13 بهمن 1401 12 رجب 1444 - 02 : 09
کد خبر : ۱۲۵۱۰۶
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۹
در نخستین نشست مهرواره «هوای نو» با بانوان هیئتی مطرح شد؛
نخستین نشست مهرواره «هوای نو» با حضور عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در محل سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

عقیق: نخستین نشست مهرواره «هوای نو» با بانوان هیئتی ،۱۱ بهمن‌ماه با حضور عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی و وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو در محل سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه این جلسه، مقدمه شکل‌گیری دومین مهرواره «هوای نو» است، گفت: در آستانه رقم‌زدن دومین مهرواره هوای نو هستیم، مهرواره‌ای که هدفش ایجاد نگاهی نو به پدیده هیئت است. امروز که در مسیر پیشرفت ایرانی اسلامی قرار داریم، ظرفیت‌های مردم، بالاخص اقشار مذهبی را باید جدی‌تر از گذشته در رقم‌زن این پیشرفت باور کنیم.

وی اظهار کرد: شاید در گذشته پدیده هیئت را به برگزاری مناسبات مذهبی می‌شناختیم و هنوز هم این نگاه مرسوم است، اما امروز در راستای نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، اصل برپایی هیئت بر اساس شکل‌دادن حلقه‌های میانی در رقم زدن پیشرفت ایرانی اسلامی است و باور ما این است که شبکه‌های مردمی و متعهد برای رقم‌زدن این اتفاق اولی هستند و می‌توانند الگوهای متفاوتی را پدید آورند. برداشت ما از پدیده هیئت باید بیش از مراسم مذهبی باشد و بتوانیم آن را در تمام عرصه‌های زندگی معنا کنیم، این همان قابلیتی است که در انقلاب دیده شد که تمدن نویی را برپا کرد.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی افزود: با این نگاه توقع ما از تشکل و هیئت بیشتر می‌شود و باید هیئاتی که با این رویکرد متعالی نقش پذیرفته‌اند، نسبت گرفته‌اند و کارهای متفاوتی رقم زده‌اند را جدی بگیریم و فعالیت آنها را شاخص قرار دهیم و بقیه ظرفیت‌های انقلابی را به این سمت سوق دهیم. این انقلاب در مدل‌های معمول قابل دستیابی نیست و باید خلاقانه به فکر طراحی جشنواره‌ها در مدل‌های مختلف فرهنگی باشیم.

وی عنوان کرد: امروز انقلاب اسلامی برای رقم‌زدن اهداف متعالی خود نیاز دارد که بانوان را در جایگاه اصلی خود قرار دهد که همان مقام رهبری و راهبری نهضت است. نهضت پیشرفت بانوان حرکتی برای رسیدن به فضائل و اخلاقیات چه برای زن و چه مرد است. امید است این ظرف و قالب که به عنوان تشکل و هیئت مردمی از آن یاد می‌شود که خودش عنصر مؤثر و موتور محرک اصلی حرکت‌های مردمی است در رقم زدن این پیشرفت جدی گرفته شود و ما باید به تعریف‌های دقیقی در این ساحت برسیم.

در ادامه وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو با بیان اینکه هیئت، اجتماع مؤمنان در احیای امر اهل بیت (ع) است، گفت: در کشور ما هیئت، تبلوری از اجتماع مؤمنان بوده و به همین دلیل واجد سنت‌های متعدد شده است؛ یعنی هیئت، ذخیره سنگینی از آداب و رسوم را پدید آورده که به آیندگان رسیده است. شرایط امروز، شرایط ویژه‌ای است، در یک پیچ تاریخی قرار داریم و ما می‌خواهیم از زاویه هیئت به این موضوع نگاه کنیم. هرچه به زمنا ظهور نزدیک‌تر می‌شویم، پیچیدگی‌ها بیشتر می‌شود؛ بنابراین باید خیلی روشن‌تر از گذشته در این مسیر عمل کنیم. شاید شرایط به آسانی گذشته نباشد، هیئت و اصحاب هیئت باید نقش خود را پیدا کنند، هوای نو بر همین اساس ایجاد شد.

وی اظهار کرد: اگر اصحاب هیئت، خودشان آینده را رقم زدند، می‌توانند میراث‌دار گذشتگان باشند. فرهنگ توقف نمی‌کند و ممکن است شرایطی به وجود بیاید که از آن رضایت نداشته باشیم، به نوعی شرایط اکنون نشان می‌دهد، رسالت تاریخی خود را نمی‌دانیم. رسالت هوای نو، آموزش و شبکه‌سازی نیست، هوای نو قرار است روشنگری کند تا هیئتی‌ها بدانند کجای تاریخند و در آینده باید چه کار کنند، در سال ۱۴۴۰ هیئت کجای کار نظام و انقلاب و دین است و در سال ۱۴۰۵ هیئت چگونه خواهد بود؟ متأسفانه چون معمولاً در حوزه فرهنگ منفعل هستیم، مسائل فرهنگی ما را درگیر می‌کنند. هوای نو می‌خواهد در حوزه هیئت این مسیر را تغییر دهد و خودمان طراح آینده باشیم.

