امام حسین(ع)" نوشته آیت اللّه کریمی جهرمی در سال 81 ازسوی بنیاد فرهنگی خیریه نیمه شعبان مسجد آیت انگجی (تبریز) منتشر شد.


منبع:شبستان

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: