۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۹ : ۱۷
وی افزود: همه استکبار آمده است که این میراث عظیم را کم و کوچک بشمارند ولی قطعا حقیقت، این نیست؛ این سخنان و اشاره به دست آوردهای عظیم ملت در انقلاب اسلامی به معنی بی مشکلی و بی عیب و نقضی امور و مسئولان در جامعه نیست.
مدیر حوزههای علمیه کشور بیان کرد: در زمینه های مختلف از جمله معیشت مردم و زندگی مردم ضعیف و مستضعف با ضعف های جدی مواجه هستیم ولی این ضعفها نباید ما را از عظمت انقلاب دور بدارد؛ این انقلاب از آن یک طبقه ویژه مثل حوزه ودانشگاه نیست بلکه همه آحاد مردم در این امر سهام دار هستند؛ امروز و آینده این انقلاب و اسلام نیز از آن این ملت است.
امام جمعه قم گفت: حوزه و دانشگاه خادم ملت هستند و افتخار ما این است که معارف ناب الهی را به مردم عرضه کنیم؛ انقلاب اسلامی دستاوردهای عظیمی را به بار داشته است.
5 محور توسعه نظام اسلامی
وی اظهارکرد: شاخصهای رشد و توسعه که در دنیا، به عنوان سکه رایج است کاملا گویای توسعه فراوانی است که انقلاب اسلامی برای کشور به ارمغان آورده است؛ در علم و فناوری و مبارزه با بی سوادی، طول عمر، بهداشت، صنعت، صنایع برتر، زیرساخت های آب و برق و گاز و مخابرات و مسکن و شهرسازی و بیمه و صنایع دفاعی و 100 شاخه مختلف، این ملت دست برتر داشته است.
خطیب جمعه قم گفت: نباید به خاطر برخی مشکلات این همه پیشرفتها را نادیده بگیریم؛ برخلاف همه تبلیغات مسمومی که در تطهیر رژیم پهلوی و استعمار و استمثمار پیش از انقلاب انجام می شود، این ملت در 100 شاخص رتبههای عالی در دنیا را احراز کرده است ولی خوب مشکلات را هم قبول داریم.
وی اظهارکرد: در قلمرو شاخصهای خاص از جمله استقلال و امنیت و صیانت از مرزهای کشور پیشرفت های غیرقابل وصفی داشتیم؛ کشور ما پس از دوران قاجار و پهلوی برای اولین بار در یک جنگ وارد شد که حتی یک وجب از خاک خود را به دشمن نداد و امروز امنیت و استقلال غیرقابل وصفی داریم.
خطیب جمعه قم بیان کرد: امروز همه مردم و ملت عظیم ما در برابر همه قدرت ها مستقل هستند و هیچ کس نمی تواند بر ما فرمانبری کند؛ افراد ذلیلی که این ملت بزرگ را به اسارت کشیدند توسط این انقلاب منکوب شدند.
وی گفت: از نظر قدرت ملی و فراملی و منطقه های در دنیا زبانزد هستیم؛ دشمنان ما می دانند که جمهوری اسلامی ایران در منطقه به یک قدرتی مبدل شده که نمی توان آن را نادیده گرفت و به فضل خدا این قدرت الهی که برای همه ملت ها آزادی و امنیت به بار می آورد در چهل سالگی انقلاب تقویت هم خواهد شد.
امام جمعه قم اظهارکرد: احیای ارزشهای دینی و فرهنگی و اخلاقی چهارمین شاخصه شکوهمند انقلاب اسلامی است؛ در مقایسه با پیش از انقلاب این کشور به یک کشور انقلابی و اسلامی با محوریت ارزش ها هستیم که البته جای کار بیشتر به خصوص در شهر مقدس قم هستیم.
گفتمان تمدن نوین اسلامی بزرگترین شاخص انقلاب
آیت الله اعرافی بیان کرد: گفتمان تمدن نوین اسلامی از همه شاخص ها بزرگتر است که این انقلاب آن را رقم زد؛ مردم شریف ایران حرف نو و سخنی جدید برای همه جهان به ارمغان آوردید؛ به برکت انقلاب اسلامی ارکان یک تمدن نوین را برای بشر امروز بنا نهاد.
وی افزود: پایه ریزی یک تمدن جدید که محاسن توسعه و ترقی را با خود دارد و از معایب تمدن غرب نیز بری باشد از هنرهای این انقلاب است که امیدواریم گام به گام به این سمت حرکت کنیم.
مدیر حوزه های علمیه گفت: انقلاب اسلامی در چهلمین سال خود قوی تر خواهد ماند و در روز 22 بهمن و دهه فجر، شکوه حضور و دهه فجر تجلی بیشتر پیدا می کند و میلیون ها انقلابی تمام خیالات ترامپ و دارو دسته مستکبران عالم نیز نقش برآب خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: از چهارسوی عالم، چشم های دوست ودشمن، حضور و آگاهی انقلابی این ملت بزرگ را تماشا خواهند کرد و در روز 22 بهمن این حضور پرشور به دنیا مخابره خواهد شد.
وی گفت: در این ایام تذکراتی از سوی مراجع و عالمان دین انجام شده است که از جمله آن می توان به مساله حجاب اشاره کرد که تذکرات مهمی از سوی مراجع معرفی شد؛ امیدواریم خط مشی که ایشان در ابعاد مختلف مطرح کردند از سوی مسولان کشور مورد عنایت قرارگیرد.
وی اظهارکرد: همچنین در مسایل معیشت مردم نیز تذکراتی از سوی بزرگان ما انجام شده است که امید است با همت بزرگتر این کار پیگیری شود؛ در خصوص اسناد بین المللی و پالرمو و... مسایل جدی مطرح شده است که باید عنایت جدی انجام شود.
وی گفت: اسناد بینالمللی احیانا دارای یک محاسن در یک سری مواضع است ولی باید بدانیم که یکی از اهداف این اسناد، هضم فرهنگ ها در فرهنگ غربی و مخدوش کردن استقلال ملی است؛ در اینجا موضع هوشمندانه وبا صراحت وشجاعت لازم را از مسئولان کشور انتظار داریم.
مدیر حوزههای علمیه کشور اظهارکرد: انتظار میرود که در چهلمین سال قوای خود را برای اعتلای انقلاب و کشور بگماریم و رهبری را شاخص حرکت خود قراردهیم و با رویکرد مجاهدانه به دنبال رفع مشکلات باشیم؛ باید از دلبستگی به دشمن خارج شویم؛ برجام ثابت کرد که چندین ماه است این اروپایی ها با پروریی وعده سرخرمن می دهند؛ در اینجا صبر انقلابی ما هم باید در یک نقطه ای مورد عنایت قرار گیرد.
وی گفت: باید به خود برگردیم و با ارزش های الهی و نیروی درون زای ملت حرکت کنیم؛ ما روی منطق صحیح صحبت میکنیم وباید شجاعانه پیش برویم و آمریکایی که امروز در ونزوئلا دخالت غیرقانونی می کند و با دیگر ایادی خود می خواهند یک کنفرانس در لهستان علیه ملت ایران راه بیاندازند و همین هایی هستند که خبرنگار پرس تی وی را بدون هیچ جرمی دستگیر کردند عهد شکن هستند و نباید آن فراموش کنیم؛ ما هم با تکیه بر اسلام عزیز ملت و انقلاب و کشور را به اوج عظمت و شکوه خواهیم رساند.
خطبه اول و 130 آیه در وصف حضرت زهرا(س)
خطیب جمعه قم در خطبه اول نیز با ذکر این مطلب که 130 آیه قرآن کریم ناظر به ابعاد شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) است، گفت: در خصوص ایشان بیش از 500 حدیث و روایت و گزارش تاریخی، حاوی 100 صفت از فریقین نقل شده است.
وی افزود: بخش مهمی از فضایل و مناقب و درجات ایشان در کلمات و روایات ائمه اطهار(ع) و منابع شیعه و سنی نقل شده است و این مجموعه گزارشات نشان دهنده آن است که این درجات مورد اتفاق امت است.
خطیب جمعه قم اظهارکرد: البته موارد اختلافی در این زمینه وجود دارد ولی فضایل مناقبی که در روایات اهل سنت نقل شده است حجم بسیار بزرگی را تشکیل می دهد.
وی گفت: در کنار این امور میراث حضرت زهرا(س) در 500 حدیث و روایت، در مجامع فریقین متجلی شده است؛ در میان این 500 حدیث و روایات، در مباحث گوناگون اعتقادی و کلامی و حدیثی، خطبه فدکیه همچون یک نگین میدرخشد؛ این خطبه منشور فقهی و عقلی و اجتماعی و حماسی و... اسلام است.
مدیر حوزههای علمیه کشور بیان کرد: سبک زندگی ایشان نشان دهنده عظمت این بانو و الگو بودن ایشان است؛ ایشان تا جایی برای همه خلق الگو است که امام عصر(عج) طبق نقلی فرمودند که این بانو به حدی دارای فضایل و مناقب است و مراتب غیب و شهود را طی کرده که واسطه میان خدا و ائمه شده است.
وی گفت: مصحف فاطمه واسطه علم خدا و ائمه است که حضرت زهرا(س) این علم را به فرزندان امام خویش سپرده است؛ایشان به عالی ترین درجات قرب و اخلاص رسیده است و زمانی که در خانه حضور دارد یک الگوی تمام عیار به عنوان یک دختر، همسر و مادر است.
استاد حوزه علمیه قم اظهارکرد: در میان همه این مناقب و مدارج فاطمی، در ابعاد علم و معرفت، عبادت و معنویت، اجتماعی و سیاسی و... یک شان ایشان در روزهای عمر شریف و کوتاه ایشان که به عظمت تاریخ است متجلی شد.
آیتالله اعرافی عنوان کرد: در عصر پیامبر خدا زنان راوی و محدث در کنار پیامبر بودند ولی هیچ بانویی به این درجه از مقامات نرسید که 130 آیه در وصف ایشان تفسیر شود و 500 رویات و حدیث در شان ایشان صادر شود و از ایشان چنین میراث فقهی کلامی و حدیثی و سیاسی و تفسیری و اجتماعی به یادگار بماند.
مهندسی استراتزیک تاریخی حضرت زهرا(س)
وی گفت: پیروان اهل بیت(ع) عاشقان این مدارج عالی که متسجد در فاطمه(س) است هستیم؛ ولی یک موضع بزرگ راهبری ایشان در پایان عمر ایشان متجلی کرد؛ ایشان در قامت یک راهبر و یک مدیر کلان اجتماعی و مهندس استراتژیک اجتماعی در پایان عمرش ظهور کرد.
عضو جامعه مدرسین اظهارکرد: فضای مدینه به واسطه یک فتنه از یک مسیر نورانی به سمت کژی منحرف شد؛ غوغای عجیب مدینه نیازمند راهبری چون مدینه بود؛ اقداماتی که انسان های صالح و مصلح انجام می دهند به چند شکل است؛ گاهی برخی افراد برای تعالی جامعه اقداماتی انجام می دهد تا در یک دوره صاحب اثر باشد که از جمله آن می توان به قیام امام خمینی(ره) اشار کرد.
وی گفت: قیام برای خدا که برای پیاده سازی ارززش های الهی که در متن جامعه انجام شد یک نوع قیام است ولی قیام هایی نیز وجود دارد که قیام راهبردی ناظر به آینده است؛ قیام حضرت زهرا(س) برای جلوگیری از انحراف اساسی در اندیشه اسلامی در آینده بود.
آیت الله اعرافی بیان کرد: حضرت زهرا(س) می دانستند که تاثیر موقت و آنی در این قیام وجود ندارد ولی در کنار آن می دیدند که اگر قیام نکنند، حقایق بزرگ نیز کتمان می شود و معارف الهی در معرض تزلزل قرار می گیرد؛ ایشان قیامی برای ماندگاری حقیقت و صیانت از ارزش ولایت و امامت در اندیشه و افکار امامت داشتند.
وی گفت: ایشان در کنار امام علی(ع) یک قیام عظیم را آغاز کرد و توانست معارف دین و حقایق امامت و ولایت را حفظ و برای نسل های آینده به یادگار بگذارد؛ حضرت زینب(س) نیز چنین کردند؛ حق حضرت زهرا(س) بر همه جهان اسلام و بشریت است.
امام جمعه قم اظهارکرد: حضرت زهرا(س) معمار و راهبرد استراتژیک بزرگ تاریخ بود که توانست این پیام را حفظ کند و همه ما مدیون این بانوی بزرگ هستیم.