عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۹۸۶۹۱
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۸
حجت الاسلام صدیقی:
دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر با بیان اینکه امام همان «ذِكْرِ اللَّهِ» است که قلب با آن آرامش می یابد، گفت: برای جهانی کردن فرهنگ و شادی غدیر توصیه هایی شده و این دستور پیامبر(ص) است که تا قیامت حاضران به غایبان پیام غدیر را برسانند.
عقیق:برنامه گفت وگوی قرآنی صبح امروز جمعه، دوم شهریور ماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.

بنابر این گزارش، وی در تشریح آیه اکمال «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دِیناً»، اظهار کرد: بنابر تصریح قرآن، مقام ولایت و امامت بالاتر از مقام رسالت و نبوت است چنان که حضرت ابراهیم(ع) پس از ابتلائات و آزمایش های مکرر و سخت، به این مقام نائل شد: «إِنِّی جَاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِمَاماً».

وی ادامه داد: غدیر روزی است که مشخص شد کشتی بان اسلام و مسلمین که می تواند این کشتی را به صحت و سلامت و در امنیت به ساحل نجات برساند، چه کسی است و نکته مهم آن بود که این کشتی بان توسط خود خدا انتخاب شد که ضمائر متکلم وحده در آیه اکمال به خوبی این مهم را نشان می دهد، وقتی خداوند می فرماید: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دِیناً».

منظور از ذِكْرِ اللَّهِ امام و رهبر است

حجت الاسلام صدیقی تصریح کرد: ذکر الله در آیه شریفه «أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» پیامبر(ص) و رهبر است و بدون این ذکر قلب ها آرام نمی گیرد؛ در سوره مبارکه جمعه نیز وقتی می فرماید: «فَاسْعَوْا إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ» منظورش از رفتن به سوی ذکرالله قرار گرفتن زیر سایه ولایت است.

امام جمعه موقت تهران بیان کرد: در آیه بعدی هم که می فرماید: «وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» یعنی رهبری را تنها نگذاشتن، ذکر الله است و با این ذکر است که دل ها آرام می گیرد. باید توجه داشت امنیت روحی، امنیت اخلاقی و امنیت اجتماعی نعمت هایی اند که اگر نباشند، باقی نعمت ها معنا ندارد و این نعمت در سایه رهبری است که محقق می شود.

وی با اشاره به برکات رهبریِ امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری برای ایران اسلامی، ابراز کرد: اگر نبود برکات این رهبری مردم از پس بحران هایی همچون هشت سال جنگ تحمیلی برنمی آمدند؛ آنچه مردم را آماده می کند و به آنها انگیزه می دهد، اعتماد به راس هرم است، عنصری شجاع و بصیر که زندگی اش هیچ غباری ندارد. اگر نبود در همه این سال ها رهبری با ایمان کامل، مردم آرامش نمی داشتند. چنان که خدا به پیامبر(ص) می فرماید: «وقتی از آنها زکات می گیری برای شان دعا کن که دعای تو آنان را آرام می کند.»

اسلام در زمان غیبت تعطیل نشده و نمی شود

حجت الاسلام صدیقی در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره کیفیت ولایت در عصر غیبت، تاکید کرد: اسلام در زمان غیبت تعطیل نشده و نمی شود بلکه احکام قرآن، معارف وحیانی هم درباره اندیشه و فکر و جهان بینی هم در اخلاق و هم در عمل که میدان سیاست خارجی، حقوق، جهاد و جنگ، تربیت، خانواده و ... وجود دارد و متن اسلام نشان می دهد که احکام این دین قوانین خشک فردی نیست بلکه همه ابعاد زندگی بشر را در بر می گیرد.

وی در ادامه گفت: اگر قرآن در بدو نزول نیاز به انسانی معصوم دارد که آن را درست برساند، درست مرزبانی کند و درست تبیین کند و اگر نبود هر یک از اینها اسلام به دست ما نمی رسید و سلمان ها، ابوذرها و مالک اشترها تربیت نمی شدند، امروز هم نیاز است تا رهبری باشد و اسلام اصیل را عرضه کند.

بیماری های زمانه طبیب دردآشنا می خواهد

حجت الاسلام صدیقی تصریح کرد: اسلام دینی فرازمانی و فرامکانی است لذا برای اجرا شدن نیازمند رهبر است چراکه اساساً هیچ قانونی بدون رهبر اجرا شدنی نیست؛ چراکه هیچ نسخه ای بدون طبیب کارساز نیست و این طبیب است که درد را تشخیص داده و دارو تجویز می کند، امروز هم بیماری های زمانه طبیب می خواهد تا بتواند آنچه از قرآن به عنوان شفا نازل شده را برای درمان دردهای مردم عرضه و تجویز کند.

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر با بیان اینکه سکولارها به غلط تصور می کنند دین رشته ای معمولی است که هر کس توان تحلیل آن را دارد!، اضافه کرد: لذا اگر در بدو ظهور اسلام وجود مقدس پیامبر(ص)، امیرالمومنین(ع) و اولاد طاهرینشان(ع) ضرورت داشت امروز و در عصر غیبت که دست مردم از حضور ظاهری امام کوتاه است نیاز به رهبر داریم؛ یعنی هم عقل اقتضاء می کند که اسلام برای دوران طولانی غیبت مدل مدیریت عرضه و پیش بینی کرده باشد که مردم از چه کسی تبعیت کنند و هم آیات قرآن بر این مهم تاکید دارد چنان که می فرماید: «يا أَيُّها الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقوا اللّه وَ كُونُوا مَعَ الصّادقين» یعنی پرچمداران صدق را بیابید و همراه شان شوید.

توصیه امام مهدی(عج) برای عصر غیبت

وی افزود: ائمه علیهم السلام و حضرت حجت(عج) نیز بر این مسئله تاکید دارند چنان که امام عصر(عج) فرمودند: «أَمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعوُا فیها إِلى رُواةِ حَدیثِنا، فَإِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَأَنَا حُجَّةُ اللّهِ عَلَیْهِمْ؛ امّا در رویدادهاى زمانه، به راویان حدیث ما (علما) رجوع کنید. آنان، حجت من بر شمایند و من، حجّت خدا بر آنانم.»

حجت الاسلام صدیقی با تاکید بر اینکه حجت بودن بر مردم شرایطی دارد، ابراز کرد: نمی شود کوری عصاکش کور دگر شود، حجت باید عالم، امین و حفیظ باشد این رهبری عالمِ عادل است که موردتایید عقل و نقل است.


تبلور اتحاد و عشق بر مدار غدیر

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر با ابراز خرسندی از مانوس شدن مردم با فرهنگ غدیر و جشن های آن در چند سال اخیر، گفت: اطعام چند میلیون نفری، راه اندازی کاروان های شادی و ... در چند سال اخیر فضای متحد و عاشقانه ای را بر مدار غدیر در سراسر کشور ایجاد کرده است. باید کاری کنیم که فرهنگ غدیر همچون فرهنگ عاشورا در خانه ها نفوذ کند.

مام جمعه موقت تهران در پاسخ به سوال مجری اخبار قرآنی درباره «انتصابی یا انتخابی بودن ولایت فقیه»، بیان کرد: این مسئله بسیار مهم است و بسیاری در این باره شبهه می کنند؛ اینکه مقام معظم رهبری از «مردم سالاری دینی» تعبیر می کنند هرا(س) در پاسخ به آنها که گفتند: چرا امیرالمومنین(ع) زودتر نیامدند ما با ایشان بیعت می کردیم؟ فرمودند: «مَثَل امام مَثَل کعبه است» یعنی این مردم اند که باید سراغ امام بروند و اگر نروند چیزی از شرف و شان کعبه کم نمی شود.

حجت الاسلام صدیقی در ادامه اظهار کرد: لذا اینکه خداوند فرمود: «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دِیناً» یعنی این مقام انتصابی الهی است اما حکومت با مردم تشکیل می شود و آنهایند که باید بخواهند اما حضورشان در صلاحیت امام نقش ندارد و این صلاحیت از جانب خدا اعطاء می شود؛ و اگر مردم نباشند و حمایت نکنند علیرغم همه صلاحیت ها علی(ع) خانه نشین می شود.

