23 دی 1403 13 رجب 1446 - 39 : 15
کد خبر : ۱۳۲۰۹۵
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۵
دبیر دهمین دوره جایزه جهانی اربعین، یکی از ابتکارات این دوره را برپایی دبیرخانه‌های منطقه‌ای عنوان کرد و گفت: علاوه بر دبیرخانه دائمی، در برخی از کشورها دبیرخانه‌هایی راه اندازی کردیم تا آثار بیشتر و بهتری درباره راهپیمایی اربعین جمع‌آوری شود.

عقیق: حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی نیشابوری -دبیر جایزه جهانی اربعین- دیروز شنبه(۲۲ دی‌ماه) در نشست تشریح دهمین دوره این جایزه با اشاره به اینکه هر سال اختتامیه جایزه جهانی اربعین، همزمان با سالروز وفات حضرت زینب(س) برگزار می‌شود، گفت: امسال نیز دهمین دوره این رویداد بین المللی با معرفی برگزیدگان در بخش های مختلف، روز چهارشنبه هفته جاری برپا خواهد شد.

وی ادامه داد: حضرت زینب(س) پیام رسان عاشورا و اربعین و جهادگر تبیین این حماسه بزرگ است و سیره و شخصیت ایشان برای مسوولان و دست اندرکاران و فعالان اربعینی و همچنین هنرمندان و ادیبان و اندیشمندانی در این حوزه فعالیت می کنند الهام بخش است.

حسینی نیشابوری با اشاره به تحولات منطقه‌ای و شرایط محور مقاومت، ابراز کرد: تردیدی نداریم که امروز مبارزه با ستم و ظلم هایی که اردوگاه استکبار انجام می‌دهند و مقاومتی که در برابر آن شکل گرفته است، نیاز به تبیین درست و شجاعانه مقتدرانه و عالمانه دارد و شیوه مبارزه حضرت زینب (س) می تواند بهترین اسوه ما که همانا جهاد تبیین و روشنگری است، باشد.

دبیر جایزه جهانی اربعین همچنین بیان کرد: اکنون رسالتی که حضرت زینب(س) انجام دادند امروز بر دوش اصحاب رسانه و اندیشه و هنر است و باید حقایق را پیش از آنکه دیگران بگویند، به گوش جهانیان برسانند. از این رو، جایزه جهانی اربعین در نگاه کلان، می خواهد آن رسالتی که حضرت زینب (س) در شرایط سخت و اسارت به دوش کشید و آن را به منزل رساند، ادامه دهد.

حسینی نیشابوری با بیان اینکه فلسفه جایزه جهانی اربعین، ادامه راه تبیین حقایق اربعین منطبق با زمان حال است، ادامه داد: ده سال از برگزاری این رویداد به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می‌گذرد و تشکل های مردم نهاد و فعالان مردمی نقشی موثر و تعیین کننده در بلوغ این رویداد جهانی ایفا می‌کنند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر، بهره مندی از ابزار جدید، به دغدغه مندان کمک می کند تا در برابر ارتش‌های اجیرشده استکبار و مزدوران رسانه ای، حقایق با بهره مندی از ظرفیت های اربعین، به جهانیان عرضه شود، بنابراین روایت گری به موقع و به روز از حقایق، فلسفه برگزاری جایزه جهانی اربعین است. نباید گذاشت واقعیتی که در جمع آزادگان جهان رخ می دهد، آلوده به غرض‌های نادرست جبهه باطل شود.

حسینی نیشابوری در بخش دیگری از این نشست، درباره ویژگی دوره جدید جایزه جهانی اربعین توضیح داد: امسال در دهمین دوره جایزه، چند ابتکار رقم زده ایم. یکی از آنها، اضافه کردن رشته نواهای اربعینی است. خوشبختانه استقبال بسیار خوبی در این بخش با ارسال ۲۰۶۸ اثر به دبیرخانه جایزه، صورت گرفته است.

دبیر جایزه جهانی اربعین درباره آثار ارسال شده در بخش‌های مختلف ابراز کرد: جمع آثار داوری شده در هفت رشته، در دهمین دوره، به  ۳۱۸۲۴ اثر رسیده است. سال گذشته، که سال پرافتخاری بود علاقه‌مندان از ۳۸ کشور، آثار خود را ارسال کرده بودند اما امسال این رقم، به ۴۲ کشور رسیده است.

