عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۱۲۳۲۳
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۴
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رمضان را بهترین فرصت برای کمک به همنوعان دانست و از روزه‌داران خواست برای خودسازی و بهره‌گیری از مددهای غیبی در این ماه بیشتر بهره بگیرند.

عقیق:آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی نماینده مردم استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری در گفتگوی اختصاصی با روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، ماه مبارک رمضان را فرصت طلایی دانست و گفت: این ماه، فرصت سالانه‌ای است که خداوند متعال به اقتضای لطف امین و رحمت واسعه‌اش در اختیار اهل ایمان قرار داده است؛ زیرا ماه رمضان، فرصت خودسازی، فرصت بهره‌گیری از مددهای غیبی و در رأس آن فرصت شکوه بندگی است.
وی افزود: انسان باید در تمامی ایام سال بنده خدا باشد؛ اما در ماه رمضان اوج بندگی است، در طول سال باید در خدمت قرآن باشیم؛ اما این ماه، ماه قرآن و همه خوبی‌ها است و قرآن کریم در این ماه نازل شده و باید بیشتر با این کتاب آسمانی انس بگیریم.

این خطیب مطرح کشوری تصریح کرد: در دعای شهر رمضان می‌خوانیم؛«اللّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضانَ الَّذى اَنْزَلْتَ فيهِ الْقُرْآنَ» خدايا در ماه رمضان قرآن را فرستادى «وَافْتَرَضْتَ عَلى عِبادِكَ فيهِ الصِّيامَ» و بر بندگان روزه را در اين ماه واجب كردى؛ و همچنین در روایت از امام باقر علیه‌السلام داریم که «لِکلِّ شَيْءٍ رَبيعٌ وَ رَبيعُ الْقُرْآنِ شَهْرُ رَمَضانَ» هر چيزي بهاري دارد و بهار قرآن، ماه رمضان است. بهار طبیعی را خورشید به وجود می‌آورد که پس از مدتی دوری و فاصله با اشعه گرم خود طبیعت مرده را زنده و زمین خفته را بیدار می‌کند و بهار معنوی را خورشید تابنده قرآن در دلهای مرده و روح‌های افسرده ایجاد می‌کند. هم از فرصت بهار معنوی و هم از فرصت بهار طبیعی باید استفاده کرد.

وی یادآور شد: در حدیثی از حضرت رضا (ع) در بیان ثواب قرائت یک آیه از قرآن کریم در ماه ضیافت الهی آمده است «مَنْ قَرَأَ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ آیه مِنْ کِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ کَانَ کَمَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِی غَیْرِهِ مِنَ الشُّهُور»؛ هر کس در ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند، مثل این است که در ماههای دیگر قرآن را ختم کرده باشد.

آیت‌الله حسینی خراسانی بابیان اینکه رسول اکرم حضرت محمد مصطفی (صلی‌الله علیه و اله) مردم را در ماه مبارک رمضان به نماز شب، انجام کار خیر، افطاری دادن، آسان‌گیری بر زیردستان و درخواست از خداوند سفارش کرده است، افزود: رسول خدا (صلی‌الله علیه و آله و سلم) در آخرین جمعه از ماه شعبان، خطبه‌اى براى مردم ایراد فرمودند و پس از حمد و ثناى الهى بیان کردند: اى مردم! ماهى بر شما وارد خواهد شد که در آن، لیلة القدر قرار دارد که از هزار شب بهتر است و این ماه، ماه رمضان است.

وی تأکید کرد: خداوند روزه این ماه را واجب کرده و پاداش یک‌شب نماز مستحبى در آن را همانند ثواب هفتاد شب نماز مستحبى در ماههاای دیگر قرار داده است؛ و پاداش کسى که براى خدا در این ماه کار خیر مستحبى انجام دهد پاداش کسى است که یکى از واجبات الهى را انجام داده است؛ و همچنین پاداش کسى که یکى از واجبات الهى را در این ماه انجام دهد، مانند ثواب کسى است که هفتاد واجب از واجبات خداوندى را در ماههای دیگر انجام بدهد؛ و این ماه صبر است و مسلماً پاداش صبر، بهشت خواهد بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مواسات را یکی از سفارش‌ها مورد تأکید در ماه رمضان برشمرد و گفت: مواسات یعنی همدلی و کمک به همدیگر است، ماهى است که خداوند در آن روزى مؤمنان را افزون می‌کند؛ و هر کس یک مؤمن روزه‌دار را در این ماه افطارى دهد، پاداشى برابر با آزاد کردن یک بنده نزد خدا، مایه آمرزش گناهان گذشته وى نیز خواهد بود؛ و هر کس در این ماه به زیردست خود آسان بگیرد، خداوند تخفیف در حساب براى او مقرر می‌کند؛ و این ماهى است که آغاز آن رحمت، میانه‌اش آمرزش، پایانش برآورده شدن حاجات و آزادى از آتش است.

وی یادآور شد: روزه‌داران در این ماه از چهار خصلت بی‌نیاز نیستند، دو خصلت که خداوند را با آن خشنود می‌کند و دو خصلت دیگر که انسان از انجام دادن آن گریزی ندارد، آن دوخصلتی که با آن خدا خشنود می‌شود، شهادت به «لا إله إلا الله» و اقرار به رسالت پیامبر اکرم (ص) است، اما دو خصلت دیگر که انسان روزه‌دار از آن گریزى ندارد، یکى خواسته‌ها و نیازهاى خود از خدا و بهشت را طلبیدن و دیگرى درخواست عافیت از خدا و از آتش جهنم و به او پناه بردن است.

 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین