۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۴۲ : ۲۲
وی ادامه داد: مرز مهران از سال 82 به عنوان مرزی بینالمللی شناخته شده و اگر هر سال حدوداً چند کیلومتر از مسیر جاده ایلام ـ مهران مناسبسازی و چهارخطه میشد، تاکنون بهسازی آن به پایان میرسید.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری مهران با بیان اینکه طول مسیر جاده ایلام به مهران 90 کیلومتر است، گفت: برنامه رسیدگی به جاده ایلام و مهران بسیار زودتر از این باید انجام میگرفت؛ در دو سال اخیر نیز توجه و عزم لازم برای جاده و مرز مهران انجام گرفته که امیدواریم هرچه زودتر به پایان برسد.
نظری افزود: تعریض و چهارخطه کردن جاده ایلام ـ مهران امسال مورد توجه ویژه قرار گرفته و برنامههای آن توسط مهندسان کشورمان در دست اجرا است.
وی یادآور شد: شاید تعریض شدن این جاده مقداری دیر انجام شده اما امیدواریم به بهرهبرداری برسد و مسیر ایلام ـ مهران به عنوان یک جاده چهارخطه مناسب در اختیار مهمانان و زائران اربعین قرار گیرد.
معاون برنامهریزی و عمرانی فرمانداری مهران در پاسخ به این سؤال که چه مقدار از این جاده پرتردد 90 کیلومتری تا ایام اربعین در اختیار مردم قرار میگیرد، گفت: چندی است که پروژه را تحویل قرارگاه خاتم الانبیاء دادهایم که البته با توانمندی قرارگاه و دوستان سپاه پاسداران امیدواریم بخش اعظمی از آن تا چند روز آینده به آسفالت و بهرهبرداری برسد.
نظری یادآور شد: تعریض بخشی از جاده ایلام ـ مهران سال گذشته انجام گرفت و مهمانان و زائران در ترددهای خود از آن استفاده کردند و حدود 14 کیلومتر آن مورد بهسازی و چهارخطه شدن قرار گرفت.
وی تصریح کرد: برای امسال نیز مسیر مهران تا سد آلاسحاق به عنوان یکی از نقاط پرترافیک به طول 12.5 کیلومتر، مورد تعریض و چهارخطه شدن قرار گرفت که به همراه بخشهای تعریض شده دیگر در اختیار زائران و مهمانان قرار میگیرد.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری مهران تصریح کرد: قرارگاه خاتمالانبیاء تمام تلاش خود را برای پایان یافتن تعریض جاده ایلام ـ مهران مورد توجه قرار داده و قرار است تا پایان سال آن را به بهرهبرداری برساند.
نظری درباره اینکه چرا این پروژه زودتر از ایام اربعین مورد توجه قرار نگرفت یا چرا اینقدر دیر به قرارگاه خاتم الانبیاء تحویل داده شد، گفت: موضوع مالی و بحث قراردادها یکی از دغدغههای ما بوده است البته قرارگاه خاتم نیز این پروژه را به تازگی و طی سه ماه اخیر در اختیار گرفته و با سرعت در حال پیشبرد آن است.
وی افزود: در حال حاضر بخشهای مختلفی از جاده ایلام ـ مهران روکش آسفالت و تعریض شده و حدوداً بیش از یک سوم این جاده تا اربعین آماده خواهد شد و در اختیار مهمانان و زائران قرار میگیرد البته تعریض و چهارخطه شدن جاده یکی از مهمترین برنامههای ما خواهد بود.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری مهران در زمینه پارکینگهای خودروهای زائران اربعین حسینی نیز اظهار کرد: پارکینگ برای زائران اربعین حسینی در حال ساماندهی است؛ سال قبل پارکینگی با مساحت 48 هکتار احداث شد و در حال حاضر وسعت آن به 80 هکتار افزایش یافته است.
به گفته نظری پارکینگ زائران اربعین حسینی در مهران رایگان نخواهد بود و زائران باید همانند سال گذشته مبلغی را بابت هزینههای در نظر گرفته شده بپردازند که در طول 24 ساعت، 5 هزار تومان است.
وی درباره بحث اسکان زائران اربعین حسینی در مهران تصریح کرد: سعی داریم تا اسکان و توقف در شهر صورت نگیرد و برنامههای سفر زائران بدون معطلی و کامل انجام شود.
معاون برنامهریزی و عمرانی فرمانداری مهران افزود: این پارکینگ وسیع در ورودی شهر مهران قرار دارد و امنیت لازم برای اموال زائران در نظر گرفته شده است.
نظری در پاسخ به این پرسش که آیا شرایط مناسب برای زائران از مسیر پل زائر تا پایانه مرزی مهران فراهم آمده است یا خیر گفت: اتوبوسهای چرخشی با همیاری شهرداریها و اتوبوسرانی منطقه 5 تهران به خدمترسانی زائران اربعین حسینی میپردازند و آنها را از پل زائر به میدان اربعین در مرز مهران منتقل میکنند.
وی پیشبینی کرد که امسال جمعیتی میلیونی از مرز مهران به عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی تردد کنند و تمامی مدارک زائران نیز با توجه به تمهیدات در نظر گرفته شده کنترل شود.
معاون برنامهریزی و عمرانی فرمانداری تهران از افزایش گیتهای بازرسی و خدماترسان به زائران اربعین حسینی خبر داد و افزود: حدود 96 گیت به پایانه مرزی مهران اضافه شده و پهنای باند نیز عریضتر شده است.
نظری با بیان اینکه سال گذشته در روزهای بسیار پرتردد تا سقف 200 هزار نفر نیز از مرز مهران عبور کردند، تصریح کرد: پیشبینی میکنیم که امسال نیز روزانه هزاران نفر از زائران اربعین حسینی بدون هر گونه مشکل و به سرعت از مرز تردد کنند.
به گفته وی امسال تمهیدات لازم برای جلوگیری از تردد غیر مجاز زائران اربعین حسینی در مرز مهران مورد توجه قرار گرفته و تمامی متقاضیان سفر به عتبات در ایام اربعین باید مدارک معتبر و قانونی را به همراه داشته باشند.
معاون برنامهریزی و عمرانی فرمانداری مهران در زمینه ایستگاههای صلواتی(موکبها) عنوان کرد: از پل زائر تا مرز و در کیلومترهای مختلف، چادرهای ایستگاههای صلواتی برپا خواهد شد و جانمایی آنها در حال حاضر انجام شده و در حال نهایی شدن است.
نظری افزود: امسال ایستگاههای صلواتی(موکبها) در شهر مهران کمتر برپا خواهد شد و اکثر آنها که تعدادشان بالغ بر 120 ایستگاه خواهد شد در مسیر پل زائر تا میدان اربعین و پایانه مرزی قرار دارد.
وی با بیان اینکه امسال برای ایام اربعین، ترمینال اتوبوسرانی با عنوان برکت را تدارک دیدهایم، گفت: ترمینال 25 هکتاری برکت که در چهار کیلومتری شهر مهران قرار دارد محل تردد اتوبوسهای برونشهری زائرانی است که قصد عبور و مرور از مرز مهران را دارند.
معاون برنامهریزی و عمرانی فرمانداری مهران تصریح کرد: تمامی امکانات زیرساختی و رفاهی در ترمینال برکت تدارک دیده شده و مسافران بعد از خروج از اتوبوسهای برونشهری، سوار اتوبوسهای چرخشی شده و به پایانه مرزی اعزام خواهند شد که تمامی این تمهیدات برای جلوگیری از ترافیک و رفاه حال زائران است.
نظری درباره برنامههای نظارتی در شهر مهران گفت: تیمهای نظارتی در شهر مهران فعال خواهند بود تا به زائران اجحافی صورت نگیرد؛ این تیمهای نظارتی و بهداشتی به عملکرد ناوگانن حمل و نقل، نانواییها و زائرسراها نظارت میکنند.