08 دی 1403 27 جمادی الثانی 1446 - 21 : 21
کد خبر : ۱۳۱۹۱۶
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۸
یکی از سؤالاتی که درباره اخذ وام مطرح می‌شود این است که آیا می‌شود وام را در جایی غیر از آنچه بانک در قراردادش عنوان کرده خرج کرد؟

عقیق: حجت‌الاسلام محمد رضایی مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی دفتر مقام معظم رهبری با استفاده از فتاوای آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب به این سؤال پاسخ گفت.

برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید دید که وام از کدام نوع است؟ آیا وام مسکن هست، وام کالا است، وام ازدواج است، وام اشتغال است و...

اگر وام قرض باشد یعنی درصد کارمزدش کم باشد مثل وام ازدواج یا وام فرزندآوری این نوع وام را بانک تملیک می‌کند یعنی وام‌گیرنده مالک وام می‌شود و در هر راهی که بخواهد می تواند هزینه کند.

اما اگر وام تسهیلات باشد، یعنی مضاربه یا جعاله باشد و تسهیلات کارآفرینی باشد، این‌گونه وام‌ها با سودهای بیش از ۱۴ درصد هستند و بانک پول را به شما تملیک نمی‌کند. یعنی پول مال شما نیست، بلکه امانت است دست شما و باید در جهتی که بانک گفته آن را هزینه کنید.

اگر این نوع وام در جایی غیر از آنچه بانک گفته هزینه شود دو مشکل به وجود می‌آورد اول اینکه خیانت در امانت است و دوم اگر در غیر موضوع مصرف کنید و سود وام شبهه ربا دارد.

 

منبع:فارس

گزارش خطا

ارسال نظر