13 آبان 1403 2 جمادی الاول 1446 - 38 : 10
کد خبر : ۱۳۱۴۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
آیت الله قاضی می‌فرمود: «محال است انسان به جز از راه سیدالشهدا (ع) به مقام توحید برسد. سریان فیوضات و خیرات از مسیر امام حسین (ع) است و راهنمای این فضیلت حضرت ابوالفضل العباس (ع) است.»

عقیق: تردیدی نیست که روبه‌روی استاد نشستن هم نفس بزرگی شدن اثری دارد که هیچ چیز دیگری هم پایه آن نیست. اما در روزگاری که هم همت‌ها کم شده و هم بزرگان صاحب نفس حکم کیمیا را پیدا کرده‌اند، چاره‌ای نداریم جز اینکه کلمات و حرف‌های به جا مانده از حکیمان را بخوانیم و امیدوار باشیم با دعای آنها دل‌هایمان بلرزد و اثری حاصل شود. اثر این روح‌های بلند آنچنان است که خواندن کلامشان هم مغتنم است.

نام «آیت الله سید علی قاضی» را هر کسی که کمی مشتاق سلوک باشد شنیده؛ استاد بزرگی که از مجلس درسش کسانی مانند علامه طباطبایی و آیت الله بهجت بیرون آمده‌اند.

راهی برای رسیدن به کیمیا

سیره ایشان نهی شاگردان از کرامات است و به شاگردانش نیز همین توصیه را می‌کرد که: «نمی‌خواهد چیزی از خودتان بروز دهید. بگذارید اگر دیگران شما را می‌شناسند، از رفتار و اعمالتان بشناسند.»

از آیت الله سید عبدالکریم کشمیری نقل شده: یک بار از مرحوم آقای قاضی درخواست کیمیا و راهنمایی رسیدن به آن را کردم. ایشان فرمود: «این ذکر را بسیار بگو که خود کیمیاست: اللهم اغننی بحلالک عن حرامک و بفضلک عمن سواک.»

حدیثی که باید هر هفته خوانده شود

آیت الله سید محمد حسین حسینی تهرانی در کتاب روح مجرد می‌نویسد: آقای قاضی برای گذشتن از نفس اماره و خواهش‌های مادی و طبع شهوی و غضبی که غالباً از کینه، حرص، شهوت، غضب و زیاده‌روی در تلذذات برمی‌خیزد، روایت عنوان بصری را دستور می‌دادند به شاگردان و مریدان سیر و سلوک الی الله، تا آن را بنویسند و به آن عمل کنند. یک دستور اساسی و مهم عمل طبق مضمون این روایت بود.

علاوه بر این می‌فرمود: «باید آن را در جیب خود داشته باشید و هفته‌ای یکی دو بار آن را مطالعه کنید.»

توسل به امام حسین علیه السلام

آیت الله قاضی می‌فرمود: «محال است انسان به جز از راه سیدالشهدا (ع) به مقام توحید برسد. سریان فیوضات و خیرات از مسیر امام حسین (ع) است و راهنمای این فضیلت حضرت ابوالفضل العباس (ع) است.»

دل هیچ کس را نرنجانید

می‌فرمود: «اگرچه این حرف‌ها آهن سرد کوبیدن است، ولی بنده لازم است بگویم؛ اطاعت والدین، حسن خلق، ملازمت صدق، موافقت ظاهر با باطن و ترک خود و تقدم در سلام و نیکویی کردن با هر بر و فاجر، مگر در جایی که خدا نهی کرده. الله الله که دل هیچ کس را نرنجانید.»

آن عالم بزرگ در زمان اضطراب و ناراحتی‌های روحی خواندن این کلمات را سفارش می‌کرد: «لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الحمد و له الملک و هو علی کل شیء قدیر، أعوذ بالله من همزات الشیاطین و أعوذ بک ربی من أن یحضرون إن الله هو السمیع العلیم؛ هیچ معبودی جز خداوند یکتای بی‌شریک وجود ندارد و ستایش و حکومت مخصوص اوست و بر هر کاری تواناست. از وسوسه‌های شیاطین به خدا پناه می‌برم و به تو پناه می‌برم ای پروردگارم از اینکه نزد من حاضر شوند همانا خداوند شنوا و داناست.»

کلید سعادت دنیا و آخرت

علامه لاهیجانی انصاری روزی از آیت الله قاضی پرسید که در مواقع اضطرار و گرفتاری چه در امور دنیوی یا در امور اخروی و بن‌بست کارها به چه ذکری مشغول شویم تا گشایش پیدا شود؟

آیت الله قاضی در جواب فرمود: «پس از پنج بار صلوات و قرائت آیت الکرسی، در دل خود بدون آوردن به زبان بسیار بگو: اللهم اجعلنی فی درعک الحصینه التی تجعل فیها من تشاء؛ پروردگارا مرا در حصن و پناهگاه خود و در جوشن و زره محکمت قرار بده که در آن هر کس را که بخواهی قرار می‌دهی تا گشایش یابد.»

سید محمد حسن قاضی می‌گوید: ایشان خصوصاً سفارش می‌کردند که دعای کمیل را در شب‌های جمعه بخوانید و خواندن زیارت جامعه را در روزهای جمعه تأکید داشت.

سید علی آقا قاضی در یکی دیگر از نامه‌هایش نیز می‌نویسد: حضرت آقا! تمام این خرابی‌ها که از وسواس است و عدم طمأنینه از غفلت است؛ و غفلت کمتر مرتبه‌اش غفلت از اوامر الهی است. و مراتب دیگر دارد که به آنها ان‌شاالله نمی‌رسید و سبب تمام غفلت‌ها، غفلت از مرگ است و تخیل ماندن در دنیا. پس اگر می‌خواهید از جمیع ترس و هراس و وسواس ایمن باشید، دائماً در فکر مرگ و استعداد لقاء الله تعالی باشید و این است جوهر گرانبها و مفتاح سعادت دنیا و آخرت. پس فکر و ملاحظه نمایید چه چیز شما را از او مانع و مشغول می‌کند، اگر عاقلی!»

و به جهت تسهیل این معنی چند چیز دیگر به سر کار بنویسد بلکه از آنها استعانتی بجویی: بعد از تصحیح تقلید یا اجتهاد مواظبت تامه به فرایض خمسه و سایر فرایض در احسن اوقات؛ و سعی کردن که روز به روز خشوع و خضوع بیشتر گردد؛ و تسبیح صدیقه طاهره صلوات الله علیها بعد از هر نماز؛ و خواندن آیت الکرسی و سجده شکر؛ و خواندن سوره یاسین بعد از نماز صبح و واقعه در شب‌ها؛ و مواظبت بر نوافل لیلیه و قرائت مسبحات در هر شب قبل از خواب؛ و خواندن معوذات در شفع و وتر و استغفار 70 مرتبه در آن و ایضاً بعد از نماز عصر و این ذکر را بعد از صلوات صبح و مغرب یا در صباح و عشا 10 دفعه بخوانید: «لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الحمد و له الملک و هو علی کل شیء قدیر، أعوذ بالله من همزات الشیاطین و أعوذ بک ربی أن یحضرون إن الله هو السمیع العلیم.» مدتی به این مداومت نمایید بلکه حالی رخ دهد که طالب استقامت شوید ان‌شاالله تعالی.

 

منبع:تسنیم

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: