۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۰۲ : ۲۳
عقیق:از جمله موضوعاتی که در فرهنگ قرآن و عترت بسیار و حتی بیش از سایر آموزههای دینی مورد تأکید گرفته، برخورداری از صفت «حسن خلق» است. وقتی این موضوع را در گنجینه روایی اهل بیت (ع) مورد بررسی قرار میدهیم، در مییابیم که باید خوشاخلاقی را به عنوان یک محور اصلی در رفتار و کردارمان قرار دهیم.
در اهمیت این موضوع همین بس که پیامبر اکرم (ص) محبوبترین مردم نزد خداوند متعال را خوش اخلاقترین آنها دانستند و فرمودند: «اَحَبُّکُمْ اِلَى اللّه ِ اَحْسَنُکُمْ اَخْلاقا» (مجمع البیان، ج 10). مولای متقیان حضرت امیرالمومنین (ع) در حدیثی میفرماید: «گنجهاى روزى در وسعت اخلاق نهفته است؛ فى سَعَةِ الاَخْلاقِ کُنوزُ الاَرْزاقِ». (کافى، جلد 8، صفحه 23)
امام صادق (ع) نیز در بیانی فرمود: «حُسنُ الخُلُقِ یَزِیدُ فی الرِّزقِ؛ خوش اخلاقی، روزى را زیاد مىکند». (میزان الحکمه، ج 3، ص 489)
بیتردید عمل به توصیههای اهلبیت(ع) در موضوعات مختلف اخلاقی، اعتقادی و ... بهترین و آسانترین راهکارها برای شبیه کردن خود به آن بزرگواران است. آنان به عنوان برترین هادیان بشریت، قطعاً مصلحت محبان و شیعیانشان را در دنیا و آخرت بیش از هر کس دیگری میدانند. یک رفتار ساده اما اثرگذار و ارزشی که خوب است به آن اهتمام بورزیم، حرفشنوی از ائمه اطهار(ع) حتی در جزئیترین مسائل است.
نابرده رنج گنج میسر نمیشود مزد آن گرفت که جان برادر که کار کرد