عقیق: دکتر محمدرضا سنگری پژوهشگر حوزه تاریخ در این مراسم اظهارداشت: بعد حماسی کمتر مورد توجه بوده و افرادی مانند اهلی شیرازی و وحشی بافقی به آن پرداختند و دیگر شاعران کمتر بخش حماسی کربلا را گفتند.
وی با اشاره به رویکردهای حماسی واقعه کودال قتلگاه گفت: توصیه میکنم شاعران و نوحهسرایان زیارت ناحیه مقدسه و زیارت رجبیه را بخوانند. امام زمان وجه حماسی گودال قتلگاه را توصیف میکند.
ایشان درخصوص زمان شیب گودال بودن امام میفرماید قد رشه للموت جبینه یعنی پیشانیات رستاخیز جوششگاه عرق بود، تو رو میزدند و در این زمان تو به سمت چپ و راست میچرخیدی و با گوشه چشم به خیمهها نگاه انداختی و اما سریع نگاهت را گرفتی که همه این توصیفها حماسه است.سنگری با اشاره به اینکه در کربلا سه خبرنگار داشتیم گفت: یکی از آنها به نام عقبه بن ثمعان در سپاه سیدالشهدا بود که حضرت در لحظات پایانی به او گفتند تا خارج شود و کربلا را روایت کند.
حمید بن مسلم هم خبرنگار دیگری بود که در سپاه یزیدیان بود. او به گودال قتلگاه نزدیک میشود و گزارش دقیقی دارد. گزارش او هم حماسی است.
وی ادامه داد: این خبرنگار میگوید من قتلهای زیادی دیدم اما کسی را ندیدم که این چنین زخم برتن او نشسته باشد، همه یاران او شهید شده باشند اما چهرهاش پرشکوه باشد، لبخند و آرامش در چهرهاش باشد.
سنگری گفت: از شاعران درخواست میکنم برای ۱۴۵ شهید کربلا، میشود یک منظومه سرود. تنها منظومه موجود درخصوص عمر بن جناده توسط قیصر امینپور است.
این پژوهشگر حوزه تاریخ افزود: هلال بن نافع از گزارشگران کربلا میگوید که امام حسین تمام چهرهاش پر از خون بود اما نورانیتر از چهره او تاکنون ندیده بودم. چهره او آرام بود و من را پشیمان میکرد تا اپ را به قتل برسانم.