پایگاه اطلاع رسانی هیات‌ها و محافل مذهبی
۱۰:۵۹

۱۴۰۴/۰۲/۰۹

حدیث امام رضا(ع) درباره حضرت معصومه، نشان از عصمت بانوی کرامت دارد

حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی گفت:در مورد مقام عصمت حضرت معصومه (س) روایات بسیاری وجود دارد اما حدیث امام رضا (ع) شاید اشاره‌ای باشد که حضرت معصومه (س) دارای مقام عصمت بوده است.
کد خبر : ۱۳۳۰۸۹

عقیق: امروز اول ذی القعده و منتسب به حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و سرآغاز دهه کرامت می‌باشد.

به همین مناسبت با حجت الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی به گفتگو نشستیم که در ادامه حاصل آن را می‌خوانید:

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی در گفتگویی به مناسبت بزرگداشت ولادت حضرت معصومه سلام الله علیه گفت: در ایران اسلامی مزارهای زیادی واقع شده، البته در کشور عراق، اردن و دیگر کشورها نیز کم و بیش مزاراتی هست اما مزارات ایران را بالغ بر هشت هزار فهرست کردند که بالغ بر چهارصد مورد در شهر مقدس قم است.

وی افزود: بسیاری از فرزندان امام موسی کاظم علیه السلام در ایران دفن هستند؛ در میان همه امامزادگان مدفون در ایران، حضرت معصومه سلام الله علیه بسیار شاخص و به نوعی منحصر به فرد است.

رفیعی با بیان اینکه چهار امام معصوم به زیارت بانوی کریمه اهل بیت علیهم السلام سفارش کرده اند و امام صادق علیه السلام قبل از ولادت حضرت معصومه سلام الله علیه سفارش به زیارت این بانوی بزرگوار می‌کند ادامه داد: این نشان از عظمت حضرت دارد. مرحوم علامه تستری می‌فرماید حضرت معصومه افضل اولاد موسی بن جعفر است؛ البته این جمله روشن است که امام رضا علیه السلام امام است و منظور این فرمایش نیست.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به روایتی عنوان کرد: امام رضا علیه السلام شیعیان را به زیارت حضرت معصومه سلام الله علیه سفارش می‌کنند، زیارتنامه حضرت نیز از سوی امام رضا علیه السلام بیان شده که مشتمل بر ده دعا است. مرحوم شیخ مرتضی حائری جزوه‌ای دارند که به نام سر دلبران چاپ شده است در آنجا می‌فرماید هرگاه به حرم حضرت معصومه سلام الله علیه مشرف می‌شدم طبق روایت امام رضا علیه السلام رو به قبله می‌ایستادم و زیارتنامه می‌خواندم. در آن جزوه می‌نویسند که من شبی خواب دیدم سه تن آمدند و وارد حرم شدند و یقین کردم یکی از آنها امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است آنان آمدند و روبه قبله ایستادند و زیارت خواندند، در آنجا فهمیدم که کار من درست است.

وی ادامه داد: امام رضا علیه السلام می‌فرمایند کسی خواهر مرا در قم زیارت کند گویی مرا زیارت کرده است. در مورد مقام عصمت حضرت معصومه (س) روایات بسیاری وجود دارد اما این حدیث از امام رضا (ع) شاید اشاره‌ای باشد که حضرت معصومه (س) دارای مقام عصمت بوده است، همچنین این لقب را ایشان به حضرت معصومه (س) داده اند و گرنه نام آن حضرت، معصومه نیست و فاطمه کبری است. حضرت معصومه (س) مانند حضرت زینب (ع) در یکی از درجات عصمت اند، گر چه در درجات چهارده معصوم (ع) نباشد.

رفیعی ولایت پذیری، محدثه بودن و … را از ویژگی‌های حضرت معصومه سلام الله علیه دانست و گفت: مجموع احادیثی که از ایشان نقل شده اکثر آنان راجع به ولایت است از احادیثی که حضرت معصومه نقل می‌کنند من مات علی حب آل محمد مات شهیدا و یا شیعه علی هم الفائزون شیعیان امام علی رستگار هستند، همچنین حضرت ناقل حدیث من کنت مولا فهذا علی مولا است؛ این نشان ولایت پذیری ایشان است.

وی با بیان خاطره‌ای از مرحوم آیت الله مرعشی نجفی اظهار داشت: مرحوم آیت الله مرعشی نجفی سالیان سال از نخستین افرادی بود که به زیارت حضرت می‌رفتند در خاطرات ایشان است که فرمودند شبی خواب دیدم حضرت معصومه (س) می‌گوید آقا سید شهاب به زیارت ما حرم بیا؛ وقتی از خواب بلند شدم ساعت را نگاه کردم به حسب ظاهر دیدم ساعت زیارت نیست و هنوز ساعتی مانده بود اما چون حضرت دستور داده بود راهی حرم شدم تا به درب حرم رسیدم دیدم گروهی از مردم پاکستان برای زیارت آمدند، آن شب بسیار سرد بود، کسی هم نبود در را باز کند و در را زدم و در باز شد. آنجا بود که متوجه شدم دلیل خواب من چه بود.

وی افزود: مرحوم آیت الله فاضل می‌فرماید می‌خواستم کتابی در زمینه آیه تطهیر بنویسم دلم می‌خواست نکاتی جدید بنویسم که پاسخگوی شبهات باشد به همین منظور متوسل شدم به حضرت معصومه سلام الله علیه و به من افاضاتی شد که با پنجاه سال مطالعه به آن نمی‌رسیدم.

این استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: در روز قیامت حق شفاعت از سوی خداوند به کسانی داده می‌شود که به مرتبه عالی از قرب الهی و بندگی خالصانه پروردگار رسیده باشند از جمله کسانی که به شفیعه بودنش در روایات و آثار دینی تصریح شده است فاطمه معصومه (س) است.

 

منبع:مهر


گزارش خطا

ارسال نظر
  • پربازدیدها
  • تازه ها