عقیق: نشست خبری اعضای ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام به مناسبت بیست و هشتمین سالروز تأسیس این هیأت صبح امروز شنبه دوم تیرماه در فاطمیه بزرگ تهران برگزار شد.
علیاکبر مداحی مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام در این نشست با اشاره به اینکه هیأت امنا هیأت رزمندگان اسلام شامل ۱۵ نفر است که مسئولیت هیأت امنا برعهده سردار نجابت است اظهارداشت: هیأت رزمندگان اسلام در سال ۱۳۷۶ فرماندهی وقت سپاه، سردار محسن رضایی به اضافه تعدادی از موسسین هیأت رزمندگان، خدمت رهبر انقلاب میرسند و کسب تکلیف میکنند که تعدادی از هیأتهای رزمندگان در دفاع مقدس تشکیل شده و در شهرها فعال هستند و خوب است که با هم در ارتباط باشند و پیشنهاد میدهند تا ستاد مرکزی تشکیل شود و هماهنگی این هیأتها را انجام دهند.
وی افزود: رهبری فرمودند این کار خوب است و باید خودجوش، مردمی و مستقل باشد و من نمیپسندم که کار سازمانی سپاه باشد. ما بیشترین حمایت را از طرف بسیج و سپاه شدیم اما هیچگاه سازمانی سپاه نبودیم و تلاش شده تا خودجوش و مردمی باشیم.
مداحی با بیان اینکه افتتاحیه هیأت رزمندگان جشن عیدغدیر در سال ۱۳۷۶ بود که حاج محمدرضا طاهری و حاج محمود کریمی خواندند تصریح کرد: در آن جشن اعضای هیأت کفزنی کردند که بسیاری ایراد گرفتند و بعد از رهبر انقلاب سوال شد و ایشان فرمودن اشکالی ندارد اما در مساجد نباشد.مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام گفت: اولین همایش مدیران هیأت در سال ۷۷ برگزار شد و تاکنون ۲۸ همایش مدیران برگزار شده است.
در ابتدا ۱۰۰ هیأت رزمندگان داشتیم که امروز ۴۰۰ هیأت رزمندگان، ۳۰۰ هیأت جوانان عاشورایی، ۳۰۰ هیأت بانوان، ۲۰۰ هیأت نوجوانان فاطمی داریم که در مجموع ۱۲۰۰ شعبه است.
وی ادامه داد: سردار نجابت، سردار کوثری، حجتالاسلام اسماعیل سعادتنژاد، صادق آهنگران و علیاکبر مداحی موسسین هیأت رزمندگان بودهاند.
سردار فضلی، سردار نقدی، سردار علی خلیلی، سردار حشین باقری، حجج اسلام مهدی طائب، علیرضا پناهیان، علیاکبری، علی محمدی هم اعضای هیأت امنا ما هستند. نماینده صداوسیما، نماینده اوقاف، نماینده سازمان تبلیغات اسلامی، نماینده سپاه پاسداران هم اعضای حقوقی هیأت امنا ما هستند.
صادق آهنگران اولین مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان و عضو فعلی ستاد مرکزی در این نشست تصریح کرد: سال ۱۳۶۳ و دوران دفاع مقدس، هیأت عاشقان ثارالله منسوب به سپاه در اهواز شکل گرفت. نیروها نمازجمعه، شب احیا و ... در اهواز بود، این هیأت شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه زمانی که صدام موشکهای ۱۲ منری به دزفول میزد، یک شب در مقر با سیدحسین علمالهدی صحبت میکردم که همزمان با ماه محرم بود، گفت: از عزاداریها قدیم تعریف میکردم که با این موشکباران تعطیل شده است.
او اصرار کرد در همین شهر خالی از ساکن، از مقر خارج شدیم و شروع به خواندن کردم. به مرور نیروها صدا را شنیدن و جمع شدند. دیگری شام غریبان حضرت زهرا(س) بود که با مشورت شهید صیادشیرازی و سردار محسن رضایی و ... تشییع جنازه نمادین حضرت زهرا برگزار کردیم.
این دو رویداد جرقههای ذهنی ما برای راهاندازی هیأت رزمندگان بود.آهنگران گفت: اولین هیأت در اهواز، دیگری در قم ایجاد شد. همدان، مشهد و ... هم محل برپایی هیأت عاشقان ثارالله بود. با محسن رضایی این موضوع مطرح شد تا در صورت اجازه شعبه تهران ایجاد شود و این هیأتها یکپارچه شود. همان موقع به من ۳۰ میلیون تومان برای راهاندازی این هیأت بدهد. پاتوق اولیه ما مسجد قدس پیروزی بود.
این مداح اهل بیت تصریح کرد: جلسات این هیأت، پنجشنبهها برگزار میشد. چند مرتبه ترکیب مسئولان هیأت تغییر کردند و در نهایت با حضور سردار نجات، هیأت مستحکم شد. بعد از استمزاج از مقام معظم رهبری، ایشان فرمودند این هیأت خودجوش باشد، موجب تعطیلی و تضعیف دیگر هیأتها نباشد و سازمانی نباشد.
زهرا ساکت مسئول واحد پیروان عترت هیأت رزمندگان اسلام در این نشست اظهارداشت: از سال ۱۳۸۰ واحد پیروان عترت برای مدیریت بهتر جلسات بانوان هیأت تشکیل شد. حدود ۳۰۰ هیأت خواهران در استانها و شهرستانها تشکیل شده است.وی افزود: هرساله چندین نشست با مسئولان واحد پیروان عترت را داریم و سیاستهای کلی توسط شورای مرکزی بیان میشود.