وی با بیان اینکه تاریخ دوران غیبت بعد از امام عصر(عج) نشان می دهد که زعیم شیعه در یک مورد هم به خطا نرفته است، گفت: البته بوده است اشتباهاتی مثل آنچه شیخ مفید درباره سوال از دفن زن بارداری که از دنیا رفته بود، مرتکب شد؛ نقل است از وی در این باره پرسیدند و او پاسخ داد آن زن را دفن کنید، اما در بین راهی مردی خود را به آن افراد می رساند و می گوید: شیخ گفت جنین را از شکم مادر خارج کرده و سپس او را دفن کنید؛ وقتی روز بعد آنها برای تشکر نزد شیخ مفید رفتند او به اشتباه خود پی برد و تصمیم گرفت دیگر فتوا ندهد، اما حضرت حجت(عج) برای او نامه ای نوشته و فرمودند: ما هوای شما را داریم، فتوا دهید هر جا لازم بود ما ورود می کنیم.

این انتصاب ها، زعامت ها و رهبری ها تصادفی نیست

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر اضافه کرد: یا وقتی درباره چرایی زعامت سیدابوالحسن اصفهانی از حضرت بقیه الله(عج) پرسیدند در حالی که وی معاصر میرزای نائینی از علمای بزرگ بود، ایشان فرمودند: سید دست و دلبازتر است؛ بنابراین، این انتصاب ها، زعامت ها و رهبری ها تصادفی نیست که مردم امام را امام کنند بلکه وجود شرایطی همچون علم، بصیرت، شجاعت، عدالت و ... است که امام و رهبر را متمایز می کند.

وی تاکید کرد: فتوا به علم نیست بلکه نیروی خدادای است، الهامی است که به فقیه می شود. خیلی ها فقه خوانده اند اما نمی توانند حجت زمانه و مردم باشند و اساسا علمی به قضایای روز ندارند. آنچه در دهه های پس از پیروزی انقلاب رخ داده، معجزه بوده است.

دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر درباره فعالیت ها و تدارک این بنیاد ویژه دهه امامت و ولایت، اعلام کرد: بنیاد در سطوح مختلفی فعالیت می کند، مثل سطح معرفتی همچون حمایت از پایان نامه ها، برگزاری همایش های علمی بین المللی، برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه طلاب، دانشجویان و ...؛ و نیز سطح ترویجی تبلیغی به منظور شورآفرینی و جهانی کردن فرهنگ غدیر. لذا برنامه های این دهه تا 25 ذی الحجه ادامه دارد و برای روز مباهله نیز برنامه داریم.

به شادی اهل بیت(ع) توجه کنیم

وی با بیان اینکه مردم در حزن و مصائب اهل بیت(ع) خوب عمل و همراهی می کنند، گفت: در کنار این حزن و اندوه که خود شادی در پی دارد چنان که اشک بر مصائب امام حسین(ع) هرگز سبب افسردگی نمی شود، باید به شادی آل الله نیز توجه کنیم و عیدالله الاکبر را گرامی بداریم چراکه غدیر روزی است که پیامبر(ص) وصی و ولی بعد از خویش را معرفی کرد و این کاری است که هیچ یک از پیامبران دیگر نکرده اند.

حجت الاسلام صدیقی در پایان خاطرنشان کرد: اطعام، قرض دادن، شادی، خرید هدیه برای کودکان، خواندن زیارت امام هادی(ع) برای امیرالمومنین(ع)، قرائت خطبه غدیریه که در آن مهدویت و امام عصر(عج) بسیار تبلیغ شده اند و ... برای عید غدیر توصیه می شود تا همه با فرهنگ غدیر مانوس شود و این دستور پیامبر(ص) است که تا قیامت حاضران به غایبان پیام غدیر را برسانند.


منبع:شبستان

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین