22 دی 1403 12 رجب 1446 - 23 : 13
کد خبر : ۱۳۲۰۸۱
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰
بهترین توصیف برای امام جواد(ع) که علما و بزرگان دینی نیز بیان کردند آن است که ایشان را در حاجات دنیایی بخواهید و بخوانید و نکته‌ای که در خصوص ایشان وجود دارد آن است که به حضرت زهرا(س) ارادت ویژه‌ای داشتند.

عقیق: حضرت امام جواد(ع) از ائمه‌ای هستند که در سنین نوجوانی به امامت برگزیده شدند و ایشان همانطور که از نامشان مشهود است به جهت مسمی شدن به جواد از جود و عطای بسیار برخوردار بودند، گرچه که این صفت برای همه ائمه اطهار(ع) می‌باشد.

نکته‌ای که در خصوص ایشان وجود دارد آن است که به حضرت زهرا(س) ارادت ویژه‌ای داشتند و این درسی است که ما هم باید حضرت زهرا(س) را در مسیر دینداری خود هرگز فراموش نکنیم. بهترین توصیف برای ایشان که علما و بزرگان دینی نیز بیان کردند آن است که امام جواد(ع) را در حاجات دنیایی بخواهید و بخوانید.
 
بد نیست که شما را به مفاتیح الجنان، دعای توسل غیر مشهوره که شاید اکثراً آن را نخوانده باشند ارجاع دهم. در این دعا فرازی که برای حضرت امام جواد(ع) مطرح شده بدین شرح است: «اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِحَقِّ وَلِيِّكَ مُحمَّدِ بْنِ عَلِي عَلَيْهِ السَّلامُ إ لاّ جُدْتَ بِهِ عَلَىَّ مِنْ فَضْلِكَ وَتَفَضَّلْتَ بِهِ عَلىَّ مِنْ وُسْعِكَ وَوَسَّعْتَ عَلَىَّ رِزْقَكَ وَاَغْنَيْتَنى عَمَّنْ سِواكَ وَجَعَلْتَ حاجَتى اِلَيْكَ وَقَضاها عَلَيْكَ اِنَّكَ لِما تَشاَّءُ قَديرٌ.»
 
در این فراز از خداوند می‌خواهیم که به حق ولی خودش حضرت جواد(ع) از فضل خودش بر ما ببخشد و روزی را بر ما وسعت دهد که البته این روزی به معنای عام است و می‌تواند روزی این باشد که ما شیعه هستیم و یا این که توفیق خدمت به دیگران را داشته باشیم و در ادامه دعا می‌کند که مرا از دیگران بی‌نیاز و حاجات مرا برآورده بگردان.
 
در این فراز مشخص می‌شود که خداوند هم در دنیا و هم در آخرت هر چه بخواهیم به ما عنایت خواهد کرد، پس با توسل به امام جواد(ع) و درخواست امور مادی دنیایمان به آن‌ها می‌رسیم. ما با توسل به امام جواد(ع) از خداوند درخواست می‌کنیم که به حق نام مبارکشان ایشان دنیای ما را تأمین کنند و هر کس که دغدغه دنیا را نداشته باشد فراغت بال دارد و به آخرت خود می‌رسد.
 
پس به عبارتی امام جواد(ع) امامی هستند که درخواست‌های مادی از ایشان دروازه ورود به مسیر سعادت، بسترساز کارهای معنوی و عبادات و کمک به دیگران است و باید سعی کنیم از این فضیلت حضرت جواد(ع) غافل نشویم.
 
در دست تو عیار گِرم می‌شود زیاد
در سایه‌سار اسم تو کم می‌شود زیاد
باب الجواد چیست که در بین زائران
آنجا که می‌رسند قسم می‌شود زیاد
 
پی نوشت:
محمدجواد توکلی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
منبع:ایکنا

 

گزارش خطا

ارسال نظر