05 آبان 1403 23 ربیع الثانی 1446 - 17 : 22
کد خبر : ۱۳۱۳۵۵
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۶
ری همواره در طول تاریخ شاهد فراز و نشیب‌های فراوان و مهمی بوده و حضور مقام معظم رهبری در ۵ آبان سال ۱۳۷۳ را باید نقطه عطفی ارزشمند در تاریخ این سرزمین کهن یاد کرد که پس از این روز تاریخی، به‌عنوان «قبله تهران» یاد می‌شود.

عقیق: شهرری؛ پنجشنبه پنجم آبان ماه 1373، پاییز زیبای ملک ری به یمن قدوم مبارک حضرت یار زیباتر شده است، در کوچه‌های ری باد خزان لابه‌لای برگ‌های زرد پاییزی می‌پیچد و موسیقی زیبای خوشامدگویی سر می‌دهد. دل‌های مردم اما در این روز سرد، آهسته‌آهسته گرم می‌شود درست مثل روزهای بهار. و شاید بهار ری از همین روز شروع شد؛ روزی که ری «قبله تهران» نام گرفت.

در سی‌وپنجمین روز پاییز، یک روز تاریخی و خاطره‌انگیز برای مردم شهرری رقم خورد. 30 سال پیش، چنین روزی بود که نایب امام زمان(عج) به دیار سیدالکریم قدم نهادند و حرم نورانی شاه عبدالعظیم پرفروغ‌تر شد. این روز یادآور خاطرات ماندگار سفر مقام عظمای ولایت به جنوبی‌ترین نقطه تهران بود، جایی که هنوز «قبله تهران» نام نگرفته بود.

مردم مؤمن، ولایت‌مدار و انقلابی شهرری در این روز قراری عاشقانه دارند، قراری که سراسر خیر است و برکت، نور است و امید، شور است و شادی، و آغاز فصلی نوین از پویایی و آبادانی، و طرحی نو در این خطه از پایتخت.
مرد و زن، پیر و جوان، خرد و کلان، چپ و راست و همه آنان که عاشق این سرزمین و عاشق اهل‌بیت و عاشق ولایت و ولی امر مسلمین هستند و در همه عرصه‌ها در صحنه حضور داشته‌اند، چه در قیام تاریخی 18 دی و چه در دفاع مقدس؛ همه در این صبح پاییزی خود را به صحن حرم رسانده‌اند تا گوش جان بسپارند به فرمایشات آقا جان.
 
حضرت امام خامنه‌ای ساعت 8:30 صبح وارد حرم مطهر حضرت‌ عبدالعظیم‌ الحسنی(ع‌) شدند و در فضایی آکنده‌ از خلوص‌ و معنویت‌ و عشق‌ به‌ ولایت‌، به‌ دعا و نیایش‌ و زیارت‌ مرقد مطهر حضرت‌ عبدالعظیم‌ حسنی(ع‌) پرداختند.
 
مقام‌ معظم‌ رهبری بقعه‌های شریف‌ امامزاده‌ حمزه‌ و امامزاده‌ طاهر را نیز زیارت‌ کردند و سپس در اجتماع‌ خیل عظیم مردم‌ شهرری در صحن اصلی حرم حضور یافتند و با شعارهای انقلابی، ولایی و حماسی مورد استقبال زائران و مجاوران قرار گرفتند.ایشان سپس در سخنان‌شان‌ که‌ با تکبیرهای انبوه‌ جمعیت‌ همراه بود، در خصوص موضوعات مختلفی از جمله جنایات رژیم صهیونیستی و ظلم آشکار آمریکا و استکبار جهانی در حمایت از این رژیم غاصب، به ایراد سخنرانی پرداختند.
 

روزی که ری «قبله تهران» نام گرفت

حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان‌ حضرت‌ عبدالعظیم‌ حسنی(ع) را به‌عنوان ستاره‌ای درخشان‌ از خاندان‌ پیامبر(ص‌) نام‌ بردند و با استناد به‌ روایات‌ فرمودند: زیارت‌ مرقد مطهر حضرت‌ عبدالعظیم‌ به‌مثابه زیارت‌ مرقد حضرت‌ سیدالشهدا(ع‌) در کربلا است‌ و شهرری به‌ سبب‌ وجود بقاع‌ متبرکه‌ حضرت‌ عبدالعظیم‌ الحسنی و امامزادگان‌ مجاورش حضرت‌ حمزه‌ و طاهر و قبور مطهر علمای بزرگی همچون‌ شیخ‌ صدوق‌ و نیز وجود مرقد منور امام‌ خمینی(ره‌)، و قبور مطهر علماى بزرگى که در این‌جا مدفونند، «قبله‌ تهران» است. این‌جا ریشه‌ تهران است و از لحاظ معنوى مرکز اشعاع تهران به حساب مى‌آید.
 
