کد خبر : ۶۸۵۹۵
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۶

زندگی نامه شهید شوشتری کتاب شد

مصطفی محمدی نویسنده کتاب «شهیدان همبستگی» گفت: شهید شوشتری انسانی است که با شهادتش حیاط واقعی خود را آغاز می‌کند, کار من برای جمع‌آوری خاطرات ایشان هنوز به اتمام نرسیده است.
عقیق: به نقل از خبرگزاری دانشجو، مراسم نشست نقد و بررسی کتاب «شهیدان همبستگی» با حضور سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد, سردار رمضان شریف, حجت‌السلام و المسلمین محمدعلی‌ مهدوی راد, مصطفی محمدی نویسنده کتاب و احزاب رسانه عصر امروز در سرای اهل قلم برگزار شد.

حجت‌السلام و المسلمین دکتر محمدعلی مهدوی‌راحد از جمله سخنران های این مراسم بود, او در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به عبارت انعمت علیهم در سوره حمد گفت: حدود سال ۵۴ یا ۵۵ بود که من برای جلسه تفسیر به تهران می‌آمدم وقتی ترجمه این عبارت که به معنای به کسانی که نعمت دادی بود را شنیدم قانع نشدم چرا که خداوند به همه نعمت داده است و حتی به ابوجهل و ابوسفیان نیز نعمت داده است, بالاخره پس از گفتگوی بسیار جواب را پیدا کردم در ادبیات عرب نعم به معنی نعمت دادن است. در حالی که انعم به معنی مسلط کردن شخص برای بهره‌بری از نعمت می‌باشد. به نظرم سردار شهید شوشتری مصداق روشن منعم الله علیه می‌باشد که مصداق آن آیه از سوریه حمد می‌باشد.

وی ادامه داد: این سردار علاوه بر برخوردار از توان جسمی قدرتمند از هوشی سرشار برخوردار بود, ایشان به شدت در مورد مسائل فرهنگی اظهارات دقیقی می‌کرد و این موضوع بسیار عجیب بود چرا که کسی که با تفنگ سر و کار دارد اما فرهنگ را به خوبی درک می‌کند خیلی خوب است. در حقیقت ویژگی بارز ایشان موقعیت شناسی و جریان شناسی دقیق ایشان بود.

مهدوی راد اضافه کرد: شهید شوشتری از خود به دور و رها بود, به نظرم در این سال‌های آخر به شدت بر روی شخصیت فردی مادی و جسمانی خود پا گذاشته بود.

در ادامه این مراسم اخوان ناظر محتوایی این کتاب صحبت کرد و گفت: منتقل کردن فرهنگ شهادت یک وظیفه است و اگر بخواهیم این فرهنگ را به خوبی منتقل کنیم باید آن را با هنر آمیخته کنیم و مصداق این حرف سخنان مقام معظم رهبری می‌باشد, به نظرم سریال, کتاب و رمان در این بخش می‌توان کمک‌کننده باشد.

وی ادامه داد: بحث امنیت پایدار برای اولین بار از جانب این شهید مطرح شد به این معنی که, خود مردم باید مقتدر باشند, ایشان با اخلاص وارد منطقه شد و خداوند نیز به او کمک کرد تا قلب‌های مردم این منطقه را تسخیر کند. نگاه کنید که یک فرمانده شیعه چگونه در دل مردم سنی سیستان و بلوچستان محبوب است و اگر اسم او را بیاورید شیعه و سنی به او ادای احترام می‌کنند, این موضوع رمز همان اخلاص ایشان می‌باشد.

سپس مصطفی محمدی نویسنده این کتاب صحبت کرد او در سخنان کوتاه خود گفت: امروز در معراج شهدای استان خراسان حضور داشتم جایی که دوتن از شهدای مدافع حرم یعنی شهید ابراهیم سادات و شهید سیدحسن حسینی از تیپ فاطمیون آورده بودند, این‌ها انسان‌هایی هستند که با مرگشان و نوع مرگشان حیاط دوباره‌شان آغاز می‌شود. شهید شوشتری انسانی است که با شهادتش حیاط واقعی خود را دوباره آغاز می‌کند.

وی ادامه داد: به نظرم کار من جهت جمع‌آوری خاطرات ایشان همرزمان و ... تمام نشده است باید با شناخت ایشان و از روی مسئولیت‌هایشان و تجربه‌اش به عقاید او برسیم, به نظرم ایشان به این عقیده رسیده بود که باید کار را شروع کند و این دقیقا همان هنری بود که ایشان در سیستان و بلوچستان شروع کردند و امروز به امنیت پایدار ختم می‌شود. هنوز هم احساس می‌کنم که سردار شوشتری روحا و جسما در این منطقه حضور دارد و مردم متاثر از حضور ایشان هستند. یک شهید بعد از شهادت خود تازه راه را برای بقیه باز می‌کند و با اعتبار او می‌توان جلو رفت برای مثال اکنون صحبت از امنیت پایدار در زاهدان است, در حالی که قبل از حضور ایشان در این منطقه اینگونه نبود.

سخنران بعدی این مراسم فرج‌الله شوشتری فرزند سردار شهید شوشتری بود, او گفت: خوشحالم از این که پدری داشته‌ام که فقط فرزندان و خانواده‌اش را دوست نداشت و یک کودک کپر نشین در سیستان و بلوچستان را اندازه فرزنده خود دوست می‌داشت, شاید تفاوت شهدا با بقیه این موضوع باشد. بسیاری از افراد در زندگیشان موفق هستند اما اولویت اصلیشان خانواده و توسعه زندگی خود می‌باشد, در حالی که پدر من یک فرزند روستایی در سیستان و بلوچستان را نیز اندازه خانواده خود دوست می‌داشت و از این بابت پدرم را ستایش می‌کنم.

وی ادامه داد: شرایط زندگی در بلوچستان بسیار متفاوت از تصور ما می‌باشد و زشتی‌ها و زیبایی‌های متفاوتی در آن وجود دارد, انگیزه زندگی پدرم انسانیت او بود. خاطرم است که بعد از شهادت ایشان به دفتر کارش رفتم و در هر دو دفتر در استان‌های تهران و سیستان و بلوچستان قرآن و کتاب حافظ را پیدا کردم, ایشان علاقه بسیاری به کتاب شعر و فرهنگ و ادبیات فارسی داشت. ای کاش می‌شد یک روز فراموش کنیم که ایشان یک فرمانده نظامی است در آن زمان است که می‌توان فهمید او یک انسان واقعی و یک شهید والا مقام بوده است.

در انتهای این مراسم از فرزند شهید شوشتری و نویسنده کتاب تقدیر شد. هدیه‌ای از طرف سیدعباس صالحی و محمدباقر قالیباف به این دو نفر اهدا شد. همچنین از کتاب شهیدان همبستگی رونمایی شد.

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین