03 بهمن 1403 23 رجب 1446 - 02 : 01
کد خبر : ۱۳۲۲۰۷
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۱
آیت‌الله جاودان:
آیت‌الله جاودان گفت: اصل مطلب قبولی هیأت در درگاه الهی است،نه رونق و جمعیت آن.

عقیق: این روزها ملاک عمل و عیار فعالیت کشور به زعم برخی از افراد به جمعیت بالای آنها شناخته می‌شود و برخی از بانیان جلسات برای جمع کردن تعداد بیشتر مردم، پاکت سنگین به برخی مداحان مشهور می‌دادند تا به واسطه نام آنها، جمعیت جمع‌ کنند.

چون جمعیت نداریم هیأت را تعطیل کنیم؟

درخصوص اهمیت این موضوع توسط یکی از مداحان، از آیت‌الله جاودان استاد اخلاق سوال شد. او پرسید: مبنی بر اینکه بنده مفتخر به مداحی اهل‌بیت(ع) بوده و از شما خواستارم در مسائل ذیل بنده را راهنمائی فرمایید: چند سالی است هیأت ما با با وجود محتوای کامل، جمعیت کمی دارد و همین سبب خستگی دوستان شده است. به نظر شما آیا جلسه را تعطیل کنیم؟ توصیه شما برای ایجاد محبت انسان در دل مردم چیست؟ برای ایجاد سوز و قوت در صدا چه باید کرد؟ توصیه شما به یک مداح چیست؟

رونق یک هیأت به جمعیت بالا نیست

آیت‌الله جاودان پاسخ داد: اصل مطلب قبولی هیأت در درگاه الهی است،نه رونق و جمعیت آن؛ پس اگر در هیأت درست عمل می‌شود، یعنی گوینده سخن صحیح و درست می‌گوید؛مداح روضهٔ صحیح و درست می‌خواند و مردم نیز به نیت استفاده و خالصانه در جلسه شرکت می‌کنند؛ اگرچه جمعیت هم کم باشد ان شاالله مورد رضای خداوند است و نباید تعطیل شود.

کسی که تقوا پیشه کند و مراقب رفتار و اعمال خود باشد خداوند وعده فرموده که محبت او را در دل همگان قرار دهد.خودداری از سخنان بیهوده و کثرت قرائت قرآن سبب سوز صدا و اثر کلام می‌شود. اولاً،مقاتل اصلی امام حسین علیه السلام به زبان عربی است،لذا برای روضه خواندن صحیح و مستند و بدون دروغ یادگیری زبان عربی برای یک مداح اهل‌بیت لازم است. ثانیا،حفظ نمودن اشعار صحیح از یک شاعرباسوادنیز برای یک مداح ضرورت است.

ثالثاً،همچنین میرزا حسین نوری کتابی به نام لؤلؤ و مرجان در زمینه آداب منبر و روضه‌خوانی دارند که باید آن را تهیه و مطالعه نمایید.رابعاً، یکی از بهترین مقاتل، کتاب نفس المهموم و کتاب منتهی الآمال تألیف حاج شیخ عباس قمی و مقتل علامه عسکری است. 
 
پی نوشت:
جاودان، رهنمای طریق، ص۵۱٠و ۵۱۱
منبع:فارس
گزارش خطا

مطالب مرتبط

ارسال نظر