در این همایش اساتید مجرب مباحث و دستورالعملهای هیأت را بیان میکنند.نشستهای آموزشی و تخصصی هم بعد از این همایش سراسری برگزار میشود. ساکت با بیان اینکه دو سال است که ۲۰۰ هیأت نوجوانان فاطمی تشکیل دادیم گفت: این هیأتها مباحث نوجوانان دختر را تحت پوشش قرار میدهند و ویژه آنان جلسه دارند. همایش ویژهای هم برای این هیأتها داریم.
علیاکبر مداحی در خصوص تشکیلات هیأت رزمندگان اسلام گفت: فرمانده سپاه هیچ حکمی برای مسوولان هیأت نداشته است و هیچ ارتباط سازمانی نداریم. ما یک NGO مرتبط با سپاه هستیم. حکم مسوولان استانی هیأت با امضای سردار نجات صادر میشود.
وی گفت: در استانها عموماً معاونت فرهنگی، مراسم و پشتیبانی داریم. در استانها مجموعا ۱۵۰ موکب اربعین داریم که با نام هیأت رزمندگان فعال هستند. حدود ۱۰۰ خیریه ثبت شده در استانها با نام هیأت رزمندگان داریم که در امور مختلف فعال هستیم.
مداحی تصریح کرد: ۱۵۰ گروه جهادی ثبت شده داریم که در مواقع مختلف مانند سیل و زلزله و دیگر نیازمندیها فعال هستند. حدود ۱۲۰ کانون قرآن داریم. مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام گفت: حدود دو سال است که معاونت ستایشگران را اضافه کردیم.
وی گفت: در اربعین، مسوولیت کمیته مراسم برعهده هیأت رزمندگان است و بیش از ۷۰ مداح و سخنران از سوی هیأت راهی عراق میشود.مداحی افزود: بیش از ۲۰ سال است که دعای ندبه را مستمر است برگزار کردیم و از تلویزیون پخش زنده کردیم.
مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام برگزاری همایش احلی من العسل در روز ششم محرم با هیأت بود که در حال حاضر به ۷۰۰ نقطه رسیده است، گفت: در زمان دولت روحانی گفتند اگر متولی آموزش و پرورش نباشد، اجازه حضور دانشآموزان را نمیدهیم که برای استمرار این برنامه، موافقت کردیم. شیرخوارگان حسینی را ما شروع کردیم که بعد از مدتی حاج داوود منافیپور به میدان آمد و ما همراهی کردیم.
همایش سهسالههای حسینی را ما شروع کردیم و در حال حاضر بیش از ۴۰۰ مراسم دارد.وی گفت: کاروان شادی غدیر ابتکار هیأت رزمندگان بود که در محلهای مختلف تبیین غدیر میکردند.۱۱۰ کاروان سال اول، به ۲۵۰۰ کاروان رسیده است.
مداحی گفت: در لرستان و زمان سیل، با کمک مردم ۱۰ خانه برای نیازمندان ساختیم. در اربعین موکبهای ما با کمکهای مردمی اداره میشود. مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام گفت: توزیع حدود ۴۵ بولتن سیاسی میان مداحان و سخنرانان، فعالیت تبیینی در فضای مجازی، تألیف کتاب شعر و نوحه، انتشار ماهنامه هیأت به صورت فیزیکی و مجازی و ... از دیگر برنامههای ماست.
۱۲ سال است که همه ساله مداحان برجسته را با خانواده به مشهد بردیم تا هماندیشی داشته باشند.
صادق آهنگران در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه برگزاری مراسم و مناسک را هر هیأتی برگزار میکند، تفاوت این هیأت با دیگر هیأتها چیست و چه نسبتی با دفاع مقدس و شهدا دارد؟ گفت: هیأت رزمندگان با هدف انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسلهای بعدی شکل گرفت.
در هر شهری هیأت رزمندگان و عاشقان ثارالله حسینیه دارد که پاتوقی برای بچههای جبهه و جنگ شده است. هیأت جوانان و نوجوانان راه انداختیم تا در کنار نسل زمان جنگ باشند. اکثریت گردانندگان این هیأت فرماندهان جنگ هستند.
این مداح اهل بیت گفت: هیأت رزمندگان تابع فرمایش رهبری است و هیأت امنا ما چندین جلسه با رهبر انقلاب داشتند و سفارشهای ایشان ما به هیأتهای دیگر منتقل کردیم. اگر یادواره شهید در هیأت داریم مدیریت با بچههای جنگ است.
آهنگران گفت: ما در انتخابات از هیچجناح و نامزدی حمایت نخواهیم کرد. ممکن است مداحان شخصاً حمایتی کنند اما هیأت حمایتی ندارد.
مداحی در پاسخ به سوالی گفت: برنامهریزی ما برای هیأت جامع است و تنها برگزار کننده مراسم نیستیم. هیأت جامع، هیأتی است که حسینیه کودک، هیأت نوجوانان، خیریه، کانون قرآن، هیأت بانوان، اردو برای خادمان و ... داشته باشد.
هیأتهای ما هرسال کاروان به اربعین نمیروند.مدیر ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام تصریح کرد: در رسانه و مجازی قوی نیستیم و نتوانستیم کارها را منتقل کنیم. گزارش کار به روز و نو ندادیم و باید در این خصوص تقویت شویم.
وی با بیان اینکه هیأت رزمندگان در برگزاری مناسک تنوع دارد گفت: به دنبال برگزاری مراسم در پارک و میادین هستیم تا اقشار مختلف حضور پیدا کرده و جذب کنند. سعی کردیم فقط سخنران و مداح دعوت نکنیم بلکه شاعر، گروه سرود و جوایز داشته باشیم.
منبع:فارس