وی درباره تعداد آثار ارسال شده در هر بخش بیان کرد: در بخش عکس ۲۴۴۶۴ اثر، در بخش فیلم ۳۵۹ اثر، در بخش مجازی ۲۵۰۰ اثر، در بخش سفرنامه ۲۱۰۰ اثر، در بخش شعر ۲۴۶ اثر، در بخش کتاب ۸۷ اثر ارسال شده است. این حد از استقبال، نشانه به بلوغ رسیدن جایزه جهانی اربعین است.

حسینی نیشابوری در ادامه گفت: با توجه به اینکه عکس‌های ارزشمندی طی ده دوره برگزاری جایزه، به دبیرخانه ارسال و انتخاب شده است، نیاز داشتیم که یک کتاب عکس از این آثار گردآوری کنیم و خوشبختانه این آثار در دو جلد آماده‌سازی شده است که در اختتامیه رونمایی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با این حال، همه آثار منتخب و برگزیده، به شکل مناسب، در دسترس پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت، چراکه رویکرد ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرخانه جایزه، این است که آثار در آرشیو محبوس نشود و به شکل حداکثری پیام اربعین انعکاس یابد.

دبیر جایزه جهانی اربعین یکی دیگر از ابتکارات این رویداد را برپایی دبیرخانه‌های منطقه‌ای عنوان کرد و گفت: علاوه بر دبیرخانه دائمی، در برخی از کشورها دبیرخانه‌هایی راه اندازی کردیم تا آثار بیشتر و بهتری درباره راهپیمایی اربعین جمع‌آوری شود. از این رو، به جد دنبال این هستیم که سال آینده نیز دبیرخانه مردمی جایزه را تاسیس کنیم. زیرا قائل به این موضوع هستیم که حضور مردم می‌تواند روند رو به پیشرفت جایزه جهانی اربعین را ارتقا ببخشد.

وی با اشاره به اینکه موکب‌های بین‌المللی در ایام اربعین، همکاری خوبی برای تولید آثار باکیفیت داشته‌اند، ادامه داد: در این راستا، سازمان‌ها و نهادهای مختلف نیز در قالب شورای سیاستگزاری در کنار فعالان مردمی به ما مدد رساندند تا با خرد جمعی، اهداف این رویداد را عملی کنیم.

حسینی نیشابوری درباره هیات داوران جایزه جهانی اربعین، گفت: با نگاه به اسامی داورانی که آثار ارسالی را با دقت و بدون عجله، به داوری نشستند، به این نتیجه می‌رسیم که خروجی آن نیز آثاری حرفه‌ای و در خور توجه است و حیثیت این رویداد را نیز حفظ کرده است.

دبیر جایزه جهانی اربعین درباره میزان جوایز برگزیدگان، بیان کرد: با توجه به بین المللی بودن این رویداد، میزان جایزه نفرات برگزیده نیز براساس رویکرد جوایز بین‌المللی تعیین شده است. بر این اساس، نفر نخست یک هزار یورو، نفر دوم هفتصد یورو و نفر سوم نیز پانصد یورو دریافت خواهند کرد. ضمن آنکه، در بخش‌هایی که برگزیدگان مشترک وجود دارد، به هر نفر جایزه کامل اعطا خواهد شد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه بازتاب صحیح راهپیمایی اربعین، سبب گسترش سبک زندگی درست و ارزشمند خواهد شد، افزود: در این مسیر، ارائه پژوهش‌ها و آثار فاخر، به گسترش سبک زندگی آزادی خواهانه کمک خواهد کرد. از این رو، در تلاش هستیم به سمتی باید برویم که فعالان اربعین در همه نقاط جهان، یکدیگر را شناسایی کنند و شبکه اربعین تکمیل شود.

دهمین دوره جایزه جهانی اربعین به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه سال جاری از ساعت ۹ تا ۱۲ در حسینیه الزهرا(س) واقع در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می‌شود.

 

منبع:ایسنا

گزارش خطا

ارسال نظر