رهبر معظم انقلاب همچنین‌ حضور مردم‌ شهرری را در صحنه‌های مختلف‌ انقلاب‌، به‌ویژه دفاع مقدس، ستایش‌ برانگیز توصیف‌ کردند و فرمودند: شهرری دارای استعداد پیشرفت‌ و ترقی است‌ و مردمی خوب‌، علاقه‌مند و بانشاط را در خود جای داده‌ است‌. مردم‌ شهرری به‌ویژه جوانان‌ این‌ شهر در دوران‌ انقلاب‌، نقش‌ و تأثیر بسیار مهمی را در پیشبرد مسائل‌ کشور داشته‌اند و همراه‌ با مسؤولان‌ دلسوز و پرتلاش‌ خود این‌ منطقه‌ را آباد کرده‌اند.
 
حضرت امام خامنه‌ای همچنین‌ در این سفر بابرکت از بخش‌های مختلف‌ طرح‌های توسعه‌ حرم‌ مطهر حضرت‌ عبدالعظیم‌ الحسنی(ع‌) بازدید کردند. توسعه‌ حرم‌های امامزاده‌ حمزه‌ و امام‌ زاده‌ طاهر، احداث‌ شبستان‌ بین‌الحرمین‌، مصلی، مرکز فرهنگی جوانان‌، دانشکده‌ علوم‌ حدیث‌، حوزه‌ علمیه‌ برهان‌، کتابخانه‌ ری و سالن‌ اجتماعات‌ از جمله‌ طرح‌های مهمی بود که‌ در جزو طرح توسعه حرم بود و امروز به یمن حضور پر از خیر و برکت رهبر معظم انقلاب‌، همه این طرح‌ها به نتیجه رسیده و مورد استفاده زائران و مجاوران حرم است.
 
 
مقام معظم رهبری 30 سال پیش شهرری را قبله تهران نامیدند اما شهرری علاوه بر قبله تهران، عنوان کربلای ایران را نیز از آنِ خود کرده و به همین دلیل است که هروقت آقا دلتنگ حرم شش گوشه اباعبدالله(ع) می‌شوند، راه ری را در پیش می‌گیرند و به زیارت این بارگاه منور مشرف می‌شوند.
 
ایشان پس از سفر رسمی 5 آبان 73، بارها و بارها به‌طور غیررسمی و معمولا قبل از نماز صبح در این صحن و سرای کربلایی حضور می‌یابند، سیدالکریم را زیارت می‌کنند و بر سر مزار علما و شهدای مدفون در حرم حضور پیدا می‌کنند و آخرین حضور ایشان در مرداد ماه 1403 بود که بر سر مزار شهید حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه نیز حضور یافتند.
 
عباس سلیمی از خادمان قدیمی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با یادآوری خاطرات حضور آیت‌الله‌ خامنه‌ای در جمع مردم شهرری می‌گوید: دیدار 30 سال پیش مردم غیور ری با رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر، از نقاط عطف تاریخ حرم است که فراموش نمی‌شود.
 
وی ادامه می‌دهد: در آن روز شاهد بودیم که همه مردم از اقشار مختلف حتی با بینش‌های سیاسی مختلف حضوری عاشقانه داشتند و از این که مقام معظم رهبری در بین آنها حضور پیدا کرده و برای آنها ارزش و اهمیت ویژه قائل است خوشحال بودند و این شور و علاقه و پایبندی و وفاداری به ولایت فقیه همچنان ادامه دارد.
 
این خادم القرآن با اشاره به اینکه سفر رهبر معظم انقلاب به شهرری برکات فراوانی به دنبال داشت، می‌گوید: در یک طرح توسعه، یک‌صد هزار مترمربع از ابنیه و اماکن به حرم اضافه شد و عملیات عمرانی زیادی انجام شد که فقط کسی که 30 سال پیش حرم را دیده بود و امروز ببینند متوجه تغییرات می‌شود.
 
سلیمی در ادامه می‌افزاید: پس از حضور رهبری در شهرری و نام بردن به‌عنوان «قبله تهران»، توجه بیشتری از سوی دولت و سازمان‌های اجرایی به شهرری صورت گرفت و تجلی آن را امروز علاوه بر داخل حرم، در آبادانی نقاط مختلف سطح شهرری می‌بینیم که نشانه توجه به این منطقه به‌عنوان یک شهر زیارتی و سیاحتی است و باید این توجهات ادامه داشته باشد.
 

دلتنگی مردم ری 30 ساله شد

مردم ری در طول این 30 سال بسیار دلتنگ دیدار هستند. دیداری که در سالگرد این روز تاریخی بیشتر خود را نشان می‌دهد. بهتر می‌شد اگر این روز پاییزی به عنوان «روز ری» نامگذاری می‌شد تا همه ساله گرامی داشته شود و مسؤولان بیش از پیش حق ری را که رهبر انقلاب «قبله تهران» نامیده‌اند، ادا کنند و قدر ظرفیت‌ها و مردم ری را بیشتر بدانند، مردمی که در همه بزنگاه‌ها پای کار آمده و جان خود را تقدیم نظام و انقلاب کرده‌اند؛ تقدیم 3 هزار شهید انقلاب، دفاع مقدس، مدافع حرم و مقاومت گواه این ادعاست.
 
منبع:فارس
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: