اعلام هزینه سفر عتبات در عرفه
در حالی که بسیاری از زائران متقاضی سفر هوایی عتبات در ایام عرفه هستند، حدود ۷۰ درصد اعزامها به صورت زمینی انجام میشود.
عقیق: ؛ «کربلای زمینی در عرفه شده ۱۱ میلیون تومان! سال گذشته با این مبلغ هوایی میرفتیم. چگونه خانوادگی به زیارت برویم؟» این را پدر بازنشسته یک خانواده ۵ نفره میگوید.در حالی که تنها ۲ هفته تا عرفه باقی مانده، هزینه سفر عتبات در این ایام نهایی و ثبتنام از متقاضیان آغاز شده است. معاون سازمان حج حمیدرضا محمدی میگوید که «سفر یک هفتهای در عرفه حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.» این در حالی است که اردیبهشت امسال هزینه سفر عتبات حدود ۲۰ درصد گران شده بود.
سال گذشته هزینه زیارت عتبات در عرفه با توجه به ثبات نرخ ارز حمایتی دولت برای سفرهای زیارتی، چندان افزایش پیدا نکرد؛ تا جایی که هزینه سفر یک هفتهای عتبات به صورت متوسط حدود ۷ میلیون تومان و به صورت هوایی متوسط ۱۳ میلیون تومان بود.
امسال هزینه سفر عتبات در ایام عرفه برای سفرهای زمینی متوسط ۱۰.۵ میلیون تومان و برای سفرهای هوایی متوسط ۱۹ میلیون تومان است که نسبت به سال گذشته بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است. سازمان حج اعلام کرده که «این قیمتها برای ۲۱ تا ۲۸ خرداد است.»
با وجود گرمای هوا، بیش از ۷۰ درصد سفرهای رسمی به عتبات برای عرفه به صورت زمینی توسط دفاتر اجرایی میشود. در حالی که بسیاری از زائران همچون ایام نوروز متقاضی سفر هوایی هستند تا بتوانند با دریافت ارز مسافرتی ۵۰۰ دلار به نرخ مرکز مبادلات در فرودگاه، (حدود ۲۲.۵ میلیون تومان) هزینه سفر را جبران کنند.
مدیر دفتر گردشگری حسین موحد با اشاره به اینکه نرخ بلیت پروازهای خارجی بر اساس عرضه و تقاضاست میگوید که «بلیت در ایام مناسبتی گران میشود.» در مقابل مدیر دفتر زیارتی محمد عبداللهی با اشاره به اینکه هزینه پرواز عتبات از حدود ۹ میلیون تومان به بیش از ۱۳ میلیون تومان رسیده است، میگوید که «واسطهها بلیت را چارتر و گران میکنند.»
با توجه به محدودیت سفرهای هوایی عتبات، کارشناسان معتقدند که «باید در کنار سفرهای زمینی، مذاکراتی برای چارتر کردن پروازها توسط سازمان حج صورت گیرد» تا زائران بتوانند در قالب کاروانهای رسمی سفری ایمن را متناسب با تقاضا تجربه کنند. البته «نظاممند کردن عرضه بلیت پرواز عتبات نیز از دیگر موضوعات مورد تقاضای نه تنها سازمان حج بلکه مردم از مسؤولان است.»