امن‌ترین فضا برای نوجوانان هیئت است

دبیر مهرواره هوای نو با بیان اینکه در تدارک برگزاری دومین دوره این مهرواره هستیم، عنوان کرد: مهرواره هوای نو دو هدف دارد که اولی ارتقای سطح نگرش هیئت‌ها نسبت به پیرامون خود است. بیش از ۱۰۰ هزار هیئت در کشور داریم، اولین کار هوای نو این است که نگاه هیئت‌ها را گسترش دهد، دومین هدف این است که نگاه مردم را نسبت به هیئت‌ها تغییر دهیم، اکنون نگاه مردم مناسبتی است، بخشی از این نگاه را خود هیئت و بخشی را رسانه ایجاد کرده است در صورتی که هیئتی‌ها می‌دانند هیئت فقط این موارد نیست، هیئت امری جاری و بهجت‌افزاست و یکی از بهترین پایگاه‌های امن جامعه برای خانواده است.

وی با تأکید بر اینکه امن‌ترین فضا برای نوجوانان هیئت است، گفت: متأسفانه عموم مردم از این ظرفیت غافل هستند. هیئت‌ها به مخاطب خاص خود اتکا کرده‌اند و نرفته‌اند به سمتی که آغوش خود را برای همه افراد جامعه باز کنند. کار اصلی هوای نو این است که جشنواره برگزار می‌کند و بهترین‌ها را انتخاب می‌کند، برای این منظور ابتدا رصد خوب از اقدامات صورت می‌پذیرد و به واسطه هیئت داوران، بهترین‌ها انتخاب و معرفی می‌شوند.

ملتجی افزود: امسال قرار بر این است که رنگ غالب هوای نو، بانوان باشد. این برنامه هرسال برگزار می‌شود تا برترین‌ها معرفی شوند. امسال در همه رشته‌ها به موضوع بانوان و هیئت می‌پرازیم. هوای نو امسال، چهار بخش اصلی دارد که شامل ارکان هیئت، یعنی سخنران و …، نهاد هیئت که به خانواده و کودک و رسانه می‌پردازد، محصولات هیئت و فراهیئت که به رویدادهای هیئت می‌پردازد. هر بخش، ۱۰ تا ۱۵ رشته را شامل می‌شود. بر این اساس از کل کشور دعوت می‌کنیم در سامانه هوای نو اسناد را بارگذاری کنند. در خردادماه بهترین‌ها به کل کشور معرفی می‌شوند.

وی با بیان اینکه یک نشست در قالب مهرواره خواهیم داشت که برخی مسئولان، مخاطب اعضای هیئت قرار می‌گیرند تا هم مسئولان بدانند، هیئت چه ظرفیتی دارد و هم هیئت‌ها با مسئولان آشنا شوند و از ظرفیت آنها بهره‌مند شوند، گفت: امسال برای اولین بار نمایشگاه هیئت برگزار می‌شود که مثلاً دستاورد ۵۰ هیئت در این نمایشگاه ارائه می‌شود. در چند سال اخیر به واسطه کرونا هیئت‌ها وارد عرصه‌های مختلف شدند. هیئت‌هایی داریم که مجموعه‌های بزرگی هستند که علاوه بر هیئت، خیریه، درمانگاه و مدرسه دارند و کارهای جهادی انجام می‌دهند. هنر هیئت، رسانه و اقتصاد هیئت بسیار پررنگ شده و آئین هیئت تنها یکی از مراسم است، آنجا که این هیئات با نگاه دینی به جامعه خدمت می‌کنند، فعالیت اصلی این هیئات است.

وی تصریح کرد: هیئت‌ها سند بالادستی و افقی پیش روی خود ندارند، مثلاً نمی‌دانند چه خط سیری می‌خواهند طی کنند؟ در حوزه اقتصادی نیازهایشان در سال‌های بعد چیست؟ به ابعاد تبلیغاتی آشنا نیستند. این‌ها نیاز است چون وظیفه ما آموزش نیست، بنابراین ما رشته‌ای را با عنوان سند بالادستی ایجاد کردیم و از هیئت‌هایی که سند دارند خواستیم خود را معرفی کنند.

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: