07 خرداد 1402 9 ذی القعده 1444 - 21 : 12
کد خبر : ۱۲۶۳۸۲
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
حجت‌الاسلام حامد کاشانی:
یکی از سخنرانان مذهبی، انصاف، مروت و مهربانی را از جمله علامات شیعه علی(ع) دانست و گفت: اگر انصاف و مروت در جامعه‌ای نهادینه شود، جامعه ‌ایمانی شکل خواهد گرفت؛ متأسفانه برخی از صاحب‌خانه‌ها با دوری از مرام علی(ع)، خود را از مسیر مروت و انصاف دور ساخته و بر مستأجران سخت می‌گیرند.

عقیق: حجت‌الاسلام‌والمسلمین حامد کاشانی، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، ضمن اشاره به روایتی از رسول‌الله صلی‌الله علیه و اله، بابیان این‌که پیامبر اعظم به‌عنوان پدر امت در هر نکته‌ای که تمرکز و تأکید می‌کند نجات‌بخش و خیر آفرین است، اظهار داشت: پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و اله در روایتی می‌فرمایند؛ آن علمی که خداوند متعال شرط خلافت آدم در قران قرارداده و ملائکه در جهل بدان سر می‌برند و آن حلم حضرت ابراهیم علیه‌السلام و قوت داوود و بهجت سلیمان و… به علی علیه‌السلام اعطاشده است؛ «النظر إلی وجه علی عبادة»؛ وجود نازنین پیامبر اکرم صلی اله علیه و اله اولین عامل به این حدیث بودند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با تأکید بر این‌که اگر کسی علی بن ابیطالب علیه‌السلام را با این عنوان معنوی نگاه کند، دلش برای شبیه شدن او می‌تپد، اظهار داشت: عاشق امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام همواره تلاش می‌کند تا خود را شبیه امامشان نموده، اخلاق علوی را در تمام زندگی‌اش تجلی نماید.

وی در ادامه بابیان این‌که عاشق علی علیه‌السلام خود را نسبت به مشکلات دیگران مسئول می‌داند، اظهار داشت: پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله می‌فرمایند، یا علی؛ خداوند تو را به زینتی آراسته که احدی را چنان نیاراسته است؛ « يا عليُّ ، إنَّ اللّه َ ··· وَهَبَ لكَ حُبَّ المَساكينِ، فَرَضُوا بكَ إماما و رَضيتَ بهِم أتْباعا» خداوند ··· دوست داشتن مستمندان را به تو بخشيده است؛ ازاین‌رو، آنان به پيشوايى تو خرسندند و تو به داشتن پيروانى چون ايشان خرسندى.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید که علی علیه‌السلام که اهل‌بیت علیهم‌السلام و ملائکه گرفتار محبت ایشان هستند، در این دنیا مساکین را دوست دارد، اظهار داشت: امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام محور این عالم است و این محوریت صرفاً فضیلت گویی ایشان نیست؛ محبت امیرالمؤمنین نور و رشدی است که اخلاق آدمی را در مسیر تعالی قرار می‌دهد.

کاشانی تصریح کرد: مسئول و معلمی که در کارهایش کم می‌گذارد، باید ضجه بزند که چرا نتوانستم عاشق امیرالمؤمنین علی علیه اسلام باشم؛ چراکه عاشق واقعی مولی‌الموحدین علی علیه‌السلام، هیچ‌گاه بر فقرا سخت نمی‌گرفت و نقطه امید فقرا بودند.

وی با اشاره به این‌که ائمه اطهار علیهم‌السلام در ذکر و بیان فضائل مولی‌الموحدین علی علیه‌السلام، تغییر جامعه را مدنظر داشتند، اظهار داشت: امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام وقتی وارد بازار کوفه می‌شدند، کنار فردی می‌نشستند که یک سبد و سینی خرما برای فروش داشت؛ علی علیه‌السلام عظمت و هیبت خود را در مسیر تواضع به فقرا و مستمندان هزینه می‌کردند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر در ادامه بیان فضائل امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام، تصریح کرد: امام علی علیه‌السلام در دوران خلافت و در اوج اقتدار، برخی از اوقات هنگام بازدید از بازار کوفه، به یاری باربران می‌شتافتند و ایشان را در حمل بارها یاری می‌کردند. این سیره نیازمند مهربانی و مهرورزی نسبت به مخلوقات هستی است.

وی به روایتی از امام صادق علیه‌السلام اشاره نمود و با تأکید بر این‌که محب علی علیه‌السلام، باید در مسیر خدمت به شیعیان علی قدم بردارد، اظهار داشت: اگر کسی خود را خادم و یاری‌رسان شیعیان علی نکند، محبتی از علی در دلش وجود ندارد.

کاشانی به حدیث «مَن زارَ المَعصُومَهَ بِقُمّ کَمَنْ زارَنی» اشاره و بابیان این‌که مضجع شریف اهل‌بیت علیهم‌السلام محل رشد و کمال است، خاطرنشان ساخت: اگر به روش و سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام بنگریم، وجودمان سرشار از محبت به ایشان خواهد شد؛ کسی که محبت در دلش ایجاد شود، خود را شبیه محبوب نموده، در انجام اعمال حسنه مستحق‌تر خواهد بود.

وی در اشاره به روایت «مَنْ أَحَبَّ قَوْماً حُشِرَ مَعَهُمْ وَ مَنْ أَحَبَّ عَمَلَ قَوْمٍ أُشْرِكَ فِي عَمَلِهِمْ اَلْخَبَرَ» هركه مردمى را دوست داشته باشد ، با آنان محشور خواهد شد و هركه كردار مردمى را دوست داشته باشد ، شريك كردارشان خواهد بود، تصریح کرد: همواره باید تلاش نماییم تا در آنات زندگی، لحظه‌ای از امام زمان(عج) غافل نباشیم و  به سیره وجود نازنین امام علیه‌السلام نگاه کرده، سعی کنیم به‌اندازه وسعت توانمان آن عملی که او دوست دارد را انجام دهیم.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت شباهت‌ها به امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام را شعار شیعیان در گستره تاریخ دانست و اظهار داشت: شیعه به نماز عشق می‌ورزد و آن را بامعرفت به‌جای می‌آورد؛ کسی که شیعه امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام باشد باید نمازش را در اعلی مرتبه به‌جای آورد و عشق به نماز در وجودش موج زند.

وی خوش‌خلقی را از دیگر ویژگی‌ها و علامات شیعیان واقعی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام توصیف نمود و اذعان داشت: امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام این‌قدر مهربان و لطیف بودند که اخلاقش از نسیم سحر نرم‌تر بود؛ در مقابل دشمنان خدا آن‌چنان استوار و مستحکم بود که اقتدارش کوه‌ها را آب می‌کرد.

کاشانی بابیان این‌که شیعیان فتوت را از مقتدایشان علی علیه‌السلام فراگرفته، شروع‌کننده هیچ نزاع و درگیری نیستند، اظهار داشت: انصاف، مروت و مهربانی از دیگر علامات شیعه علی است که اگر در جامعه‌ای نهادینه شود، جامعه ‌ایمانی شکل خواهد گرفت؛ متأسفانه برخی از صاحب‌خانه با دوری از مرام علی علیه‌السلام، خود را از مسیر مروت و انصاف دور ساخته بر مستأجران سخت می‌گیرند.

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: