14 آبان 1402 22 ربیع الثانی 1445 - 24 : 12
کد خبر : ۱۲۸۱۷۴
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹
شمارش معکوس برای برقراری عمره مفرده آغاز شده و بسیاری از زائران در انتظار تشرف به خانه خدا هستند. اما از سرگیری این سفر‌ها پس از ۸ سال به کجا رسیده است؟

عقیق: عمره مفرده بر اساس وعده محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اواخر ماه جاری برقرار می‌شود.

مسجدالحرام در روزهای اخیر

گروهی از کارشناسان حج عازم عربستان می‌شوند

در نشست اخیر شورای برنامه‌ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، غلامرضا رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت گفته است: ویزای گروهی از کارشناسان برای انعقاد قراردادهای لازم به منظور اعزام زائران به عمره صادر شده است.

بر همین اساس به نظر می‌رسد هنوز قراردادها برای خدمات به زائران کشورمان نهایی نشده و ویزای گروه دوم در قالب کمیته‌های اسکان، تغذیه و تدارکات و ... برای اعزام صادر شده تا آن‌ها پس از اعزام، برنامه سفر را اجرایی کنند. این امر در حالی است که به نیمه آبان نزدیک می‌شویم و تا آغاز اعزام‌ها بر اساس وعده مسؤولان زمان زیادی باقی نمانده است.

وضعیت پروازهای عمره هنوز مشخص نیست

از طرفی هم هزینه این سفر اعلام نشده و معاون عمره سازمان حج و زیارت آن را در گرو قیمت ارز دانسته است. البته همانطور که در جلسه اخیر شورای برنامه‌ریزی بعثه مقام معظم رهبری و‌ سازمان حج و زیارت مطرح شده، قرار است هزینه به عنوان علی‌الحساب از زائران دریافت شود تا پس از مشخص شدن هزینه نهایی، زائران سایر هزینه‌ها را نیز واریز کنند. یک منبع آگاه می‌گوید: با روند پیش‌بینی شده، هزینه عمره مفرده کم‌تر از ۴۰ میلیون تومان نخواهد بود.

سازمان حج و زیارت هنوز درباره قیمت نهایی عمره عکس‌العملی نداشته و به دلیل اینکه مشخص نیست بانک مرکزی ارز چند تومانی به عمره اختصاص می‌دهد، آنها هم در حال حاضر سکوت اختیار کرده‌اند. البته محمد صادقی، یکی از پیشکسوتان حوزه زیارت می‌گوید: هزینه عمره بیش از ۱۰۰۰ دلار می‌شود که بخشی از این هزینه به ویزای عربستان و بخشی هم به پروازها اختصاص می‌یابد.

علاوه بر این، همچنان وضعیت پروازهای عمره نیز مشخص نیست و مسؤولان در حال رایزنی برای صدور مجوزهای لازم به منظور فعالیت ایرلاین‌های مختلف کشورمان در مسیر عربستان هستند. در ایام حج تمتع زائران، فقط از طریق شرکت هواپیمایی ایران (هما) به خانه خدا اعزام شدند و عربستان اجازه حرکت پروازهای ایرانی را نمی‌داد.

اعزام روزانه ۱۰۰۰ نفر به عمره مفرده

یکی دیگر از نکات قابل توجه در عمره مفرده، موضوع تعداد زائران اعزامی است. حدود ۶ میلیون نفر در صف تشرف به خانه خدا برای انجام عمره هستند. از طرفی هم وزیر ارشاد گفته است: روزانه یک هزار زائر به عمره مشرف می‌شوند.

با این وجود، در صورتی که حتی اگر اعزام‌ زائران کشورمان به عمره پس از ۸ سال از اول آذرماه برقرار شود، تا پایان سال جاری ۴ ماه مانده و بر اساس برنامه‌ریزی اعلام شده از سوی مسؤولان سازمان حج‌ و زیارت و اعزام روزانه یک هزار زائر به سرزمین وحی، در این مدت حداکثر ۱۲۰ هزار نفر به عمره می‌روند، اما در هفته‌های گذشته وزیر ارشاد به اعزام ۳۵۰ هزار نفر تا پایان امسال و افزایش این تعداد به ۷۵۰ هزار نفر در سال آینده اشاره کرده بود.

احتمال کاهش تعداد عمره‌گزاران اعزامی تا پایان سال

در صورت اعزام روزانه یک هزار نفر به عمره مفرده تا پایان سال جاری، نیمی از سهمیه پیش‌بینی شده هم عازم زیارت خانه خدا نخواهند شد و کم‌تر از ۴۰ درصد از تعداد اعلام شده از سوی مسؤولان عازم زیارت خانه خدا خواهند شد.

در سال‌های گذشته که عمره مفرده برای ایرانیان برقرار بود، هر سال حدود ۸۵۰ هزار نفر برای انجام اعمال عمره به سرزمین وحی اعزام می‌شدند که اکنون در صورتی که همین تعداد، سالانه عازم زیارت خانه خدا شوند، با توجه به اینکه حدود ۶ میلیون نفر در صف عمره هستند، بیش از هفت سال اعزام زائران دارای فیش عمره طول می‌کشد.

زائران برای پیش ثبت‌نام عمره چقدر ودیعه‌گذاری کرده بودند؟

همچنین به دلیل صف طولانی زائران در عمره، ثبت‌نام جدید از متقاضیان زیارت خانه خدا صورت نمی‌گیرد و افرادی که فیش عمره هم ندارند، برای ثبت‌نام باید منتظر بمانند یا اینکه با هزینه‌های بالا فیش عمره خریداری کنند. قیمت فیش عمره در آخرین دوره ثبت‌نام ۸۰۰ هزار تومان بود که پیش از آن هم متقاضیان با قیمت‌های ۷۰ تا ۵۰۰ هزار تومان ثبت‌نام می‌کردند.

آغاز شمارش معکوس برقراری عمره

با وجود آغاز شمارش معکوس برقراری عمره، با چنین روند پیگیری برای اعزام زائران به نظر می‌رسد که تا پایان ماه جاری عمره مفرده برقرار نشود. در حالی که بسیاری از افراد و کاروان‌های غیرمجاز، زائران را از طریق کشورهای همسایه بدون فیش و نیاز به مجوز خاصی به سرزمین وحی اعزام می‌کنند و از طرفی هم میلیون‌ها ایرانی منتظرند تا بتوانند در قالب کاروان‌های مجاز به زیارت خانه خدا بروند.

به گزارش فارس، عمره مفرده از سال ۹۴ متوقف شد و با قطع روابط سیاسی ایران و عربستان، پیگیری برای برقراری این سفرها هم به حاشیه رفت. البته در ایام حج و تفاهم‌نامه‌های حج تمتع که خارج از روابط سیاسی دو کشور صورت گرفت، موضوع عمره هم بررسی می‌شد. ایران شروطی برای ازسرگیری سفرها گذاشته بود که در نهایت با پذیرش عربستان و برقراری روابط سیاسی دو کشور، برنامه‌ها برای اجرای سفر عمره اجرایی شد.

 

منبع:فارس

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: